2006年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:04:47 来源: 网易教育论坛 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points)

The homeless make up a growing percentage of America’s population. homelessness has reached such proportions that local governments can’t possibly . To help homeless people independence, the federal government must support job training programs, the minimum wage, and fund more low-cost housing.

everyone agrees on the number of Americans who are homeless. Estimates anywhere from 600,000 to 3 million. the figure may vary, analysts do agree on another matter: that the number of the homeless is . One of the federal government’s studies that the number of the homeless will reach nearly 19 million by the end of this decade.

Finding ways to this growing homeless population has become increasingly difficult. when homeless individuals manage to find a that will give them three meals a day and a place to sleep at night, a good number still spend the bulk of each day the street. Part of the problem is that many homeless adults are addicted to alcohol or drugs. And a significant number of the homeless have serious mental disorders. Many others, not addicted or mentally ill, simply lack the everyday skills needed to turn their lives . Boston Globe reporter Chris Reidy notes that the situation will improve only when there are programs that address the many needs of the homeless. Edward Zlotkowski, director of community service at Bentley College in Massachusetts, it, “There has to be of programs. What’s needed is a package deal.”

1. [A] Indeed

[B] Likewise

[C] Therefore

[D] Furthermore

2. [A] stand

[B] cope

[C] approve

[D] retain

3. [A] in

[B] for

[C] with

[D] toward

4. [A] raise

[B] add

[C] take

[D] keep

5. [A] generally

[B] almost

[C] hardly

[D] not

6. [A] cover

[B] change

[C] range

[D] differ

7. [A] Now that

[B] Although

[C] Provided

[D] Except that

8. [A] inflating

[B] expanding

[C] increasing

[D] extending

9. [A] predicts

[B] displays

[C] proves

[D] discovers

10. [A] assist

[B] track

[C] sustain

[D] dismiss

11. [A] Hence

[B] But

[C] Even

[D] Only

12. [A] lodging

[B] shelter

[C] dwelling

[D] house

13. [A] searching

[B] strolling

[C] crowding

[D] wandering

14. [A] when

[B] once

[C] while

[D] whereas

15. [A] life

[B] existence

[C] survival

[D] maintenance

16. [A] around

[B] over

[C] on

[D] up

17. [A] complex

[B] comprehensive

[C] complementary

[D] compensating

18. [A] So

[B] Since

[C] As

[D] Thus

19. [A] puts

[B] interprets

[C] assumes

[D] makes

20. [A] supervision

[B] manipulation

[C] regulation

[D] coordination

Section II Reading Comprehension


Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C], or [D]. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

In spite of “endless talk of difference,” American society is an amazing machine for homogenizing people. There is “the democratizing uniformity of dress and discourse, and the casualness and absence of deference” characteristic of popular culture. People are absorbed into “a culture of consumption” launched by the 19th-century department stores that offered “vast arrays of goods in an elegant atmosphere. Instead of intimate shops catering to a knowledgeable elite,” these were stores “anyone could enter, regardless of class or background. This turned shopping into a public and democratic act.” The mass media, advertising and sports are other forces for homogenization.

Immigrants are quickly fitting into this common culture, which may not be altogether elevating but is hardly poisonous. Writing for the National Immigration Forum, Gregory Rodriguez reports that today’s immigration is neither at unprecedented levels nor resistant to assimilation. In 1998 immigrants were 9.8 percent of population; in 1900, 13.6 percent. In the 10 years prior to 1990, 3.1 immigrants arrived for every 1,000 residents; in the 10 years prior to 1890, 9.2 for every 1,000. Now, consider three indices of assimilation -- language, home ownership and intermarriage.

The 1990 Census revealed that “a majority of immigrants from each of the fifteen most common countries of origin spoke English ‘well’ or ‘very well’ after ten years of residence.” The children of immigrants tend to be bilingual and proficient in English. “By the third generation, the original language is lost in the majority of immigrant families.” Hence the description of America as a “graveyard” for languages. By 1996 foreign-born immigrants who had arrived before 1970 had a home ownership rate of 75.6 percent, higher than the 69.8 percent rate among native-born Americans.

Foreign-born Asians and Hispanics “have higher rates of intermarriage than do U.S.-born whites and blacks.” By the third generation, one third of Hispanic women are married to non-Hispanics, and 41 percent of Asian-American women are married to non-Asians.

