2005年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:03:19 来源: 网易教育论坛 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1 (10 points)

The human nose is an underrated tool. Humans are often thought to be insensitive smellers compared with animals, this is largely because, animals, we stand upright. This means that our noses are to perceiving those smells which float through the air, the majority of smells which stick to surfaces. In fact, , we are extremely sensitive to smells, we do not generally realize it. Our noses are capable of human smells even when these are to far below one part in one million.

Strangely, some people find that they can smell one type of flower but not another, others are sensitive to the smells of both flowers. This may be because some people do not have the genes necessary to generate smell receptors in the nose. These receptors are the cells which sense smells and send to the brain. However, it has been found that even people insensitive to a certain smell can suddenly become sensitive to it when to it often enough.

The explanation for insensitivity to smell seems to be that the brain finds it to keep all smell receptors working all the time but can new receptors if necessary. This may explain why we are not usually sensitive to our own smells—we simply do not need to be. We are not of the usual smell of our own house, but we new smells when we visit someone else’s. The brain finds it best to keep smell receptors for unfamiliar and emergency signals the smell of smoke, which might indicate the danger of fire.

1. [A] although

[B] as

[C] but

[D] while

2. [A] above

[B] unlike

[C] excluding

[D] besides

3. [A] limited

[B] committed

[C] dedicated

[D] confined

4. [A] catching

[B] ignoring

[C] missing

[D] tracking

5. [A] anyway

[B] though

[C] instead

[D] therefore

6. [A] even if

[B] if only

[C] only if

[D] as if

7. [A] distinguishing

[B] discovering

[C] determining

[D] detecting

8. [A] diluted

[B] dissolved

[C] dispersed

[D] diffused

9. [A] when

[B] since

[C] for

[D] whereas

10. [A] unusual

[B] particular

[C] unique

[D] typical

11. [A] signs

[B] stimuli

[C] messages

[D] impulses

12. [A] at first

[B] at all

[C] at large

[D] at times

13. [A] subjected

[B] left

[C] drawn

[D] exposed

14. [A] ineffective

[B] incompetent

[C] inefficient

[D] insufficient

15. [A] introduce

[B] summon

[C] trigger

[D] create

16. [A] still

[B] also

[C] otherwise

[D] nevertheless

17. [A] sure

[B] sick

[C] aware

[D] tired

18. [A] tolerate

[B] repel

[C] neglect

[D] notice

19. [A] available

[B] reliable

[C] identifiable

[D] suitable

20. [A] similar to

[B] such as

[C] along with

[D] aside from


Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C] or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1 (40 points)

Text 1

Everybody loves a fat pay rise. Yet pleasure at your own can vanish if you learn that a colleague has been given a bigger one. Indeed, if he has a reputation for slacking, you might even be outraged. Such behaviour is regarded as “all too human,” with the underlying assumption that other animals would not be capable of this finely developed sense of grievance. But a study by Sarah Brosnan and Frans de Waal of Emory University in Atlanta, Georgia, which has just been published in Nature, suggests that it is all too monkey, as well.

The researchers studied the behaviour of female brown capuchin monkeys. They look cute. They are good-natured, co-operative creatures, and they share their food readily. Above all, like their female human counterparts, they tend to pay much closer attention to the value of “goods and services” than males.

Such characteristics make them perfect candidates for Dr. Brosnan’s and Dr. de Waal’s study. The researchers spent two years teaching their monkeys to exchange tokens for food. Normally, the monkeys were happy enough to exchange pieces of rock for slices of cucumber. However, when two monkeys were placed in separate but adjoining chambers, so that each could observe what the other was getting in return for its rock, their behaviour became markedly different.

In the world of capuchins, grapes are luxury goods (and much preferable to cucumbers). So when one monkey was handed a grape in exchange for her token, the second was reluctant to hand hers over for a mere piece of cucumber. And if one received a grape without having to provide her token in exchange at all, the other either tossed her own token at the researcher or out of the chamber, or refused to accept the slice of cucumber. Indeed, the mere presence of a grape in the other chamber (without an actual monkey to eat it) was enough to induce resentment in a female capuchin.

