2003年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:00:10 来源: 网易教育综合 举报
0
分享到:
T + -

Section I Listening Comprehension

Directions:

This section is designed to test your ability to understand spoken English. You will hear a selection of recorded materials and you must answer the questions that accompany them. There are three parts in this section, Part A, Part B, and Part C.

Remember, while you should first put down your answers in your test booklet. At the end of the listening comprehension section, you will have five minutes to transfer all your answers from your test booklet to ANSWER SHEET 1.

Now look at Part A in your test booklet.

Part A

Directions:

For Question 1-5, you will hear a talk about Boston Museum of Fine Art. While you listen, fill out the table with the information you have heard. Some of the information has been given to you in the table. Write only 1 word or number in each numbered box. You will hear the recording twice. You now have 25 seconds to read the table below. (5 points)

Boston Museum of Fine Arts

Founded (year) 1870

Opened to the public (year) Question 1

Moved to the current location (year) 1909

The west wing completed (year) Question 2

Number of departments 9

The most remarkable department Question 3

Exhibition Space (m2) Question 4

Approximate number of visitors/year 800,000

Programs provided classes lectures Question 5

Part B

Directions:

For Questions 6-10, you will hear an interview with an expert on marriage problems. While you listen, complete the sentences or answer the questions. Use not more than 3 words for each answer. You will hear the recording twice. You now have 25 seconds to read the sentences and questions below. (5 points)

What should be the primary source of help for a troubled couple? ________. Question 6

Writing down a list of problems in the marriage may help a troubled couple discuss them ________. Question 7

Who should a couple consider seriously turning to if they can’t talk with each other? ________. Question 8

Priests are usually unsuccessful in counseling troubled couples despite their ________. Question 9

According to the old notion, what will make hearts grow fonder? ________. Question 10

Part C

Directions:

You will hear three pieces of recorded material. Before listening to each one, you will have time to read the questions related to it. While listening, answer each question by choosing [A], [B], [C] or [D]. After listening, you will have time to check your answers you will hear each piece once only. (10 points)

Questions 11-13 are based on the following talk about napping, you now have 15 seconds to read questions 11-13.

11. Children under five have abundant energy partly because they ________.

[A] sleep in three distinct parts

[B] have many five-minute naps

[C] sleep in one long block

[D] take one or two naps daily

12. According to the speaker, the sleep pattern of a baby is determined by ________.

[A] its genes

[B] its habit

[C] its mental state

[D] its physical condition

13. The talk suggests that, if you feel sleepy through the day, you should ________.

[A] take some refreshment

[B] go to bed early

[C] have a long rest

[D] give in to sleep

Questions 14-16 are based on the following interview with Sherman Alexie, an American Indian poet. You now have 15 seconds to read Questions 14-16.

14. Why did Sherman Alexie only take day jobs?

[A] He could bring unfinished work home.

[B] He might have time to pursue his interests.

[C] He might do some evening teaching.

[D] He could invest more emotion in his family.

15. What was his original goal at college?

[A] to teach in high school

[B] to write his own books

[C] to be a medical doctor

[D] to be a mathematician

16. Why did he take the poetry-writing class?

[A] To follow his father.

[B] For an easy grade.

[C] To change his specialty.

[D] For knowledge of poetry.

Questions 17-20 are based on the following talk about public speaking. You now have 20 seconds to read Questions 17-20.

17. What is the most important thing in public speaking?

[A] Confidence.

[B] Preparation.

[C] Informativeness.

[D] Organization.

18. What does the speaker advise us to do to capture the audience’s attention?

[A] Gather abundant data.

[B] Organize the idea logically.

[C] Develop a great opening.

[D] Select appropriate materials.

19. If you don’t start working for the presentation until the day before, you will feel ________.

[A] uneasy

[B] uncertain

[C] frustrated

[D] depressed

20. Who is this speech most probably meant for?

[A] Those interested in the power of persuasion.

[B] Those trying to improve their public images.

[C] Those planning to take up some public work.

[D] Those eager to become effective speakers.

You now have 5 minutes to transfer all your answers from your test booklet to ANSWER SHEET 1.

