2007年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:06:11 来源: 网易教育论坛 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points)

By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. The roughly 20 million of these nations looked to the future. Born in the crisis of the old regime and Iberian Colonialism, many of the leaders of independence the ideals of representative government, careers to talent, freedom of commerce and trade, the to private property, and a belief in the individual as the basis of society. there was a belief that the new nations should be sovereign and independent states, large enough to be economically viable and integrated by a set of laws.

On the issue of of religion and the position of the church, , there was less agreement the leadership. Roman Catholicism had been the state religion and the only one by the Spanish crown. most leaders sought to maintain Catholicism the official religion of the new states, some sought to end the of other faiths. The defense of the Church became a rallying for the conservative forces.

The ideals of the early leaders of independence were often egalitarian, valuing equality of everything. Bolivar had received aid from Haiti and had in return to abolish slavery in the areas he liberated. By 1854 slavery had been abolished everywhere except Spain’s colonies. Early promises to end Indian tribute and taxes on people of mixed origin came much because the new nations still needed the revenue such policies . Egalitarian sentiments were often tempered by fears that the mass of the population was self-rule and democracy.

1. [A] natives

[B] inhabitants

[C] peoples

[D] individuals

2. [A] confusedly

[B] cheerfully

[C] worriedly

[D] hopefully

3. [A] shared

[B] forgot

[C] attained

[D] rejected

4. [A] related

[B] close

[C] open

[D] devoted

5. [A] access

[B] succession

[C] right

[D] return

6. [A] Presumably

[B] Incidentally

[C] Obviously

[D] Generally

7. [A] unique

[B] common

[C] particular

[D] typical

8. [A] freedom

[B] origin

[C] impact

[D] reform

9. [A] therefore

[B] however

[C] indeed

[D] moreover

10. [A] with

[B] about

[C] among

[D] by

11. [A] allowed

[B] preached

[C] granted

[D] funded

12. [A] Since

[B] If

[C] Unless

[D] While

13. [A] as

[B] for

[C] under

[D] against

14. [A] spread

[B] interference

[C] exclusion

[D] influence

15. [A] support

[B] cry

[C] plea

[D] wish

16. [A] urged

[B] intended

[C] expected

[D] promised

17. [A] controlling

[B] former

[C] remaining

[D] original

18. [A] slower

[B] faster

[C] easier

[D] tougher

19. [A] created

[B] produced

[C] contributed

[D] preferred

20. [A] puzzled by

[B] hostile to

[C] pessimistic about

[D] unprepared for


Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C], or [D]. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

If you were to examine the birth certificates of every soccer player in 2006’s World Cup tournament, you would most likely find a noteworthy quirk: elite soccer players are more likely to have been born in the earlier months of the year than in the later months. If you then examined the European national youth teams that feed the World Cup and professional ranks, you would find this strange phenomenon to be even more pronounced.

What might account for this strange phenomenon? Here are a few guesses: a) certain astrological signs confer superior soccer skills; b) winter-born babies tend to have higher oxygen capacity, which increases soccer stamina; c) soccer-mad parents are more likely to conceive children in springtime, at the annual peak of soccer mania; d) none of the above.

Anders Ericsson, a 58-year-old psychology professor at Florida State University, says he believes strongly in “none of the above.” Ericsson grew up in Sweden, and studied nuclear engineering until he realized he would have more opportunity to conduct his own research if he switched to psychology. His first experiment, nearly 30 years ago, involved memory: training a person to hear and then repeat a random series of numbers. “With the first subject, after about 20 hours of training, his digit span had risen from 7 to 20,” Ericsson recalls. “He kept improving, and after about 200 hours of training he had risen to over 80 numbers.”

This success, coupled with later research showing that memory itself is not genetically determined, led Ericsson to conclude that the act of memorizing is more of a cognitive exercise than an intuitive one. In other words, whatever inborn differences two people may exhibit in their abilities to memorize, those differences are swamped by how well each person “encodes” the information. And the best way to learn how to encode information meaningfully, Ericsson determined, was a process known as deliberate practice. Deliberate practice entails more than simply repeating a task. Rather, it involves setting specific goals, obtaining immediate feedback and concentrating as much on technique as on outcome.