Rodriguez notes that children in remote villages around the world are fans of superstars like Arnold Schwarzenegger and Garth Brooks, yet “some Americans fear that immigrants living within the United States remain somehow immune to the nation’s assimilative power.”

Are there divisive issues and pockets of seething anger in America? Indeed. It is big enough to have a bit of everything. But particularly when viewed against America’s turbulent past, today’s social indices hardly suggest a dark and deteriorating social environment.

21. The word “homogenizing” (Line 2, Paragraph 1) most probably means ________.

[A] identifying

[B] associating

[C] assimilating

[D] monopolizing

22. According to the author, the department stores of the 19th century ________.

[A] played a role in the spread of popular culture

[B] became intimate shops for common consumers

[C] satisfied the needs of a knowledgeable elite

[D] owed its emergence to the culture of consumption

23. The text suggests that immigrants now in the U.S. ________.

[A] are resistant to homogenization

[B] exert a great influence on American culture

[C] are hardly a threat to the common culture

[D] constitute the majority of the population

24. Why are Arnold Schwarzenegger and Garth Brooks mentioned in Paragraph 5?

[A] To prove their popularity around the world.

[B] To reveal the public’s fear of immigrants.

[C] To give examples of successful immigrants.

[D] To show the powerful influence of American culture.

25. In the author’s opinion, the absorption of immigrants into American society is ________.

[A] rewarding

[B] successful

[C] fruitless

[D] harmful

Text 2

Stratford-on-Avon, as we all know, has only one industry -- William Shakespeare -- but there are two distinctly separate and increasingly hostile branches. There is the Royal Shakespeare Company (RSC), which presents superb productions of the plays at the Shakespeare Memorial Theatre on the Avon. And there are the townsfolk who largely live off the tourists who come, not to see the plays, but to look at Anne Hathaway’s Cottage, Shakespeare’s birthplace and the other sights.

The worthy residents of Stratford doubt that the theatre adds a penny to their revenue. They frankly dislike the RSC’s actors, them with their long hair and beards and sandals and noisiness. It’s all deliciously ironic when you consider that Shakespeare, who earns their living, was himself an actor (with a beard) and did his share of noise-making.

The tourist streams are not entirely separate. The sightseers who come by bus -- and often take in Warwick Castle and Blenheim Palace on the side -- don’t usually see the plays, and some of them are even surprised to find a theatre in Stratford. However, the playgoers do manage a little sight-seeing along with their playgoing. It is the playgoers, the RSC contends, who bring in much of the town’s revenue because they spend the night (some of them four or five nights) pouring cash into the hotels and restaurants. The sightseers can take in everything and get out of town by nightfall.

The townsfolk don’t see it this way and local council does not contribute directly to the subsidy of the Royal Shakespeare Company. Stratford cries poor traditionally. Nevertheless every hotel in town seems to be adding a new wing or cocktail lounge. Hilton is building its own hotel there, which you may be sure will be decorated with Hamlet Hamburger Bars, the Lear Lounge, the Banquo Banqueting Room, and so forth, and will be very expensive.

Anyway, the townsfolk can’t understand why the Royal Shakespeare Company needs a subsidy. (The theatre has broken attendance records for three years in a row. Last year its 1,431 seats were 94 percent occupied all year long and this year they’ll do better.) The reason, of course, is that costs have rocketed and ticket prices have stayed low.

It would be a shame to raise prices too much because it would drive away the young people who are Stratford’s most attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sights. They all seem to look alike (though they come from all over) -- lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and sandals, eating their buns and bedding down for the night on the flagstones outside the theatre to buy the 20 seats and 80 standing-room tickets held for the sleepers and sold to them when the box office opens at 10:30 a.m.