Section II Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word (s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points)

Teachers need to be aware of the emotional, intellectual, and physical changes that young adults experience. And they also need to give serious to how they can best such changes. Growing bodies need movement and , but not just in ways that emphasize competition. they are adjusting to their new bodies and a whole host of new intellectual and emotional challenges, teenagers are especially self-conscious and need the that comes from achieving success and knowing that their accomplishments are by others. However, the typical teenage lifestyle is already filled with so much competition that it would be to plan activities in which there are more winners than losers, , publishing newsletters with many student-written book reviews, student artwork, and sponsoring book discussion clubs. A variety of small clubs can provide opportunities for leadership, as well as for practice in successful dynamics. Making friends is extremely important to teenagers, and many shy students need the of some kind of organization with a supportive adult visible in the background.

In these activities, it is important to remember that the young teens have attention spans. A variety of activities should be organized participants can remain active as long as they want and then go on to else without feeling guilty and without letting the other participants . This does not mean that adults must accept irresponsibility. , they can help students acquire a sense of commitment by for roles that are within their and their attention spans and by having clearly stated rules.

21. [A] thought

[B] idea

[C] opinion

[D] advice

22. [A] strengthen

[B] accommodate

[C] stimulate

[D] enhance

23. [A] care

[B] nutrition

[C] exercise

[D] leisure

24. [A] If

[B] Although

[C] Whereas

[D] Because

25. [A] assistance

[B] guidance

[C] confidence

[D] tolerance

26. [A] claimed

[B] admired

[C] ignored

[D] surpassed

27. [A] improper

[B] risky

[C] fair

[D] wise

28. [A] in effect

[B] as a result

[C] for example

[D] in a sense

29. [A] displaying

[B] describing

[C] creating

[D] exchanging

30. [A] durable

[B] excessive

[C] surplus

[D] multiple

31. [A] group

[B] individual

[C] personnel

[D] corporation

32. [A] consent

[B] insurance

[C] admission

[D] security

33. [A] particularly

[B] barely

[C] definitely

[D] rarely

34. [A] similar

[B] long

[C] different

[D] short

35. [A] if only

[B] now that

[C] so that

[D] even if

36. [A] everything

[B] anything

[C] nothing

[D] something

37. [A] off

[B] down

[C] out

[D] alone

38. [A] On the contrary

[B] On the average

[C] On the whole

[D] On the other hand

39. [A] making

[B] standing

[C] planning

[D] taking

40. [A] capabilities

[B] responsibilities

[C] proficiency

[D] efficiency

Section III Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C] or [D]. Mark your answers on ANSWER SHEET 1 (40 points)

Text 1

Wild Bill Donovan would have loved the Internet. The American spymaster who built the Office of Strategic Services in the World War II and later laid the roots for the CIA was fascinated with information. Donovan believed in using whatever tools came to hand in the “great game” of espionage -- spying as a “profession.” These days the Net, which has already re-made such everyday pastimes as buying books and sending mail, is reshaping Donovan’s vocation as well.

The latest revolution isn’t simply a matter of gentlemen reading other gentlemen’s e-mail. That kind of electronic spying has been going on for decades. In the past three or four years, the World Wide Web has given birth to a whole industry of point-and-click spying. The spooks call it “open-source intelligence,” and as the Net grows, it is becoming increasingly influential. In 1995 the CIA held a contest to see who could compile the most data about Burundi. The winner, by a large margin, was a tiny Virginia company called Open Source Solutions, whose clear advantage was its mastery of the electronic world.

Among the firms making the biggest splash in this new world is Straitford, Inc., a private intelligence-analysis firm based in Austin, Texas. Straitford makes money by selling the results of spying (covering nations from Chile to Russia) to corporations like energy-services firm McDermott International. Many of its predictions are available online

Straitford president George Friedman says he sees the online world as a kind of mutually reinforcing tool for both information collection and distribution, a spymaster’s dream. Last week his firm was busy vacuuming up data bits from the far corners of the world and predicting a crisis in Ukraine. “As soon as that report runs, we’ll suddenly get 500 new Internet sign-ups from Ukraine,” says Friedman, a former political science professor. “And we’ll hear back from some of them.” Open-source spying does have its risks, of course, since it can be difficult to tell good information from bad. That’s where Straitford earns its keep.