Ericsson and his colleagues have thus taken to studying expert performers in a wide range of pursuits, including soccer. They gather all the data they can, not just performance statistics and biographical details but also the results of their own laboratory experiments with high achievers. Their work makes a rather startling assertion: the trait we commonly call talent is highly overrated. Or, put another way, expert performers – whether in memory or surgery, ballet or computer programming – are nearly always made, not born.

21. The birthday phenomenon found among soccer players is mentioned to

[A] stress the importance of professional training.

[B] spotlight the soccer superstars in the World Cup.

[C] introduce the topic of what makes expert performance.

[D] explain why some soccer teams play better than others.

22. The word “mania” (Line 4, Paragraph 2) most probably means

[A] fun.

[B] craze.

[C] hysteria.

[D] excitement.

23. According to Ericsson, good memory

[A] depends on meaningful processing of information.

[B] results from intuitive rather than cognitive exercises.

[C] is determined by genetic rather than psychological factors.

[D] requires immediate feedback and a high degree of concentration.

24. Ericsson and his colleagues believe that

[A] talent is a dominating factor for professional success.

[B] biographical data provide the key to excellent performance.

[C] the role of talent tends to be overlooked.

[D] high achievers owe their success mostly to nurture.

25. Which of the following proverbs is closest to the message the text tries to convey?

[A] “Faith will move mountains.”

[B] “One reaps what one sows.”

[C] “Practice makes perfect.”

[D] “Like father, like son.”

Text 2

For the past several years, the Sunday newspaper supplement Parade has featured a column called “Ask Marilyn.” People are invited to query Marilyn vos Savant, who at age 10 had tested at a mental level of someone about 23 years old; that gave her an IQ of 228 – the highest score ever recorded. IQ tests ask you to complete verbal and visual analogies, to envision paper after it has been folded and cut, and to deduce numerical sequences, among other similar tasks. So it is a bit confusing when vos Savant fields such queries from the average Joe (whose IQ is 100) as, What’s the difference between love and fondness? Or what is the nature of luck and coincidence? It’s not obvious how the capacity to visualize objects and to figure out numerical patterns suits one to answer questions that have eluded some of the best poets and philosophers.

Clearly, intelligence encompasses more than a score on a test. Just what does it mean to be smart? How much of intelligence can be specified, and how much can we learn about it from neurology, genetics, computer science and other fields?

The defining term of intelligence in humans still seems to be the IQ score, even though IQ tests are not given as often as they used to be. The test comes primarily in two forms: the Stanford-Binet Intelligence Scale and the Wechsler Intelligence Scales (both come in adult and children’s version). Generally costing several hundred dollars, they are usually given only by psychologists, although variations of them populate bookstores and the World Wide Web. Superhigh scores like vos Savant’s are no longer possible, because scoring is now based on a statistical population distribution among age peers, rather than simply dividing the mental age by the chronological age and multiplying by 100. Other standardized tests, such as the Scholastic Assessment Test (SAT) and the Graduate Record Exam (GRE), capture the main aspects of IQ tests.

Such standardized tests may not assess all the important elements necessary to succeed in school and in life, argues Robert J. Sternberg. In his article “How Intelligent Is Intelligence Testing?”, Sternberg notes that traditional test best assess analytical and verbal skills but fail to measure creativity and practical knowledge, components also critical to problem solving and life success. Moreover, IQ tests do not necessarily predict so well once populations or situations change. Research has found that IQ predicted leadership skills when the tests were given under low-stress conditions, but under high-stress conditions, IQ was negatively correlated with leadership – that is, it predicted the opposite. Anyone who has toiled through SAT will testify that test-taking skill also matters, whether it’s knowing when to guess or what questions to skip.

26. Which of the following may be required in an intelligence test?

[A] Answering philosophical questions.