The researchers suggest that capuchin monkeys, like humans, are guided by social emotions. In the wild, they are a co-operative, group-living species. Such co-operation is likely to be stable only when each animal feels it is not being cheated. Feelings of righteous indignation, it seems, are not the preserve of people alone. Refusing a lesser reward completely makes these feelings abundantly clear to other members of the group. However, whether such a sense of fairness evolved independently in capuchins and humans, or whether it stems from the common ancestor that the species had 35 million years ago, is, as yet, an unanswered question.

21. In the opening paragraph, the author introduces his topic by ________.

[A] posing a contrast

[B] justifying an assumption

[C] making a comparison

[D] explaining a phenomenon

22. The statement “it is all too monkey” (Last line, Paragraph l) implies that ________.

[A] monkeys are also outraged by slack rivals

[B] resenting unfairness is also monkeys’ nature

[C] monkeys, like humans, tend to be jealous of each other

[D] no animals other than monkeys can develop such emotions

23. Female capuchin monkeys were chosen for the research most probably because they are ________.

[A] more inclined to weigh what they get

[B] attentive to researchers’ instructions

[C] nice in both appearance and temperament

[D] more generous than their male companions

24. Dr. Brosnan and Dr. de Waal have eventually found in their study that the monkeys ________.

[A] prefer grapes to cucumbers

[B] can be taught to exchange things

[C] will not be co-operative if feeling cheated

[D] are unhappy when separated from others

25. What can we infer from the last paragraph?

[A] Monkeys can be trained to develop social emotions.

[B] Human indignation evolved from an uncertain source.

[C] Animals usually show their feelings openly as humans do.

[D] Cooperation among monkeys remains stable only in the wild.

Text 2

Do you remember all those years when scientists argued that smoking would kill us but the doubters insisted that we didn’t know for sure? That the evidence was inconclusive, the science uncertain? That the antismoking lobby was out to destroy our way of life and the government should stay out of the way? Lots of Americans bought that nonsense, and over three decades, some 10 million smokers went to early graves.

There are upsetting parallels today, as scientists in one wave after another try to awaken us to the growing threat of global warming. The latest was a panel from the National Academy of Sciences, enlisted by the White House, to tell us that the Earth’s atmosphere is definitely warming and that the problem is largely man-made. The clear message is that we should get moving to protect ourselves. The president of the National Academy, Bruce Alberts, added this key point in the preface to the panel’s report: “Science never has all the answers. But science does provide us with the best available guide to the future, and it is critical that our nation and the world base important policies on the best judgments that science can provide concerning the future consequences of present actions.”

Just as on smoking, voices now come from many quarters insisting that the science about global warming is incomplete, that it’s OK to keep pouring fumes into the air until we know for sure. This is a dangerous game: by the time 100 percent of the evidence is in, it may be too late. With the risks obvious and growing, a prudent people would take out an insurance policy now.

Fortunately, the White House is starting to pay attention. But it’s obvious that a majority of the president’s advisers still don’t take global warming seriously. Instead of a plan of action, they continue to press for more research -- a classic case of “paralysis by analysis.”

To serve as responsible stewards of the planet, we must press forward on deeper atmospheric and oceanic research. But research alone is inadequate. If the Administration won’t take the legislative initiative, Congress should help to begin fashioning conservation measures. A bill by Democratic Senator Robert Byrd of West Virginia, which would offer financial incentives for private industry, is a promising start. Many see that the country is getting ready to build lots of new power plants to meet our energy needs. If we are ever going to protect the atmosphere, it is crucial that those new plants be environmentally sound.

26. An argument made by supporters of smoking was that ________.

[A] there was no scientific evidence of the correlation between smoking and death

[B] the number of early deaths of smokers in the past decades was insignificant

[C] people had the freedom to choose their own way of life

[D] antismoking people were usually talking nonsense

27. According to Bruce Alberts, science can serve as ________.

[A] a protector

[B] a judge

[C] a critic

[D] a guide

28. What does the author mean by “paralysis by analysis” (Last line, Paragraph 4)?

[A] Endless studies kill action.

[B] Careful investigation reveals truth.

[C] Prudent planning hinders progress.