Friedman relies on a lean staff of 20 in Austin. Several of his staff members have military-intelligence backgrounds. He sees the firm’s outsider status as the key to its success. Straitford’s briefs don’t sound like the usual Washington back-and-forthing, whereby agencies avoid dramatic declarations on the chance they might be wrong. Straitford, says Friedman, takes pride in its independent voice.

41. The emergence of the Net has ________.

[A] received support from fans like Donovan

[B] remolded the intelligence services

[C] restored many common pastimes

[D] revived spying as a profession

42. Donovan’s story is mentioned in the text to ________.

[A] introduce the topic of online spying

[B] show how he fought for the U.S.

[C] give an episode of the information war

[D] honor his unique services to the CIA

43. The phrase “making the biggest splash” (Line 1, Paragraph 3) most probably means ________.

[A] causing the biggest trouble

[B] exerting the greatest effort

[C] achieving the greatest success

[D] enjoying the widest popularity

44. It can be learned from Paragraph 4 that ________.

[A] Straitford’s prediction about Ukraine has proved true

[B] Straitford guarantees the truthfulness of its information

[C] Straitford’s business is characterized by unpredictability

[D] Straitford is able to provide fairly reliable information

45. Straitford is most proud of its ________.

[A] official status

[B] nonconformist image

[C] efficient staff

[D] military background

Text 2

To paraphrase 18th-century statesman Edmund Burke, “all that is needed for the triumph of a misguided cause is that good people do nothing.” One such cause now seeks to end biomedical research because of the theory that animals have rights ruling out their use in research. Scientists need to respond forcefully to animal rights advocates, whose arguments are confusing the public and thereby threatening advances in health knowledge and care. Leaders of the animal rights movement target biomedical research because it depends on public funding, and few people understand the process of health care research. Hearing allegations of cruelty to animals in research settings, many are perplexed that anyone would deliberately harm an animal.

For example, a grandmotherly woman staffing an animal rights booth at a recent street fair was distributing a brochure that encouraged readers not to use anything that comes from or is tested in animals—no meat, no fur, no medicines. Asked if she opposed immunizations, she wanted to know if vaccines come from animal research. When assured that they do, she replied, “Then I would have to say yes.” Asked what will happen when epidemics return, she said, “Don’t worry, scientists will find some way of using computers.” Such well-meaning people just don’t understand.

Scientists must communicate their message to the public in a compassionate, understandable way -- in human terms, not in the language of molecular biology. We need to make clear the connection between animal research and a grandmother’s hip replacement, a father’s bypass operation, a baby’s vaccinations, and even a pet’s shots. To those who are unaware that animal research was needed to produce these treatments, as well as new treatments and vaccines, animal research seems wasteful at best and cruel at worst.

Much can be done. Scientists could “adopt” middle school classes and present their own research. They should be quick to respond to letters to the editor, lest animal rights misinformation go unchallenged and acquire a deceptive appearance of truth. Research institutions could be opened to tours, to show that laboratory animals receive humane care. Finally, because the ultimate stakeholders are patients, the health research community should actively recruit to its cause not only well-known personalities such as Stephen Cooper, who has made courageous statements about the value of animal research, but all who receive medical treatment. If good people do nothing, there is a real possibility that an uninformed citizenry will extinguish the precious embers of medical progress.

46. The author begins his article with Edmund Burke’s words to ________.

[A] call on scientists to take some actions

[B] criticize the misguided cause of animal rights

[C] warn of the doom of biomedical research

[D] show the triumph of the animal rights movement

47. Misled people tend to think that using an animal in research is ________.

[A] cruel but natural

[B] inhuman and unacceptable

[C] inevitable but vicious

[D] pointless and wasteful

48. The example of the grandmotherly woman is used to show the public’s ________.

[A] discontent with animal research

[B] ignorance about medical science

[C] indifference to epidemics

[D] anxiety about animal rights

49. The author believes that, in face of the challenge from animal rights advocates, scientists should ________.

[A] communicate more with the public

[B] employ hi-tech means in research

[C] feel no shame for their cause

[D] strive to develop new cures

50. From the text we learn that Stephen Cooper is ________.

[A] a well-known humanist

[B] a medical practitioner

[C] an enthusiast in animal rights

[D] a supporter of animal research

Text 3

In recent years, railroads have been combining with each other, merging into supersystems, causing heightened concerns about monopoly. As recently as 1995, the top four railroads accounted for under 70 percent of the total ton-miles moved by rails. Next year, after a series of mergers is completed, just four railroads will control well over 90 percent of all the freight moved by major rail carriers.