[B] Folding or cutting paper into different shapes.

[C] Telling the differences between certain concepts.

[D] Choosing words or graphs similar to the given ones.

27. What can be inferred about intelligence testing from Paragraph 3?

[A] People no longer use IQ scores as an indicator of intelligence.

[B] More versions of IQ tests are now available on the Internet.

[C] The test contents and formats for adults and children may be different.

[D] Scientists have defined the important elements of human intelligence.

28. People nowadays can no longer achieve IQ scores as high as vos Savant’s because

[A] the scores are obtained through different computational procedures.

[B] creativity rather than analytical skills is emphasized now.

[C] vos Savant’s case is an extreme one that will not repeat.

[D] the defining characteristic of IQ tests has changed.

29. We can conclude from the last paragraph that

[A] test scores may not be reliable indicators of one’s ability.

[B] IQ scores and SAT results are highly correlated.

[C] testing involves a lot of guesswork.

[D] traditional test are out of date.

30. What is the author’s attitude towards IQ tests?

[A] Supportive.

[B] Skeptical.

[C] Impartial.

[D] Biased.


Text 3

During the past generation, the American middle-class family that once could count on hard work and fair play to keep itself financially secure had been transformed by economic risk and new realities. Now a pink slip, a bad diagnosis, or a disappearing spouse can reduce a family from solidly middle class to newly poor in a few months.

In just one generation, millions of mothers have gone to work, transforming basic family economics. Scholars, policymakers, and critics of all stripes have debated the social implications of these changes, but few have looked at the side effect: family risk has risen as well. Today’s families have budgeted to the limits of their new two-paycheck status. As a result, they have lost the parachute they once had in times of financial setback – a back-up earner (usually Mom) who could go into the workforce if the primary earner got laid off or fell sick. This “added-worker effect” could support the safety net offered by unemployment insurance or disability insurance to help families weather bad times. But today, a disruption to family fortunes can no longer be made up with extra income from an otherwise-stay-at-home partner.

During the same period, families have been asked to absorb much more risk in their retirement income. Steelworkers, airline employees, and now those in the auto industry are joining millions of families who must worry about interest rates, stock market fluctuation, and the harsh reality that they may outlive their retirement money. For much of the past year, President Bush campaigned to move Social Security to a saving-account model, with retirees trading much or all of their guaranteed payments for payments depending on investment returns. For younger families, the picture is not any better. Both the absolute cost of healthcare and the share of it borne by families have risen – and newly fashionable health-savings plans are spreading from legislative halls to Wal-Mart workers, with much higher deductibles and a large new dose of investment risk for families’ future healthcare. Even demographics are working against the middle class family, as the odds of having a weak elderly parent – and all the attendant need for physical and financial assistance – have jumped eightfold in just one generation.

From the middle-class family perspective, much of this, understandably, looks far less like an opportunity to exercise more financial responsibility, and a good deal more like a frightening acceleration of the wholesale shift of financial risk onto their already overburdened shoulders. The financial fallout has begun, and the political fallout may not be far behind.

31. Today’s double-income families are at greater financial risk in that

[A] the safety net they used to enjoy has disappeared.

[B] their chances of being laid off have greatly increased.

[C] they are more vulnerable to changes in family economics.

[D] they are deprived of unemployment or disability insurance.

32. As a result of President Bush’s reform, retired people may have

[A] a higher sense of security.

[B] less secured payments.

[C] less chance to invest.

[D] a guaranteed future.

33. According to the author, health-savings plans will

[A] help reduce the cost of healthcare.

[B] popularize among the middle class.

[C] compensate for the reduced pensions.

[D] increase the families’ investment risk.

34. It can be inferred from the last paragraph that

[A] financial risks tend to outweigh political risks.

[B] the middle class may face greater political challenges.

[C] financial problems may bring about political problems.

[D] financial responsibility is an indicator of political status.