26. From the first two paragraphs, we learn that ________.

[A] the townsfolk deny the RSC’s contribution to the town’s revenue

[B] the actors of the RSC imitate Shakespeare on and off stage

[C] the two branches of the RSC are not on good terms

[D] the townsfolk earn little from tourism

27. It can be inferred from Paragraph 3 that ________.

[A] the sightseers cannot visit the Castle and the Palace separately

[B] the playgoers spend more money than the sightseers

[C] the sightseers do more shopping than the playgoers

[D] the playgoers go to no other places in town than the theater

28. By saying “Stratford cries poor traditionally” (Line 2-3, Paragraph 4), the author implies that ________.

[A] Stratford cannot afford the expansion projects

[B] Stratford has long been in financial difficulties

[C] the town is not really short of money

[D] the townsfolk used to be poorly paid

29. According to the townsfolk, the RSC deserves no subsidy because ________.

[A] ticket prices can be raised to cover the spending

[B] the company is financially ill-managed

[C] the behavior of the actors is not socially acceptable

[D] the theatre attendance is on the rise

30. From the text we can conclude that the author ________.

[A] is supportive of both sides

[B] favors the townsfolk’s view

[C] takes a detached attitude

[D] is sympathetic to the RSC


Text 3

When prehistoric man arrived in new parts of the world, something strange happened to the large animals. They suddenly became extinct. Smaller species survived. The large, slow-growing animals were easy game, and were quickly hunted to extinction. Now something similar could be happening in the oceans.

That the seas are being overfished has been known for years. What researchers such as Ransom Myers and Boris Worm have shown is just how fast things are changing. They have looked at half a century of data from fisheries around the world. Their methods do not attempt to estimate the actual biomass (the amount of living biological matter) of fish species in particular parts of the ocean, but rather changes in that biomass over time. According to their latest paper published in Nature, the biomass of large predators (animals that kill and eat other animals) in a new fishery is reduced on average by 80% within 15 years of the start of exploitation. In some long-fished areas, it has halved again since then.

Dr. Worm acknowledges that these figures are conservative. One reason for this is that fishing technology has improved. Today’s vessels can find their prey using satellites and sonar, which were not available 50 years ago. That means a higher proportion of what is in the sea is being caught, so the real difference between present and past is likely to be worse than the one recorded by changes in catch sizes. In the early days, too, longlines would have been more saturated with fish. Some individuals would therefore not have been caught, since no baited hooks would have been available to trap them, leading to an underestimate of fish stocks in the past. Furthermore, in the early days of longline fishing, a lot of fish were lost to sharks after they had been hooked. That is no longer a problem, because there are fewer sharks around now.

Dr. Myers and Dr. Worm argue that their work gives a correct baseline, which future management efforts must take into account. They believe the data support an idea current among marine biologists, that of the “shifting baseline.” The notion is that people have failed to detect the massive changes which have happened in the ocean because they have been looking back only a relatively short time into the past. That matters because theory suggests that the maximum sustainable yield that can be cropped from a fishery comes when the biomass of a target species is about 50% of its original levels. Most fisheries are well below that, which is a bad way to do business.

31. The extinction of large prehistoric animals is noted to suggest that ________.

[A] large animal were vulnerable to the changing environment

[B] small species survived as large animals disappeared

[C] large sea animals may face the same threat today

[D] slow-growing fish outlive fast-growing ones

32. We can infer from Dr. Myers and Dr. Worm’s paper that ________.

[A] the stock of large predators in some old fisheries has reduced by 90%

[B] there are only half as many fisheries as there were 15 years ago

[C] the catch sizes in new fisheries are only 20% of the original amount

[D] the number of larger predators dropped faster in new fisheries than in the old

33. By saying "these figures are conservative" (Line 1, paragraph 3), Dr. Worm means that ________.

[A] fishing technology has improved rapidly

[B] the catch-sizes are actually smaller than recorded

[C] the marine biomass has suffered a greater loss

[D] the data collected so far are out of date

34. Dr. Myers and other researchers hold that ________.

[A] people should look for a baseline that can work for a longer time

[B] fisheries should keep their yields below 50% of the biomass

[C] the ocean biomass should be restored to its original level

[D] people should adjust the fishing baseline to the changing situation

35. The author seems to be mainly concerned with most fisheries’ ________.

[A] management efficiency

[B] biomass level

[C] catch-size limits

[D] technological application

Text 4

Many things make people think artists are weird. But the weirdest may be this: artists’ only job is to explore emotions, and yet they choose to focus on the ones that feel bad.

This wasn’t always so. The earliest forms of art, like painting and music, are those best suited for expressing joy. But somewhere from the 19th century onward, more artists began seeing happiness as meaningless, phony or, worst of all, boring, as we went from Wordsworth’s daffodils to Baudelaire’s flowers of evil.

You could argue that art became more skeptical of happiness because modern times have seen so much misery. But it’s not as if earlier times didn’t know perpetual war, disaster and the massacre of innocents. The reason, in fact, may be just the opposite: there is too much damn happiness in the world today.