Supporters of the new supersystems argue that these mergers will allow for substantial cost reductions and better coordinated service. Any threat of monopoly, they argue, is removed by fierce competition from trucks. But many shippers complain that for heavy bulk commodities traveling long distances, such as coal, chemicals, and grain, trucking is too costly and the railroads therefore have them by the throat.

The vast consolidation within the rail industry means that most shippers are served by only one rail company. Railroads typically charge such “captive” shippers 20 to 30 percent more than they do when another railroad is competing for the business. Shippers who feel they are being overcharged have the right to appeal to the federal government’s Surface Transportation Board for rate relief, but the process is expensive, time-consuming, and will work only in truly extreme cases.

Railroads justify rate discrimination against captive shippers on the grounds that in the long run it reduces everyone’s cost. If railroads charged all customers the same average rate, they argue, shippers who have the option of switching to trucks or other forms of transportation would do so, leaving remaining customers to shoulder the cost of keeping up the line. It’s a theory to which many economists subscribe, but in practice it often leaves railroads in the position of determining which companies will flourish and which will fail. “Do we really want railroads to be the arbiters of who wins and who loses in the marketplace?” asks Martin Bercovici, a Washington lawyer who frequently represents shippers.

Many captive shippers also worry they will soon be hit with a round of huge rate increases. The railroad industry as a whole, despite its brightening fortunes, still does not earn enough to cover the cost of the capital it must invest to keep up with its surging traffic. Yet railroads continue to borrow billions to acquire one another, with Wall Street cheering them on. Consider the $10.2 billion bid by Norfolk Southern and CSX to acquire Conrail this year. Conrail’s net railway operating income in 1996 was just $427 million, less than half of the carrying costs of the transaction. Who’s going to pay for the rest of the bill? Many captive shippers fear that they will, as Norfolk Southern and CSX increase their grip on the market.

51. According to those who support mergers, railway monopoly is unlikely because ________.

[A] cost reduction is based on competition

[B] services call for cross-trade coordination

[C] outside competitors will continue to exist

[D] shippers will have the railway by the throat

52. What is many captive shippers’ attitude towards the consolidation in the rail industry?

[A] Indifferent.

[B] Supportive.

[C] Indignant.

[D] Apprehensive.

53. It can be inferred from Paragraph 3 that ________.

[A] shippers will be charged less without a rival railroad

[B] there will soon be only one railroad company nationwide

[C] overcharged shippers are unlikely to appeal for rate relief

[D] a government board ensures fair play in railway business

54. The word “arbiters” (Line 7, Paragraph 4) most probably refers to those ________.

[A] who work as coordinators

[B] who function as judges

[C] who supervise transactions

[D] who determine the price

55. According to the text, the cost increase in the rail industry is mainly caused by ________.

[A] the continuing acquisition

[B] the growing traffic

[C] the cheering Wall Street

[D] the shrinking market

Text 4

It is said that in England death is pressing, in Canada inevitable and in California optional. Small wonder. Americans’ life expectancy has nearly doubled over the past century. Failing hips can be replaced, clinical depression controlled, cataracts removed in a 30-minute surgical procedure. Such advances offer the aging population a quality of life that was unimaginable when I entered medicine 50 years ago. But not even a great health-care system can cure death -- and our failure to confront that reality now threatens this greatness of ours.

Death is normal; we are genetically programmed to disintegrate and perish, even under ideal conditions. We all understand that at some level, yet as medical consumers we treat death as a problem to be solved. Shielded by third-party payers from the cost of our care, we demand everything that can possibly be done for us, even if it’s useless. The most obvious example is late-stage cancer care. Physicians -- frustrated by their inability to cure the disease and fearing loss of hope in the patient -- too often offer aggressive treatment far beyond what is scientifically justified.