[D] Extensive research helps decision-making.

29. According to the author, what should the Administration do about global warming?

[A] Offer aid to build cleaner power plants.

[B] Raise public awareness of conservation.

[C] Press for further scientific research.

[D] Take some legislative measures.

30. The author associates the issue of global warming with that of smoking because ________.

[A] they both suffered from the government’s negligence

[B] a lesson from the latter is applicable to the former

[C] the outcome of the latter aggravates the former

[D] both of them have turned from bad to worse


Text 3

Of all the components of a good night’s sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by the late 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just “mental noise” -- the random byproducts of the neural-repair work that goes on during sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the mind’s emotional thermostat, regulating moods while the brain is “off-line.” And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better, “It’s your dream,” says Rosalind Cartwright, chair of psychology at Chicago’s Medical Center. “If you don’t like it, change it.”

Evidence from brain imaging supports this view. The brain is as active during REM (rapid eye movement) sleep -- when most vivid dreams occur -- as it is when fully awake, says Dr, Eric Nofzinger at the University of Pittsburgh. But not all parts of the brain are equally involved; the limbic system (the “emotional brain”) is especially active, while the prefrontal cortex (the center of intellect and reasoning) is relatively quiet. “We wake up from dreams happy or depressed, and those feelings can stay with us all day.” says Stanford sleep researcher Dr. William Dement.

The link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwright’s clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated during the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don’t always think about the emotional significance of the day’s events -- until, it appears, we begin to dream.

And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualize how you would like it to end instead; the next time it occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep.

At the end of the day, there’s probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or “we wake up in a panic,” Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased people’s anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings. Sleep -- or rather dream -- on it and you’ll feel better in the morning.

31. Researchers have come to believe that dreams ________.

[A] can be modified in their courses

[B] are susceptible to emotional changes

[C] reflect our innermost desires and fears

[D] are a random outcome of neural repairs

32. By referring to the limbic system, the author intends to show ________.

[A] its function in our dreams

[B] the mechanism of REM sleep

[C] the relation of dreams to emotions

[D] its difference from the prefrontal cortex

33. The negative feelings generated during the day tend to ________.

[A] aggravate in our unconscious mind

[B] develop into happy dreams

[C] persist till the time we fall asleep

[D] show up in dreams early at night

34. Cartwright seems to suggest that ________.

[A] waking up in time is essential to the ridding of bad dreams

[B] visualizing bad dreams helps bring them under control

[C] dreams should be left to their natural progression

[D] dreaming may not entirely belong to the unconscious

35. What advice might Cartwright give to those who sometimes have bad dreams?

[A] Lead your life as usual.

[B] Seek professional help.

[C] Exercise conscious control.

[D] Avoid anxiety in the daytime.

Text 4

Americans no longer expect public figures, whether in speech or in writing, to command the English language with skill and gift. Nor do they aspire to such command themselves. In his latest book, Doing Our Own Thing: The Degradation of Language and Music and Why We Should, Like, Care, John McWhorter, a linguist and controversialist of mixed liberal and conservative views, sees the triumph of 1960s counter-culture as responsible for the decline of formal English.

Blaming the permissive 1960s is nothing new, but this is not yet another criticism against the decline in education. Mr. McWhorter’s academic speciality is language history and change, and he sees the gradual disappearance of “whom,” for example, to be natural and no more regrettable than the loss of the case-endings of Old English.

But the cult of the authentic and the personal, “doing our own thing,” has spelt the death of formal speech, writing, poetry and music. While even the modestly educated sought an elevated tone when they put pen to paper before the 1960s, even the most well regarded writing since then has sought to capture spoken English on the page. Equally, in poetry, the highly personal, performative genre is the only form that could claim real liveliness. In both oral and written English, talking is triumphing over speaking, spontaneity over craft.

Illustrated with an entertaining array of examples from both high and low culture, the trend that Mr. McWhorter documents is unmistakable. But it is less clear, to take the question of his subtitle, why we should, like, care. As a linguist, he acknowledges that all varieties of human language, including non-standard ones like Black English, can be powerfully expressive -- there exists no language or dialect in the world that cannot convey complex ideas. He is not arguing, as many do, that we can no longer think straight because we do not talk proper.