After all, what is the one modern form of expression almost completely dedicated to depicting happiness? Advertising. The rise of anti-happy art almost exactly tracks the emergence of mass media, and with it, a commercial culture in which happiness is not just an ideal but an ideology.

People in earlier eras were surrounded by reminders of misery. They worked until exhausted, lived with few protections and died young. In the West, before mass communication and literacy, the most powerful mass medium was the church, which reminded worshippers that their souls were in danger and that they would someday be meat for worms. Given all this, they did not exactly need their art to be a bummer too.

Today the messages the average Westerner is surrounded with are not religious but commercial, and forever happy. Fast-food eaters, news anchors, text messengers, all smiling, smiling, smiling. Our magazines feature beaming celebrities and happy families in perfect homes. And since these messages have an agenda -- to lure us to open our wallets -- they make the very idea of happiness seem unreliable. “Celebrate!” commanded the ads for the arthritis drug Celebrex, before we found out it could increase the risk of heart attacks.

But what we forget -- what our economy depends on us forgetting -- is that happiness is more than pleasure without pain. The things that bring the greatest joy carry the greatest potential for loss and disappointment. Today, surrounded by promises of easy happiness, we need art to tell us, as religion once did, Memento mori: remember that you will die, that everything ends, and that happiness comes not in denying this but in living with it. It’s a message even more bitter than a clove cigarette, yet, somehow, a breath of fresh air.

36. By citing the examples of poets Wordsworth and Baudelaire, the author intends to show that ________.

[A] poetry is not as expressive of joy as painting or music

[B] art grows out of both positive and negative feelings

[C] poets today are less skeptical of happiness

[D] artists have changed their focus of interest

37. The word “bummer” (Line 5, paragraph 5) most probably means something ________.

[A] religious

[B] unpleasant

[C] entertaining

[D] commercial

38. In the author’s opinion, advertising ________.

[A] emerges in the wake of the anti-happy art

[B] is a cause of disappointment for the general public

[C] replaces the church as a major source of information

[D] creates an illusion of happiness rather than happiness itself

39. We can learn from the last paragraph that the author believes ________.

[A] happiness more often than not ends in sadness

[B] the anti-happy art is distasteful but refreshing

[C] misery should be enjoyed rather than denied

[D] the anti-happy art flourishes when economy booms

40. Which of the following is true of the text?

[A] Religion once functioned as a reminder of misery.

[B] Art provides a balance between expectation and reality.

[C] People feel disappointed at the realities of modern society.

[D] Mass media are inclined to cover disasters and deaths.

Part B

Directions:

In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered gaps. There are two extra choices, which you do not need to use in any of the blanks. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

On the north bank of the Ohio river sits Evansville, Ind., home of David Williams, 52, and of a riverboat casino (a place where gambling games are played). During several years of gambling in that casino, Williams, a state auditor earning $35,000 a year, lost approximately $175,000. He had never gambled before the casino sent him a coupon for $20 worth of gambling.

He visited the casino, lost the $20 and left. On his second visit he lost $800. The casino issued to him, as a good customer, a "Fun Card", which when used in the casino earns points for meals and drinks, and enables the casino to track the user’s gambling activities. For Williams, those activities become what he calls "electronic heroin".

(41) ________. In 1997 he lost $21,000 to one slot machine in two days. In March 1997 he lost $72,186. He sometimes played two slot machines at a time, all night, until the boat docked at 5 a.m., then went back aboard when the casino opened at 9 a.m. Now he is suing the casino, charging that it should have refused his patronage because it knew he was addicted. It did know he had a problem.

In March 1998 a friend of Williams’s got him involuntarily confined to a treatment center for addictions, and wrote to inform the casino of Williams’s gambling problem. The casino included a photo of Williams among those of banned gamblers, and wrote to him a “cease admissions” letter. Noting the medical/psychological nature of problem gambling behavior, the letter said that before being readmitted to the casino he would have to present medical/psychological information demonstrating that patronizing the casino would pose no threat to his safety or well-being.

(42) ________.

The Wall Street Journal reports that the casino has 24 signs warning: “Enjoy the fun... and always bet with your head, not over it.” Every entrance ticket lists a toll-free number for counseling from the Indiana Department of Mental Health. Nevertheless, Williams’s suit charges that the casino, knowing he was “helplessly addicted to gambling,” intentionally worked to “lure” him to “engage in conduct against his will.” Well.

(43) ________.