In 1950, the U.S. spent $12.7 billion on health care. In 2002, the cost will be $1,540 billion. Anyone can see this trend is unsustainable. Yet few seem willing to try to reverse it. Some scholars conclude that a government with finite resources should simply stop paying for medical care that sustains life beyond a certain age -- say 83 or so. Former Colorado governor Richard Lamm has been quoted as saying that the old and infirm “have a duty to die and get out of the way,” so that younger, healthier people can realize their potential.

I would not go that far. Energetic people now routinely work through their 60s and beyond, and remain dazzlingly productive. At 78, Viacom chairman Sumner Redstone jokingly claims to be 53. Supreme Court Justice Sandra Day O’Connor is in her 70s, and former surgeon general C. Everett Koop chairs an Internet start-up in his 80s. These leaders are living proof that prevention works and that we can manage the health problems that come naturally with age. As a mere 68-year-old, I wish to age as productively as they have.

Yet there are limits to what a society can spend in this pursuit. As a physician, I know the most costly and dramatic measures may be ineffective and painful. I also know that people in Japan and Sweden, countries that spend far less on medical care, have achieved longer, healthier lives than we have. As a nation, we may be overfunding the quest for unlikely cures while underfunding research on humbler therapies that could improve people’s lives.

56. What is implied in the first sentence?

[A] Americans are better prepared for death than other people.

[B] Americans enjoy a higher life quality than ever before.

[C] Americans are over-confident of their medical technology.

[D] Americans take a vain pride in their long life expectancy.

57. The author uses the example of cancer patients to show that ________.

[A] medical resources are often wasted

[B] doctors are helpless against fatal diseases

[C] some treatments are too aggressive

[D] medical costs are becoming unaffordable

58. The author’s attitude toward Richard Lamm’s remark is one of ________.

[A] strong disapproval

[B] reserved consent

[C] slight contempt

[D] enthusiastic support

59. In contrast to the U.S., Japan and Sweden are funding their medical care ________.

[A] more flexibly

[B] more extravagantly

[C] more cautiously

[D] more reasonably

60. The text intends to express the idea that ________.

[A] medicine will further prolong people’s lives

[B] life beyond a certain limit is not worth living

[C] death should be accepted as a fact of life

[D] excessive demands increase the cost of health care

Part B

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

Human beings in all times and places think about their world and wonder at their place in it. Humans are thoughtful and creative, possessed of insatiable curiosity. 61) Furthermore, humans have the ability to modify the environment in which they live, thus subjecting all other life forms to their own peculiar ideas and fancies. Therefore, it is important to study humans in all their richness and diversity in a calm and systematic manner, with the hope that the knowledge resulting from such studies can lead humans to a more harmonious way of living with themselves and with all other life forms on this planet Earth.

“Anthropology” derives from the Greek words anthropos: “human” and logos “the study of.” By its very name, anthropology encompasses the study of all humankind.

Anthropology is one of the social sciences. 62) Social science is that branch of intellectual enquiry which seeks to study humans and their endeavors in the same reasoned, orderly, systematic, and dispassioned manner that natural scientists use for the study of natural phenomena.

Social science disciplines include geography, economics, political science, psychology, and sociology. Each of these social sciences has a subfield or specialization which lies particularly close to anthropology.

All the social sciences focus upon the study of humanity. Anthropology is a field-study oriented discipline which makes extensive use of the comparative method in analysis. 63) The emphasis on data gathered first-hand, combined with a cross-cultural perspective brought to the analysis of cultures past and present, makes this study a unique and distinctly important social science.

Anthropological analyses rest heavily upon the concept of culture. Sir Edward Tylor’s formulation of the concept of culture was one of the great intellectual achievements of 19th century science. 64) Tylor defined culture as “… that complex whole which includes belief, art, morals, law, custom, and any other capabilities and habits acquired by man as a member of society.” This insight, so profound in its simplicity, opened up an entirely new way of perceiving and understanding human life. Implicit within Tylor’s definition is the concept that culture is learned, shared, and patterned behavior.

65) Thus, the anthropological concept of “culture,” like the concept of “set” in mathematics, is an abstract concept which makes possible immense amounts of concrete research and understanding.

Section IV Writing

66. Directions:

Study the following set of drawings carefully and write an essay in which you should

1) describe the set of drawings, interpret its meaning, and

2) point out its implications in our life.

