2012年考研英语模拟题 听的行为

2011-07-03 17:56:01 来源: 考研教育网 举报
0
分享到:
T + -

六、听的行为

A recent poll indicated that half the teenagers in the United States believe that communication between them and their parents is__1__and further that one of the prime causes of this gap is __2__listening behavior. As a(an)__3__ in point,one parent believed that her daughter had a severe__4__problem. She was so __5__that she took her to an audiologist to have her ear tested. The audiologist carefully tested both ears and reported back to the parent:“There‘s nothing wrong with her hearing. She’s just __6__you out.”

A leading cause of the __7__divorce rate(more than half of all marriages end in divorce)is the failure of husbands and wives to __8__effectively. They don‘t listen to each other. Neither person__9__to the actual message sent by the other. In __10__fashion,political scientists report that a growing number of people believe that their elected and __11__officials are out of__12__with the constituents they are supposedly __13__. Why?Because they don’t believe that they listen to them. In fact,it seems that sometimes our politicians don‘t even listen to themselves. The following is a true story:At a national__14__conference held in Albuquerque some years ago,then Senator Joseph Montoya was__15__a copy of a press release by a press aide shortly before he got up before the audience to__16__ a speech. When he rose to speak,__17__the horror of the press aide and the__18__of his audience,Montoya began reading the press release,not his speech. He began,“For immediate release. Senator Joseph M. Montoya,Democrat of New Mexico,last night told the National……”Montoya read the entire six-page release,__19__ with the statement that he“was repeatedly __20__by applause.”

1.[A] scarce [B] little [C] rare [D] poor 2.[A] malignant [B] deficient [C] ineffective [D] feeble 3.[A] case [B] example [C] lesson [D] suggestion 4.[A] audio [B] aural [C] hearing [D] listening 5.[A] believing [B] convinced [C] assured [D] doubtless 6.[A] turning [B] tuning [C] tucking [D] tugging 7.[A] rising [B] arising [C] raising [D] arousing 8.[A] exchange [B] interchange [C] encounter [D] interact 9.[A] relates [B] refers [C] responds [D] resorts 10.[A] like [B] alike [C] likely [D] likewise 11.[A] nominated [B] selected [C] appointed [D] supported 12.[A] connection [B] reach [C] association [D] touch 13.[A] leading [B] representing [C]delegating [D] supporting 14.[A] legislative [B] legitimate [C] legalized [D] liberal 15.[A] distributed [B] awarded [C] handed [D] submitted 16.[A] present [B] publish [C] deliver [D] pursue 17.[A] to [B] with [C] for [D] on 18.[A] joy [B] enjoyment [C] amusement [D] delight 19.[A] conclude [B] to conclude [C] concluding [D] concluded 20.[A] disrupted [B] interfered [C] interrupted [D] stopped答案1.D 2.B 3.A 4.C 5.B 6.B 7.A 8.D 9.C 10.A 11.C 12.D 13.B 14.A 15.C 16.C 17.A 18.C 19.C 20.C总体分析本文主要讨论了听行为对人际交流的影响。文章第一段从父母和子女之间的交流出发,说明儿女不听父母的话造成了他们之间的隔阂。第二段从婚姻的角度出发,说明夫妻双方的互不理睬造成交流不畅,从而使离婚率上升。第三段从政治的角度出发,说明政府官员不聆听选民甚至不在意自己所说的话,造成官民隔阂。例证法是本文采用的主要的论证方法。

全文翻译最近的一项民意测验显示:美国一半的青少年认为他们与父母的交流不好,而且造成这种隔阂的一个首要原因是有不理想的倾听行为。一个典型的例子是,一位母亲认为她女儿有严重的听力问题。她对此确信无疑,于是就带着女儿去听觉病矫治专家那儿检查她的耳朵。专家仔细检查了两只耳朵,然后告诉这位母亲说:“她的听力没问题,只是不理睬你而已。”

离婚率上升(一半以上的婚姻以离婚告终)的一个首要原因是夫妻间不能有效地交流。他们彼此充耳不闻。两人对对方发出的确切信息都毫无反应。

同样地,据政治科学家报道,越来越多的人相信他们选举指派的官员与其本应代表的选民失去了联系。为什么呢?因为这些人认为他们不需要倾听选民的意见。实际上,有时我们的政治家们似乎连自己的声音都不听。下面是一个真实的例子:在几年前亚柏克尔克举行的全国立法会议上,一位新闻助理在当时的参议员约瑟夫。蒙图亚演讲前交给了他一份新闻稿。令该新闻助理大吃一惊而使听众感到有趣的是,当蒙图亚起来讲话时,他读的不是演讲稿而是那份新闻稿。蒙图亚先生以“即时新闻稿。新墨西哥州的民主党参议员约瑟夫。蒙图亚昨晚在全国……上说……”开始,读完了全部的六页新闻稿,并以他“不时被掌声打断”结尾。

贝鲁奇 本文来源:考研教育网 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 时尚
  • 科技
  • 军事
  • 汽车
+ 加载更多新闻
×

放弃1亿去读MBA的人,后来怎样了?

流行语:“跑调儿”用英语怎么说?

态度原创

热点新闻

精彩推荐
海淘品牌
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页