Russians have a deep love for their own language and carry large chunks of memorized poetry in their heads, while Italian politicians tend to elaborate speech that would seem old-fashioned to most English-speakers. Mr. McWhorter acknowledges that formal language is not strictly necessary, and proposes no radical education reforms -- he is really grieving over the loss of something beautiful more than useful. We now take our English “on paper plates instead of china.” A shame, perhaps, but probably an inevitable one.

36. According to McWhorter, the decline of formal English ________.

[A] is inevitable in radical education reforms

[B] is but all too natural in language development

[C] has caused the controversy over the counter-culture

[D] brought about changes in public attitudes in the 1960s

37. The word “talking” (Line 6, Paragraph 3) denotes ________.

[A] modesty

[B] personality

[C] liveliness

[D] informality

38. To which of the following statements would McWhorter most likely agree?

[A] Logical thinking is not necessarily related to the way we talk.

[B] Black English can be more expressive than standard English.

[C] Non-standard varieties of human language are just as entertaining.

[D] Of all the varieties, standard English can best convey complex ideas.

39. The description of Russians’ love of memorizing poetry shows the author’s ________.

[A] interest in their language

[B] appreciation of their efforts

[C] admiration for their memory

[D] contempt for their old-fashionedness

40. According to the last paragraph, “paper plates” is to “china” as ________.

[A] “temporary” is to “permanent”

[B] “radical” is to “conservative”

[C] “functional” is to “artistic”

[D] “humble” is to “noble”


Part B

Directions:

In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the gaps. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

Canada’s premiers (the leaders of provincial governments), if they have any breath left after complaining about Ottawa at their late July annual meeting, might spare a moment to do something, together, to reduce health-care costs.

They’re all groaning about soaring health budgets, the fastest-growing component of which are pharmaceutical costs.

41. ________

What to do? Both the Romanow commission and the Kirby committee on health care -- to say nothing of reports from other experts -- recommended the creation of a national drug agency. Instead of each province having its own list of approved drugs, bureaucracy, procedures and limited bargaining power, all would pool resources, work with Ottawa, and create a national institution.

42. ________

But “national” doesn’t have to mean that. “National” could mean interprovincial -- provinces combining efforts to create one body.

Either way, one benefit of a “national” organization would be to negotiate better prices, if possible, with drug manufacturers. Instead of having one province -- or a series of hospitals within a province -- negotiate a price for a given drug on the provincial list, the national agency would negotiate on behalf of all provinces.

Rather than, say, Quebec, negotiating on behalf of seven million people, the national agency would negotiate on behalf of 31 million people. Basic economics suggests the greater the potential consumers, the higher the likelihood of a better price.

43. ________

A small step has been taken in the direction of a national agency with the creation of the Canadian Co-ordinating Office for Health Technology Assessment, funded by Ottawa and the provinces. Under it, a Common Drug Review recommends to provincial lists which new drugs should be included. Predictably, and regrettably, Quebec refused to join.

A few premiers are suspicious of any federal-provincial deal-making. They (particularly Quebec and Alberta) just want Ottawa to fork over additional billions with few, if any, strings attached. That’s one reason why the idea of a national list hasn’t gone anywhere, while drug costs keep rising fast.

44. ________

Premiers love to quote Mr. Romanow’s report selectively, especially the parts about more federal money. Perhaps they should read what he had to say about drugs: “A national drug agency would provide governments more influence on pharmaceutical companies in order to constrain the ever-increasing cost of drugs.”

45. ________

So when the premiers gather in Niagara Falls to assemble their usual complaint list, they should also get cracking about something in their jurisdiction that would help their budgets and patients.

[A] Quebec’s resistance to a national agency is provincialist ideology. One of the first advocates for a national list was a researcher at Laval University. Quebec’s Drug Insurance Fund has seen its costs skyrocket with annual increases from 14.3 per cent to 26.8 per cent!

[B] Or they could read Mr. Kirby’s report: “the substantial buying power of such an agency would strengthen the public prescription-drug insurance plans to negotiate the lowest possible purchase prices from drug companies.”