You should write about 200 words neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)

答案

Section I: Listening Comprehension (20 points)

Part A (5 points)

1. 1876 2. 1981 3. textiles 4. 19,137 5. concerts

Part B (5 points)

6. (the couple) themselves

7. constructively

8. a qualified psychologist

9. good intentions

10. absence

Part C (10 points)

11. [D] 12. [A] 13. [D] 14. [B] 15. [C]

16. [B] 17. [B] 18. [C] 19. [A] 20. [D]

Section II: Use of English (10 points)

21. [A] 22. [B] 23. [C] 24. [D] 25. [C]

26. [B] 27. [D] 28. [C] 29. [A] 30. [D]

31. [A] 32. [D] 33. [B] 34. [D] 35. [C]

36. [D] 37. [B] 38. [A] 39. [C] 40. [A]

Section III: Reading Comprehension (50 points)

Part A (40 points)

41. [B] 42. [A] 43. [C] 44. [D] 45. [B]

46. [A] 47. [B] 48. [B] 49. [A] 50. [D]

51. [C] 52. [D] 53. [C] 54. [B] 55. [A]

56. [C] 57. [A] 58. [B] 59. [D] 60. [C]

Part B (10 points)

61. 而且,人类还有能力改变自己的生存环境,从而是让所有其它形态的生命服从人类自己独特的想法和想象。

62. 社会科学是知识探索的一个分支,它力图像自然科学家研究自然现象那样,用理性的、有序的、系统的和冷静的方式研究人类及其行为。

63. 强调收集第一手资料,加上在分析过去和现在文化形态时采用跨文化视角,使得这一研究成为一门独特并且非常重要的社会科学。

64. 泰勒把文化定义为“……一个复合整体,它包括人作为社会成员所获得的信仰、艺术、道德、法律、风俗以及其它能力和习惯”。

65. 因此,人类学中“文化”概念就像数学中“集”的概念一样,是一个抽象概念,它使大量的具体研究和认识成为可能。

Section IV: Writing (20 points)

66. 参考范文

As is shown in the two pictures, the same flower has different fate when put in different situations. When there is protection, the flower blooms beautifully. However, when exposed directly to rain and storm, the flower quickly withers. We can safely come to the conclusion that greenhouse flowers cannot withstand rain and storm.

The same is true with our children. As the one-child policy is adopted in China, more and more parents overprotect their children. With everything done for them and every need satisfied by their parents or grandparents, these only children seem to be healthy, happy and high-spirited. But when they leave home, they become disappointed and frustrated. Facing harsh things they have never experienced before, such as competition from peers, criticism from supervisors, pressure for deadlines and restriction for discipline, they will be at a loss, miserable or even desperate. In fact, the more protection they get from their parents, the less ability they acquire. Parents’ love for their children turns out to be a disaster.

Children, like flowers, should be treated with care, but reasonable and sensible ways of doing things will help to bring about more fruitful results, if we not only love our children but also teach them how to love, our love will be passed down from generation to generation; if we not only solve problems for our children but also encourage them to solve problems, our diligence and ingenuity will make our life more meaningful and worthwhile.

香香 本文来源:网易教育综合 责任编辑:马志秋_NQ2478
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