The fourth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders says “pathological gambling” involves persistent, recurring and uncontrollable pursuit less of money than of thrill of taking risks in quest of a windfall.

(44) ________. Pushed by science, or what claims to be science, society is reclassifying what once were considered character flaws or moral failings as personality disorders akin to physical disabilities.

(45) ________.

Forty-four states have lotteries, 29 have casinos, and most of these states are to varying degrees dependent on -- you might say addicted to -- revenues from wagering. And since the first Internet gambling site was created in 1995, competition for gamblers’ dollars has become intense. The Oct. 28 issue of Newsweek reported that 2 million gamblers patronize 1,800 virtual casinos every week. With $3.5 billion being lost on Internet wagers this year, gambling has passed pornography as the Web’s most profitable business.

[A] Although no such evidence was presented, the casino’s marketing department continued to pepper him with mailings. And he entered the casino and used his Fun Card without being detected.

[B] It is unclear what luring was required, given his compulsive behavior. And in what sense was his will operative?

[C] By the time he had lost $5,000 he said to himself that if he could get back to even, he would quit. One night he won $5,500, but he did not quit.

[D] Gambling has been a common feature of American life forever, but for a long time it was broadly considered a sin, or a social disease. Now it is a social policy: the most important and aggressive promoter of gambling in America is the government.

[E] David Williams’s suit should trouble this gambling nation. But don’t bet on it.

[F] It is worrisome that society is medicalizing more and more behavioral problems, often defining as addictions what earlier, sterner generations explained as weakness of will.

[G] The anonymous, lonely, undistracted nature of online gambling is especially conducive to compulsive behavior. But even if the government knew how to move against Internet gambling, what would be its grounds for doing so?


Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

Is it true that the American intellectual is rejected and considered of no account in his society? I am going to suggest that it is not true. Father Bruckberger told part of the story when he observed that it is the intellectuals who have rejected America. But they have done more than that. They have grown dissatisfied with the role of intellectual. It is they, not America, who have become anti-intellectual.

First, the object of our study pleads for definition. What is an intellectual? 46) I shall define him as an individual who has elected as his primary duty and pleasure in life the activity of thinking in a Socratic (苏格拉底) way about moral problems. He explores such problems consciously, articulately, and frankly, first by asking factual questions, then by asking moral questions, finally by suggesting action which seems appropriate in the light of the factual and moral information which he has obtained. 47) His function is analogous to that of a judge, who must accept the obligation of revealing in as obvious a manner as possible the course of reasoning which led him to his decision.

This definition excludes many individuals usually referred to as intellectuals -- the average scientist, for one. 48) I have excluded him because, while his accomplishments may contribute to the solution of moral problems, he has not been charged with the task of approaching any but the factual aspects of those problems. Like other human beings, he encounters moral issues even in the everyday performance of his routine duties -- he is not supposed to cook his experiments, manufacture evidence, or doctor his reports. 49) But his primary task is not to think about the moral code which governs his activity, any more than a businessman is expected to dedicate his energies to an exploration of rules of conduct in business. During most of his waking life he will take his code for granted, as the businessman takes his ethics.

The definition also excludes the majority of teachers, despite the fact that teaching has traditionally been the method whereby many intellectuals earn their living. 50) They may teach very well and more than earn their salaries, but most of them make little or no independent reflections on human problems which involve moral judgment. This description even fits the majority of eminent scholars. Being learned in some branch of human knowledge is one thing, living in "public and illustrious thoughts,” as Emerson would say, is something else.

Section III Writing

Part A

51. Directions

You want to contribute to Project Hope by offering financial aid to a child in a remote area. Write a letter to the department concerned, asking them to help find a candidate. You should specify what kind of child you want to help and how you will carry out your plan.

Write your letter in no less than 100 words. Write it neatly on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter; use “Li Ming” instead.

Do not write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

Study the following photos carefully and write an essay in which you should

1. describe the photos briefly,

2. interpret the social phenomenon reflected by them, and

3. give your point of view.