[C] What does “national” mean? Roy Romanow and Senator Michael Kirby recommended a federal-provincial body much like the recently created National Health Council.

[D] The problem is simple and stark: health-care costs have been, are, and will continue to increase faster than government revenues.

[E] According to the Canadian Institute for Health Information, prescription drug costs have risen since 1997 at twice the rate of overall health-care spending. Part of the increase comes from drugs being used to replace other kinds of treatments. Part of it arises from new drugs costing more than older kinds. Part of it is higher prices.

[F] So, if the provinces want to run the health-care show, they should prove they can run it, starting with an interprovincial health list that would end duplication, save administrative costs, prevent one province from being played off against another, and bargain for better drug prices.

[G] Of course, the pharmaceutical companies will scream. They like divided buyers; they can lobby better that way. They can use the threat of removing jobs from one province to another. They can hope that, if one province includes a drug on its list, the pressure will cause others to include it on theirs. They wouldn’t like a national agency, but self-interest would lead them to deal with it.


Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

It is not easy to talk about the role of the mass media in this overwhelmingly significant phase in European history. History and news become confused, and one’s impressions tend to be a mixture of skepticism and optimism. 46) Television is one of the means by which these feelings are created and conveyed -- and perhaps never before has it served so much to connect different peoples and nations as in the recent events in Europe. The Europe that is now forming cannot be anything other than its peoples, their cultures and national identities. With this in mind we can begin to analyze the European television scene. 47) In Europe, as elsewhere, multi-media groups have been increasingly successful: groups which bring together television, radio, newspapers, magazines and publishing houses that work in relation to one another. One Italian example would be the Berlusconi group, while abroad Maxwell and Murdoch come to mind.

Clearly, only the biggest and most flexible television companies are going to be able to compete in such a rich and hotly-contested market. 48) This alone demonstrates that the television business is not an easy world to survive in, a fact underlined by statistics that show that out of eighty European television networks, no less than 50% took a loss in 1989.

Moreover, the integration of the European community will oblige television companies to cooperate more closely in terms of both production and distribution.

49) Creating a “European identity” that respects the different cultures and traditions which go to make up the connecting fabric of the Old Continent is no easy task and demands a strategic choice -- that of producing programs in Europe for Europe. This entails reducing our dependence on the North American market, whose programs relate to experiences and cultural traditions which are different from our own.

In order to achieve these objectives, we must concentrate more on co-productions, the exchange of news, documentary services and training. This also involves the agreements between European countries for the creation of a European bank for Television Production which, on the model of the European Investments Bank, will handle the finances necessary for production costs. 50) In dealing with a challenge on such a scale, it is no exaggeration to say “United we stand, divided we fall” -- and if I had to choose a slogan it would be “Unity in our diversity.” A unity of objectives that nonetheless respect the varied peculiarities of each country.


Section III Writing

Part A

51. Directions:

Two months ago you got a job as an editor for the magazine Designs & Fashions. But now you find that the work is not what you expected. You decide to quit. Write a letter to your boss, Mr. Wang, telling him your decision, stating your reason (s), and making an apology.

Write your letter with no less than 100 words. Write it neatly on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter; use “Li Ming” instead.

You do not need to write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your essay, you should first describe the drawing, then interpret its meaning, and give your comment on it.

You should write neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)

答案

Section I: Use of English (10 points)

1. [C] 2. [B] 3. [A] 4. [C] 5. [B]

6. [A] 7. [D] 8. [A] 9. [D] 10. [B]

11. [C] 12. [A] 13. [D] 14. [C] 15. [D]

16. [B] 17. [C] 18. [D] 19. [A] 20. [B]

Section II: Reading Comprehension (60 points)

Part A (40 points)

21. [C] 22. [B] 23. [A] 24. [C] 25. [B]

26. [C] 27. [D] 28. [A] 29. [D] 30. [B]

31. [A] 32. [C] 33. [D] 34. [D] 35. [A]

36. [B] 37. [D] 38. [A] 39. [B] 40. [C]

Part B (10 points)

41. [E] 42. [C] 43. [G] 44. [F] 45. [B]

Part C (10 points)