35. Which of the following is the best title for this text?

[A] The Middle Class on the Alert

[B] The Middle Class on the Cliff

[C] The Middle Class in Conflict

[D] The Middle Class in Ruins

Text 4

It never rains but it pours. Just as bosses and boards have finally sorted out their worst accounting and compliance troubles, and improved their feeble corporation governance, a new problem threatens to earn them – especially in America – the sort of nasty headlines that inevitably lead to heads rolling in the executive suite: data insecurity. Left, until now, to odd, low-level IT staff to put right, and seen as a concern only of data-rich industries such as banking, telecoms and air travel, information protection is now high on the boss’s agenda in businesses of every variety.

Several massive leakages of customer and employee data this year – from organizations as diverse as Time Warner, the American defense contractor Science Applications International Corp and even the University of California, Berkeley – have left managers hurriedly peering into their intricate IT systems and business processes in search of potential vulnerabilities.

“Data is becoming an asset which needs to be guarded as much as any other asset,” says Haim Mendelson of Stanford University’s business school. “The ability to guard customer data is the key to market value, which the board is responsible for on behalf of shareholders.” Indeed, just as there is the concept of Generally Accepted Accounting Principles (GAAP), perhaps it is time for GASP, Generally Accepted Security Practices, suggested Eli Noam of New York’s Columbia Business School. “Setting the proper investment level for security, redundancy, and recovery is a management issue, not a technical one,” he says.

The mystery is that this should come as a surprise to any boss. Surely it should be obvious to the dimmest executive that trust, that most valuable of economic assets, is easily destroyed and hugely expensive to restore – and that few things are more likely to destroy trust than a company letting sensitive personal data get into the wrong hands.

The current state of affairs may have been encouraged – though not justified – by the lack of legal penalty (in America, but not Europe) for data leakage. Until California recently passed a law, American firms did not have to tell anyone, even the victim, when data went astray. That may change fast: lots of proposed data-security legislation is now doing the rounds in Washington, D.C. Meanwhile, the theft of information about some 40 million credit-card accounts in America, disclosed on June 17th, overshadowed a hugely important decision a day earlier by America’s Federal Trade Commission (FTC) that puts corporate America on notice that regulators will act if firms fail to provide adequate data security.

36. The statement “It never rains but it pours” is used to introduce

[A] the fierce business competition.

[B] the feeble boss-board relations.

[C] the threat from news reports.

[D] the severity of data leakage.

37. According to Paragraph 2, some organizations check their systems to find out

[A] whether there is any weak point.

[B] what sort of data has been stolen.

[C] who is responsible for the leakage.

[D] how the potential spies can be located.

38. In bringing up the concept of GASP the author is making the point that

[A] shareholders’ interests should be properly attended to.

[B] information protection should be given due attention.

[C] businesses should enhance their level of accounting security.

[D] the market value of customer data should be emphasized.

39. According to Paragraph 4, what puzzles the author is that some bosses fail to

[A] see the link between trust and data protection.

[B] perceive the sensitivity of personal data.

[C] realize the high cost of data restoration.

[D] appreciate the economic value of trust.

40. It can be inferred from Paragraph 5 that

[A] data leakage is more severe in Europe.

[B] FTC’s decision is essential to data security.

[C] California takes the lead in security legislation.

[D] legal penalty is a major solution to data leakage.


Part B

Directions:

You are going to read a list of headings and a text about what parents are supposed to do to guide their children into adulthood. Choose a heading from the list A—G that best fits the meaning of each numbered part of the text (41-45). The first and last paragraphs of the text are not numbered. There are two extra headings that you do not need to use. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

A. Set a Good Example for Your Kids

B. Build Your Kids’ Work Skills

C. Place Time Limits on Leisure Activities

D. Talk about the Future on a Regular Basis

E. Help Kids Develop Coping Strategies

F. Help Your Kids Figure Out Who They Are

G. Build Your Kids’ Sense of Responsibility

How Can a Parent Help?