You should write 160-200 words neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)

有两幅图片,图1 把崇拜写在脸上;图2 花300元做“小贝头”

注:Beckham是英国足球明星

有两张照片,一张照片上有一位男士脸上写着足球明星的名字,另一张照片上有一个男子在理发,他要求理发师为他设计一个小贝克汉姆的发型。


答案

Section I: Use of English (10 points)

1. [A] 2. [B] 3. [D] 4. [A] 5. [D]

6. [C] 7. [B] 8. [C] 9. [A] 10. [A]

11. [C] 12. [B] 13. [D] 14. [C] 15. [C]

16. [A] 17. [B] 18. [C] 19. [A] 20. [D]

Section II: Reading Comprehension (60 points)

Part A (40 points)

21. [C] 22. [A] 23. [C] 24. [D] 25. [B]

26. [A] 27. [B] 28. [C] 29. [D] 30. [D]

31. [C] 32. [A] 33. [C] 34. [D] 35. [B]

36. [D] 37. [B] 38. [D] 39. [B] 40. [A]

Part B (10 points)

41. [C] 42. [A] 43. [B] 44. [F] 45. [D]

Part C (10 points)

46.我将他定义为一个对道德问题进行苏格拉底式思考并将此作为自己人生首要责任和快乐的人。

47.他的职责与法官相似,必须承担这样的责任:用尽可能明了的方式来展示自己做出决定的推理过程。

48.我之所以把他(普通科学家)排除在外,是因为尽管他的成果可能会有助于解决道德问题,但他承担的任务只不过是研究这些问题的事实方面。

49.但是,他的首要任务并不是考虑支配自己行为的道德规范,就如同不能指望商人专注于探索行业规范一样。

50.他们可以教得很好,而且不仅仅是为了挣薪水,但他们大多数人却很少或没有对需要进行道德判断的、人的问题进行独立思考。

Section III: Writing (30 points)

Part A (10 points)

51. 参考范文

Dear Sir or Madam,

As a college student who is studying and living in a good environment, I wish to contribute to Project Hope by offering financial assistance to a child in a remote area. Having conceived such a plan for a long time, I write this letter to request your help to recommend a proper candidate.

I wonder if it is convenient for you if three things concerning the child are taken into consideration. First, the child should come from Gansu Province, for I intend to help a child from my hometown. Second, it will be better if the child is a primary school student. I hope I will help him/her from the very beginning. In addition, he/she must be willing to return to his hometown to help built it after graduation from university.

My plan will be carried out as follows. On one hand, I will remit at least 2,000 Yuan in cash every year until he/she finishes his/her education before entering college. On the other hand, I decide to teach the child math and English in person during my summer vacation, which will surely be more beneficial to the child.

Your prompt help would be highly appreciated. And I am looking forward to your reply very soon.

Yours sincerely,

Li Ming

Part B (20 points)

52. 参考范文

How ironic the two pictures are in describing one of the most widespread social phenomena concerning idol adoration! In the first picture, a young man writes the name of Beckham on his face. In the second picture, another young man spends 300 Yuan in dealing with his hair to make himself look like Beckham.

The meaning conveyed in the two pictures reveals that in current China some young people are losing themselves. I am greatly shocked by the enthusiasm for this British football superstar shown by these two young men. Frankly speaking, things of this kind really happen among us. Some people, especially college students, do nothing but concentrate on imitating superstars. This does great harm to their study and growth. If we can’t stop the worsening of this tendency, our own culture will be damaged, and we ourselves will be the ultimate victims.

From my point of view, a lot of measures should be taken to save our losing culture and re-find ourselves. In fact, some measures have already been taken. In my university, campaigns have been launched to educate people to pay more attention to our traditional culture and read more books instead of focusing on our appearances. As a result, we have witnessed some improvements but still there is a long way to go.

香香 本文来源:网易教育论坛 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

家属回应金龙泉创始人术后脑死亡:耳鼻喉医生做脑外科手术,医院

新闻 金龙泉 脑死亡
|
梨视频
7小时前
8346 跟贴8346

女纪委书记疑因情感纠纷被分尸抛尸黄河 嫌凶系村支书

新闻 黄河 遇害
|
澎湃新闻
20小时前
58818 跟贴58818

特朗普这步棋,开始起作用

新闻 唐纳德·特朗普 自由派
|
环球时报
7小时前
1959 跟贴1959

南京警方侦破20年前劫杀命案 嫌犯被抓时已成部门领导

新闻 侦破 杀人案
|
澎湃新闻
17小时前
98 跟贴98

新型头盔、先进瞄准镜:特战旅考核单兵装备抢眼

新闻 瞄准镜 自动步枪
|
观察者网
21小时前
400 跟贴400

宿管感恩节送糖果遭学生威胁举报“过洋节”?哈工大:正调查

新闻 宿管 糖果
|
澎湃新闻
9小时前
103539 跟贴103539

高铁小姐姐穿运动服上班,网友直呼:万万没想到!