46. 电视是创造和传递感情的手段之一。也许在此之前,就加强不同的民族和国家之间的联系而言,电视还从来没有像在最近的欧洲事件中起过如此大的作用。

47. 多媒体集团在欧洲就像在其他地方一样越来越成功了。这些集团把相互关系密切的电视台、电台、报纸、杂志、出版社整合到了一起。

48. 仅这一点就表明在电视行业不是一个容易生存的领域。这个事实通过统计数字一目了然,统计表明在80家欧洲电视网中1989年出现亏损的不少于50%。

49. 创造一个尊重不同文化和传统的“欧洲统一体”绝非易事,需要战略性选择。正是这些文化和传统组成了连接欧洲大陆的纽带。

50. 在应付一个如此规模的挑战过程中,我们可以毫不夸张地说,“团结,我们就会站起来;分裂,我们就会倒下去。”

Section III: Writing (30 points)

Part A (10 points)

51. 参考范文

A Letter, to Quit

Jun 22, 2005

Dear Mr. Wang,

First of all, please allow me to express my deep sorry to you for my resignation. I do know that this will bring about much trouble to you so that I write to you for my explanation.

I decided to quit for some reasons as follows. To begin with, the job as an editor for the magazine Designs & Fashions is not suitable to me. What’s more, I am preparing for another degree and I prefer to further my study. Again, I apologize for my resignation to you!

I am looking forward to your early reply.

Sincerely yours,

Li Ming

Part B (20 points)

52. 参考范文

A Helpless Father

The picture ironically shows that a pitiable old man in rags is being helplessly kicked off by his three sons and a daughter, who all wear decent clothes. The father’s negligent children are all guarding their home gates lest their old father “roll into” their households. In other words, they four ignore their moral sense of assuming the responsibility for their old father even though they may be all living a satisfying life. That is a painful scene we often encounter in our daily life.

Sad to say, the moral decline of the younger generations may be a rather explosive situation in our modern society. People definitely have their living conditions improved by wider and wider margins, as evidenced by the four children’s decent dressing, but their moral sense still remains sadly unchanged or in some cases becomes dramatically downgrading. Most people might have become too much self-centered, and even worse, they discard the tradition of giving respect to the elderly. They no longer care for their elders, let alone their neighbors or the disadvantaged; instead they try every means to avoid responsibility for other citizens. When one cares for others, one might even appear stupid or may even be distrusted.

Therefore, we have to take some useful measures to avoid the scene that is mentioned above. We must launch a variety of campaigns about the return to the good tradition of giving help and love to the elderly. Moreover, we must appeal to our government to establish some relevant laws to punish those who avoid their duties. The last but not the least, our respect for age is an indication of the progress of human society, as imperatives of traditions require. We sincerely wish that the old man could be welcome to any of the four households, elegantly dressed, and a smile on the face.