美国抓了5名在美国参与“猎狐行动”的人员

新闻 猎狐行动 美国
|
胡锡进微博
3小时前
2791 跟贴2791

7名中国人被绑架至境外虐待 重庆警方跨国解救

新闻 绑架 赌博
|
央视新闻客户端
14小时前
32327 跟贴32327

棕熊夜袭西藏武警部队军营 钢牙利爪铁栅栏也难挡

新闻 武警部队 西藏
|
海客新闻
16小时前
537 跟贴537

男子故意伤害他人被轻判,出狱2个月后将当年证人杀害

新闻 王巍 指证
|
上游新闻
3小时前
824 跟贴824

湖北巴东一冷链车倾泄物疑似存重大食品安全隐患,多部门介入调查

新闻 冷链车 食品安全
|
界面新闻
10小时前
3396 跟贴3396

电影《金刚川》中的志愿军武器:成建制苏制武器

新闻 苏制 志愿军
|
澎湃新闻
17小时前
771 跟贴771

台湾已4例死亡!打完疫苗,吴宗宪称晕了好几天

新闻 吴宗宪 疫苗
|
环球网
7小时前
679 跟贴679

刚刚,马克龙宣布法国即将全境封城

新闻 马克龙 封城
|
中国日报
3小时前
462 跟贴462

“70后”女厅官受审一个月后,她的前任也被查了

新闻 云光中 呼伦贝尔市委
|
政知圈
7小时前
0 跟贴0

美使馆人员涉嫌性侵至少23名女性,保存400个视频照片

新闻 雷蒙德 性侵
| 海外网
20小时前
537 跟贴537

希腊一艘扫雷舰被5万吨级货轮撞为两段 两人受伤

新闻 舰艇 军舰
|
环球网
20小时前
7035 跟贴7035

两岸进入准战争状态?解放军计划拿下东沙岛?国台办回应

新闻 国台办 台独
| 海外网
1天前
8668 跟贴8668

六旬男子花数百万养儿5年发现非亲生 前妻涉诈骗罪被刑拘

新闻 诈骗罪 刑事拘留
|
红星新闻
18小时前
69572 跟贴69572

重庆一土豪患绝症坐直升飞机在天空撒3000万?真相来了

新闻 重庆一土豪患绝症坐直升飞机在天空撒3000万 吸食毒品
| 新京报
20小时前
420 跟贴420

孟晚舟案:加拿大警员承认用错误内容获得法官逮捕令

新闻 孟晚舟 加拿大
|
央视新闻客户端
14小时前
3810 跟贴3810

天津取消住房限购?市场暗潮涌动,市发改委称“传言不实”

新闻 天津 住房限购
| 新京报
8小时前
543 跟贴543

内蒙古商人2250万贷款一分钱没收到,银行却要求还贷

新闻 包商银行 贷款
|
上游新闻
3小时前
770 跟贴770

河南濮阳现1位新冠无症状感染者,密接者:我已在医院隔离$2020-1

新闻 症状 濮阳
|
澎湃新闻
9小时前
23 跟贴23

快讯!尼日利亚籍候选人奥孔乔-伊韦阿当选WTO总干事

新闻 奥孔乔-伊韦阿 尼日利亚
|
环球网
7小时前
1079 跟贴1079

一月四连烧!威马EX5自燃爆炸 中科院力学所反应亮了

新闻 自燃 爆炸
|
星球商业评论
7小时前
3531 跟贴3531

发现弃婴,卡塔尔机场强检十个航班多国女乘客下体!政府道歉

新闻 卡塔尔 航班
| 南方都市报
8小时前
1471 跟贴1471

要不要拿下台湾外岛?胡锡进:这不是能力问题而是必要性问题

新闻 台湾 台军
|
环球时报
5小时前
80 跟贴80

美国对台的新军售和中国的新制裁:波音客机被放过

新闻 导弹 f-16
|
观察者网
23小时前
4 跟贴4

粉象生活“云种植”,线上种树免费领水果

新闻 水果 种植
|
大众新闻
1天前
0 跟贴0

习近平的小康故事丨“真正解决好基层群众看病难看病贵问题”

新闻 习近平 总书记
|
新华社
12小时前
806 跟贴806

50000吨货轮撞上750吨军舰,军舰直接被拦腰切成两半

新闻 军舰 舰艇
|
环球网
20小时前
10 跟贴10

2250万贷款未收到却被要求还贷 商人起诉包商银行

新闻 包商银行 贷款
|
上游新闻
17小时前
1391 跟贴1391

东莞一公司员工培训跪地自扇耳光,领导:状态非常好

新闻 培训机构 刘文华
|
上游新闻
3小时前
10 跟贴10

日本副首相抱怨民众只会存钱 被批“不知人间疾苦”

新闻 日本 副首相
| 海外网
20小时前
10 跟贴10

时政微视频丨开门问策“十四五” 集思广益绘蓝图

新闻 习近平 总书记
|
央视新闻客户端
12小时前
3064 跟贴3064

孟加拉国出现三次感染新冠的病例 症状更明显

新闻 感染 孟加拉国
|
澎湃新闻
1天前
2377 跟贴2377

俄罗斯外长拉夫罗夫开始自我隔离,多项外交日程被推迟

新闻 拉夫罗夫 俄罗斯
|
澎湃新闻
21小时前
0 跟贴0

自杀成为日本年轻人首要死因 中学生人群情况恶化

新闻 自杀 日本
| 海外网
22小时前
1 跟贴1

英研究:感染新冠病毒后,抗体水平会“迅速降低”