新闻 运动服 围巾
|
中国铁路
15小时前
812 跟贴812

离开白宫后,“第一女儿”伊万卡一家有了新去向

新闻 伊万卡 唐纳德·特朗普
|
环球时报
1小时前
302 跟贴302

马拉多纳粉丝与警方爆发冲突,双方发生推搡,警察被现场民众围住

新闻 警察 马拉多纳
|
环球网
9小时前
446 跟贴446

没错 美国人已经在讨论“清算特朗普”了

新闻 唐纳德·特朗普 拜登
|
参考消息
5小时前
1802 跟贴1802

天使还是魔鬼?回忆马拉多纳2003年来中国的一次经历

新闻 佩卢西托 贝利
|
东方网
20小时前
145 跟贴145

英媒:美军舰一举动引发人们对三战爆发担忧

新闻 驱逐舰 海军上将
|
环球网
17小时前
51 跟贴51

印媒报道巴基斯坦总理批准化学阉割强奸犯后,印度网友开始自黑

新闻 巴基斯坦 印度
|
环球网
12小时前
2015 跟贴2015

印度运载火箭:设计“奇葩”,但运力进步明显

新闻 火箭 火箭发射
|
澎湃新闻
16小时前
121 跟贴121

仅仅63秒!特朗普创下任内最短记者会纪录

新闻 唐纳德·特朗普 白宫
|
观察者网
1天前
44442 跟贴44442

美媒发现:特朗普“败选”后推特已掉粉4万多,拜登在涨粉

新闻 拜登 唐纳德·特朗普
|
环球网
13小时前
1110 跟贴1110

埃塞俄比亚总理:72小时最后通牒后,已命令军队挺进提格雷州首府

新闻 埃塞俄比亚 提格雷州
|
环球网
13小时前
10 跟贴10

美媒:决定美外交政策的不是拜登选的2名官员 是中国

新闻 拜登 外交政策
|
观察者网
1天前
800 跟贴800

外网讨论"拜登当选"的意义:宁为太平狗 不做乱世人

新闻 拜登 共和党
|
观察者网
1天前
8454 跟贴8454

日韩澳为何不顾美国签RCEP?专家:因中国经济的力量

新闻 普拉萨德 美国
|
观察者网
1天前
74 跟贴74

美专家:延期《新削减战略武器条约》将是拜登的首要任务,但重返

新闻 拜登 新削减战略武器条约
|
界面新闻
13小时前
0 跟贴0

世卫官员:新冠“零号”病人或不只一位 病毒或有多来源

新闻 病毒 宿主
|
中国新闻网
2天前
65 跟贴65

水门事件记者曝21名共和党参议员私下对特朗普“不屑一顾”

新闻 唐纳德·特朗普 参议员
|
澎湃新闻
2天前
15 跟贴15

一家神秘公司 变身拜登政府“干部储备中心”?