香香 本文来源:网易教育论坛 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

上海街头惊现“共享特斯拉” 1200元开一天?特斯拉官方回应了

新闻 特斯拉 分时租赁
|
每日经济新闻
8小时前
2112 跟贴2112

新疆召开全区视频会议部署疫情防控工作:全力控制局部疫情

新闻 陈全国 自治区党委
|
天山网
16小时前
682 跟贴682

韩国三星会长李健熙继承人或将缴纳10万亿韩元遗产税

新闻 李健熙 李在镕
|
界面新闻
2小时前
1065 跟贴1065

韩国三星会长李健熙继承人或将缴纳10万亿韩元遗产税

新闻 李健熙 李在镕
|
界面新闻
2小时前
1065 跟贴1065

韩媒:韩国三星会长李健熙去世,享年78岁

新闻 李健熙 三星
|
环球网
7小时前
33634 跟贴33634

外媒:阿富汗国家安全局宣布击毙基地组织高级头目,据信为二号人

新闻 阿富汗 基地组织
|
环球网
8小时前
342 跟贴342

美国副总统彭斯顾问新冠病毒检测呈阳性 两人上周曾接触

新闻 彭斯 白宫
| 海外网
8小时前
355 跟贴355

习近平回信勉励中国戏曲学院师生 在教学相长中探寻艺术真谛 在服

新闻 习近平 中国戏曲学院
|
新华网
16小时前
387 跟贴387

绿媒发现:解放军多架军机昨日深夜在台海周边活动

新闻 解放军 台海
|
环球网
16小时前
0 跟贴0

6岁女儿突然冒出的一句话,杭州一爸爸懵了:这种“少儿不宜”的

新闻 未成年人 家庭教育
|
每日商报
18小时前
343 跟贴343

专家:美国的问题 真不是特朗普一个人的错

新闻 唐纳德·特朗普 宋鲁郑
|
观察者网
9小时前
69 跟贴69

中国脱发地图出炉,这里的人最秃

新闻 社会 脱发
| 网易数读
20小时前
102 跟贴102

巨贪包养146个情妇 母女通吃!用小本记情妇名字

新闻 情妇 杨光亮
| 悄悄围观
5小时前
17451 跟贴17451

人民领袖丨重阳节,感受习近平这份别样牵挂

新闻 习近平 总书记
|
央视网
16小时前
80 跟贴80

喀什现本土感染者 国家卫健委派工作组赴喀指导

新闻 喀什 王晓辉
|
央视新闻客户端
1小时前
331 跟贴331

1943年毛泽东催林彪回延安:跟蒋介石一起不放心

新闻 毛泽东 蒋介石
| 沙盘上的战争
7小时前
2170 跟贴2170

真敢!马云:中国的银行还是当铺思想 害了很多企业家

新闻 马云 金融
|
中国基金报
23小时前
29974 跟贴29974

女孩订婚时被丈夫杀害抛尸:男方母亲3次离异 跟每任都有孩子

新闻 张燕 订婚
|
半岛都市报
1天前
24492 跟贴24492

再次接受心脏手术后,施瓦辛格自称“感觉棒极了”

新闻 阿诺德·施瓦辛格 手术
|
环球网
14小时前
28 跟贴28

女子酒后入住酒店,叫来前男友聊天起争执,向酒店求助却没有得到

新闻 开房 酒店
|
1818黄金眼
1小时前
1694 跟贴1694

美国多州暴发李斯特菌感染致人死亡 致病源或为肉类熟食

新闻 李斯特 感染
| 海外网
3小时前
0 跟贴0

特朗普提前参加总统选举投票 称投票给自己

新闻 唐纳德·特朗普 选举
|
央视新闻
17小时前
395 跟贴395

7旬大爷和40岁女友公园里拥吻 突然脖子一凉…

新闻 拥吻 金项链
|
知讯
5小时前
153 跟贴153

新疆(含兵团)无新增确诊病例 密接人员已隔离医学观察

新闻 新疆 喀什地区
|
人民日报客户端
8小时前
2506 跟贴2506

喀什市民:市区公交已停运,疏附县等社区已禁止出入

新闻 疏附县 喀什地区
|
健康时报网
16小时前
892 跟贴892

被特朗普言论惹怒?埃塞俄比亚总理:不会屈服于任何形式的侵略

新闻 唐纳德·特朗普 埃塞俄比亚
|
环球网
8小时前
0 跟贴0

喀什:核酸检测已采样超30万人,预计两天时间完成全民检测

新闻 喀什 核酸
|
古城喀什
3小时前
172 跟贴172

中华民族是英雄辈出的民族 习近平这样谈英雄

新闻 习近平 民族
|
人民网
16小时前
52 跟贴52

78套别墅无人认领,富人们已经不敢承认房子是自己的了?

新闻 别墅 物业
|
起点财经
1天前
15837 跟贴15837

中国女排,太狠了

新闻 中国女排 女排
| 网易槽值
1天前
16 跟贴16

台媒:20余艘大陆渔船澎湖海域避风,台“海巡署”竟派舰用水炮驱

新闻 海巡署 澎湖
|
环球网
1天前
6194 跟贴6194

“德云社,在综艺里拼命搞笑”

新闻 德云社 郭德纲
| 网易谈心社
2天前
54 跟贴54

中国女留学生在京都遭老师长期殴打,中国驻大阪总领馆高度关注

新闻 京都 日本
|
环球网
16小时前
103 跟贴103

喀什市民:市区公交已停运,疏附县等社区已禁止出入 [已删除]