新闻 新冠病毒 感染
|
中国新闻网
21小时前
14 跟贴14

法国超市提高库存备战封锁 恐再现抢购囤货潮

新闻 法国 超市
| 海外网
23小时前
1 跟贴1

时隔14天 C罗新冠肺炎检测仍为阳性

新闻 c罗 新冠肺炎
|
中国新闻网
20小时前
1 跟贴1

欧盟将参与美国月球轨道站建设,获派遣宇航员机会

新闻 宇航员 轨道站
|
澎湃新闻
21小时前
10 跟贴10

引发中东国家抵制风潮后,法国政府全神贯注防范国内恐袭

新闻 法国政府 恐袭
|
澎湃新闻
21小时前
0 跟贴0

马来西亚维修船遇台风失控撞钻油台 船员跳海致两死

新闻 马来西亚 跳海
|
中国新闻网
22小时前
10 跟贴10

特朗普竞选网站被FBI及司法部“查封”?官方忙澄清:是黑客攻击

新闻 唐纳德·特朗普 美国总统
|
环球网
21小时前
0 跟贴0

为应对疫情 法国总统马克龙宣布从本月30日起法国全境再度封城

环球网资讯
2020-10-29 05:36:42

海航这位空姐,这次你玩的太大了!

互联网坊间八卦
2020-10-28 18:32:33

胖了14斤!田朴珺婚后被王石宠成幸福肥,晒一天饭量发誓要减肥

八圈传播者
2020-10-28 18:55:33

甩卖“一生中最伟大投资” 李嘉诚在“怕”什么?

华尔街见闻
2020-10-29 00:14:57

让全世界都失望了!世卫组织宣布一个消息,各国都难以接受真相

铁血论古今
2020-10-26 18:18:26

多人指证马苏私生活非常混乱,之所以在影视圈内红火,是因为“豁的出去”

八姐论八卦
2020-10-28 14:19:38

法院认为“波推”“打飞机”不构成犯罪,修军律师详解法律规定

娱小帅
2020-10-29 04:33:09

病情恶化? 特朗普紧急求援:中不能见死不救! 务必提供疫苗!

文学正史
2020-10-28 14:49:35

女子健身房全裸遭偷拍,看到偷拍手段,网友怒了

养生健身馆
2020-10-28 13:43:02

广西桂林现新奇成人体验馆,套餐服务只需189元,手感堪比真人

闻舞视界
2020-10-28 23:32:27

“你用的杯子,暴露了你的工作职位”真是真实的一批啊!哈哈哈

专属生活管家
2020-10-28 23:03:29

大三女学生在宿舍产子,生下九斤重儿子,舍友淡定:不是第一胎了!

民生观点
2020-10-28 21:20:44

苍井空:“我穿得再漂亮,别人也只记得我的裸体”

FUNFASHION
2020-10-28 15:14:10

20岁女狱警与年长29岁同事订婚 惊喜发现自己已成4个孙辈的奶奶

看看新闻Knews
2020-09-29 15:50:03

官宣:医保个人账户取消!年底前完成,余额将清零?

HRSalon
2020-10-29 01:54:06

特朗普出面求情也没用,中国态度很坚决,美国被一口回绝,没余地

低调王者
2020-10-28 23:15:26

因为一只保温杯,丈夫察觉妻子同时出轨两个男人,争执中他将电线缠上妻子的脖子

潇湘晨报
2020-10-28 17:01:48

老中医吸吮女孩身体:自创疗法,能活血通经

国际视角资讯
2020-10-27 23:21:08

迷惑!女律师白天上法庭,晚上甘愿当妓女…

故事背包人
2020-10-29 01:57:54

C罗新冠检测再次呈阳性,他ins不满核酸检测:PCR is Bulls**t

小诸葛拜仁主席霍内斯
2020-10-28 21:25:29
2020-10-29 07:52:59
+ 加载更多新闻
×

【TED】怎么就你减肥比别人难

南京信息工程大学清退56名超最长学习年限硕

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页