新闻 拜登 国务卿
|
环球网
21小时前
2 跟贴2

美媒:拜登将提名前美联储主席耶伦担任财长,她曾在克林顿、奥巴

新闻 拜登 耶伦
|
环球网
2天前
20 跟贴20

佐治亚州再次重新计票将于美国当地时间24日上午开始

新闻 重新计票 佐治亚州
|
央视新闻客户端
2天前
731 跟贴731

俄新冠病例超213.8万 将从2021年起大规模接种疫苗

新闻 疫苗 接种
|
中国新闻网
2天前
12 跟贴12

韩国疫情加速反弹,有中国公民在韩确诊,大使馆提醒千万小心

新闻 韩国 外交部
|
红星新闻
2天前
10 跟贴10

快讯!莫迪一天举行两场在线会议,讨论多邦疫情与疫苗接种准备工

新闻 莫迪 疫苗接种
|
环球网
2天前
20 跟贴20

未向拜登祝贺会破坏俄美关系? 普京直言:它早就毁了,没法再坏

新闻 普京 拜登
|
海客新闻
2天前
2717 跟贴2717

7000万买的北京准现房竟无预售证!?无奈住进后有业主欲花百万打

新闻 预售证 准现房
|
每日经济新闻
7小时前
363 跟贴363

登上微博热搜的沙县小吃:背后推手竟然是……

新闻 沙县小吃 小吃
|
澎湃新闻
9小时前
10 跟贴10

为重振旅游业 英国政府将缩短入境人员隔离期

新闻 英国政府 旅游业
|
中国新闻网
2天前
1 跟贴1

最新裂缝?共和党参议员喊话特朗普:“把国家放在首位”,推进“

新闻 唐纳德·特朗普 参议员
|
环球网
2天前
673 跟贴673

特朗普称GSA局长受“骚扰威胁”,后者信中称:未“出于恐惧或偏

新闻 唐纳德·特朗普 墨菲
|
界面新闻
2天前
509 跟贴509

日本前首相安倍涉嫌挪用公款办宴会 本人回应了

新闻 安倍晋三 前首相
|
中国新闻网
2天前
48 跟贴48

日媒:皇族人数渐少,日政府拟创设皇女制度以减轻皇室负担

新闻 皇族 德仁
|
澎湃新闻
2天前
20 跟贴20

拜登过渡团队负责人:美国总务署的行动具有决定意义

新闻 拜登 美国
|
界面新闻
2天前
6540 跟贴6540

韩釜山公寓楼大火已被扑灭 火灾造成至少1死12伤

新闻 火灾 釜山
|
中国新闻网
2天前
20 跟贴20

日本外务省回应在武汉增设领事机构:正积极推进 期望早日开设

新闻 在武汉 日本
|
环球时报-环球网
2天前
20 跟贴20

包臀裙配运动鞋?这种妹子真是有个性,可惜纹身没看完整

浅若时尚穿搭秀
2020-11-26 16:24:42

没本事的人,经常在朋友圈发这四种动态,有本事的人从来不发

布衣粗食68
2020-11-26 21:10:02

来了!1.3亿烂合同互换,二当家逼宫走老大,火箭将成最大赢家

巴叔GO聊体育
2020-11-26 17:27:21

爱奇艺又一悬疑剧“爆”了,开播一晚就已登顶,连追8集没看够!

大微健康
2020-11-25 14:38:09

原来小米高管一直觉得自己的用户是屌丝

假装是天堂
2020-11-26 21:59:32

金税四期要来了!税务局将有大动作?即日起,这7种“避税”方法查到必罚!

祥顺财税俱乐部
2020-11-26 09:25:00

曼联正准备卖掉马夏尔,为西甲天才攻击手的签约腾出空间

体坛赛事风云录
2020-11-26 23:07:15

著名主持人离世后留下5亿遗产,亲儿子一分没得,全给了心肝宝贝

绝佳上场
2020-11-23 13:11:14

米勒确认IG野辅下全卖重组,EDG花1600万买中单!FPX疑似拿下牛宝

实锤社
2020-11-26 20:42:20

本田全新锋范发布,网友:买卡罗拉的5000定金不要了!

汽车安利会
2020-11-26 17:05:07

看过贝尔的大腿、C罗的大腿和武磊的大腿,知道国足为什么不行

百科文史说
2020-11-26 06:00:09

夫妻生活中,女人最怕丈夫做什么?3个女人说出了心里话,很真实

我们的百变生活
2020-11-26 20:12:33

50岁影后"拒绝修图"上热搜!让人变丑的这种东西,原来是这么来的

科普中国
2020-11-26 15:46:11

江苏常州浴所的又一悲剧,凶案背后让人深思

花边大星闻
2020-11-27 00:13:18

小团团再次翻车,个人账号晒出一张身材照片!看到1米5身高,炸锅

mx八卦城
2020-11-26 17:57:57

网传上海闵行万科城市花园出现确诊病例?官方:检测为阴性

网络辟谣
2020-11-26 16:40:17

SpaceX第16次发射星链卫星,一箭60星!

DeepTech深科技
2020-11-26 15:57:50

为什么女人都不喜欢“戴套”?原因有三个,男人要做到心里有数

自由的人生
2020-11-08 06:34:08

房东拒绝退还租金,租客花1万将店面改成公厕,房东:租不出去了

青海生活频道V
2020-11-26 15:23:48

30、40年后,有钱人“撤离”别墅住高层?内行人:将面临5大难题

筑客HOME
2020-11-26 16:37:30
2020-11-27 07:40:59
+ 加载更多新闻
×

【TED】机器会抢走我们的工作吗?

教师迎来好消息,两类教师要“涨工资”了

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页