新闻 京都 日本
|
环球网
16小时前
1816 跟贴1816

【微特稿·留学与旅行】快撑不下去了!纽约百年书店向读者“求救

新闻 特稿 巴斯
|
新华国际
3小时前
0 跟贴0

捷克卫生部长称几乎可以确定新冠病毒源于中国实验室泄露,中使馆

新闻 新冠病毒 捷克
|
界面新闻
2天前
9123 跟贴9123

喀布尔一处教育机构发生爆炸袭击,至少18人死亡、57人受伤

新闻 喀布尔 爆炸袭击
|
环球时报-环球网
15小时前
10 跟贴10

突发!喀什航班大面积取消,警方提醒戴好口罩,网友反馈当地进出

新闻 喀什 航班
|
健康时报
19小时前
62744 跟贴62744

京都一中国女留学生遭日本老师长期殴打,中使馆高度关注

新闻 京都 日本
| 新京报
9小时前
0 跟贴0

两名高级副手新冠检测呈阳性 彭斯竞选行程不改

新闻 彭斯 奥马利
|
中国新闻网
4小时前
0 跟贴0

毛主席认同邓小平的能力,写了三字,周总理后又补一字

文化长河论
2020-10-25 09:40:02

江苏政法委书记王立科主动投案,前一天仍在党报头版,曾是警界一级英模

中国新闻周刊
2020-10-25 12:13:53

前央视著名主持人昏迷住院抢救,现近况曝光与友聚会状态佳

扒叔八卦
2020-10-25 11:18:12

王岐山、易纲、周小川、马云重磅发声!信息量太大

每日经济新闻
2020-10-24 19:34:19

3人自驾游九寨返程途中坠入岷江失联,搜救正在进行

红星新闻
2020-10-25 11:12:49

什么意图?台媒称美军两架B-1B战略轰炸机今现踪台湾东南海域,台军回应了

环球网资讯
2020-10-25 15:59:10

四川西充失联化学老师在埋葬爷爷的山头自缢身亡 警方初步排除他杀

封面新闻
2020-10-24 20:42:23

南京女孩将闺蜜推进水库,入水后按住其头部不放,两人都没能上来

趣闻游玩云南
2020-10-25 11:43:23

欧洲最「放荡」富二代!撩骚121个女明星,拍1800张裸照还代言

FUNFASHION
2020-10-24 23:47:58

清朝刑场现场:浸猪笼的女犯人供人参观,残忍程度让人无法想象

文化长河论
2020-10-25 09:40:24

女演员在片场"假戏真做",李安导演急忙喊停,结果却未能阻止她!

八圈传播者
2020-10-24 22:33:05

61岁西门庆近况如何?亲自揭秘拍三级片精尽不孕真相

鹿回头发布
2020-10-25 11:31:00

澳大利亚空姐和少年发生关系,为了惩罚空姐,法院提出奇怪要求......

鲁晓芙看欧洲
2020-10-25 03:45:01

霍建华当街呵斥林心如:结婚四年,他终于暴露了

她刊
2020-10-24 21:38:09

省委巡视组长一心扑在工作上,忘了家中2亿现金已发霉

孟话历史
2020-10-25 05:45:16

天津姑娘爱上外国穷小子,见家长才知,他是坐拥6000平豪宅的伯爵

子夜说史S
2020-10-25 06:15:02

浙江老人留百万遗产,邻居继承一半!网友:好人有好报!

FM93浙江交通之声
2020-10-25 14:02:58

60岁阿姨含泪哭诉:跳了两年广场舞,却毁了我的后半生

那一束光
2020-10-25 09:34:29

女子系鞋带被同伴推下水库,双双溺亡?网友:隐秘的角落闺蜜版

上观新闻
2020-10-25 13:48:10

三星掌门人去世,身家1156亿,掌握韩国20%GDP

投资家
2020-10-25 14:05:10
2020-10-25 16:40:59
+ 加载更多新闻
×

【TED】阅读全世界

北大教授归国执教5年后再次出走,3句话让人

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页