Mothers and fathers can do a lot to ensure a safe landing in early adulthood for their kids. Even if a job’s starting salary seems too small to satisfy an emerging adult’s need for rapid content, the transition from school to work can be less of a setback if the start-up adult is ready for the move. Here are a few measures, drawn from my book Ready or Not, Here Life Comes, that parents can take to prevent what I call “work-life unreadiness.”

You can start this process when they are 11 or 12. Periodically review their emerging strengths and weaknesses with them and work together on any shortcomings, like difficulty in communicating well or collaborating. Also, identify the kinds of interests they keep coming back to, as these offer clues to the careers that will fit them best.

Kids need a range of authentic role models – as opposed to members of their clique, pop stars and vaunted athletes. Have regular dinner-table discussions about people the family knows and how they got where they are. Discuss the joys and downsides of your own career and encourage your kids to form some ideas about their own future. When asked what they want to do, they should be discouraged from saying “I have no idea.” They can change their minds 200 times, but having only a foggy view of the future is of little good.

Teachers are responsible for teaching kids how to learn; parents should be responsible for teaching them how to work. Assign responsibilities around the house and make sure homework deadlines are met. Encourage teenagers to take a part-time job. Kids need plenty of practice delaying gratification and deploying effective organizational skills, such as managing time and setting priorities.

Playing video games encourages immediate content. And hours of watching TV shows with canned laughter only teaches kids to process information in a passive way. At the same time, listening through earphones to the same monotonous beats for long stretches encourages kids to stay inside their bubble instead of pursuing other endeavors. All these activities can prevent the growth of important communication and thinking skills and make it difficult for kids to develop the kind of sustained concentration they will need for most jobs.

They should know how to deal with setbacks, stresses and feelings of inadequacy. They should also learn how to solve problems and resolve conflicts, ways to brainstorm and think critically. Discussions at home can help kids practice doing these things and help them apply these skills to everyday life situations.

What about the son or daughter who is grown but seems to be struggling and wandering aimlessly through early adulthood? Parents still have a major role to play, but now it is more delicate. They have to be careful not to come across as disappointed in their child. They should exhibit strong interest and respect for whatever currently interests their fledging adult (as naive or ill conceived as it may seem) while becoming a partner in exploring options for the future. Most of all, these new adults must feel that they are respected and supported by a family that appreciates them.


Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

The study of law has been recognized for centuries as a basic intellectual discipline in European universities. However, only in recent years has it become a feature of undergraduate programs in Canadian universities. (46) Traditionally, legal learning has been viewed in such institutions as the special preserve of lawyers, rather than a necessary part of the intellectual equipment of an educated person. Happily, the older and more continental view of legal education is establishing itself in a number of Canadian universities and some have even begun to offer undergraduate degrees in law.

If the study of law is beginning to establish itself as part and parcel of a general education, its aims and methods should appeal directly to journalism educators. Law is a discipline which encourages responsible judgment. On the one hand, it provides opportunities to analyze such ideas as justice, democracy and freedom. (47) On the other, it links these concepts to everyday realities in a manner which is parallel to the links journalists forge on a daily basis as they cover and comment on the news. For example, notions of evidence and fact, of basic rights and public interest are at work in the process of journalistic judgment and production just as in courts of law. Sharpening judgment by absorbing and reflecting on law is a desirable component of a journalist’s intellectual preparation for his or her career.

(48) But the idea that the journalist must understand the law more profoundly than an ordinary citizen rests on an understanding of the established conventions and special responsibilities of the news media. Politics or, more broadly, the functioning of the state, is a major subject for journalists. The better informed they are about the way the state works, the better their reporting will be. (49) In fact, it is difficult to see how journalists who do not have a clear grasp of the basic features of the Canadian Constitution can do a competent job on political stories.

Furthermore, the legal system and the events which occur within it are primary subjects for journalists. While the quality of legal journalism varies greatly, there is an undue reliance amongst many journalists on interpretations supplied to them by lawyers. (50) While comment and reaction from lawyers may enhance stories, it is preferable for journalists to rely on their own notions of significance and make their own judgments. These can only come from a well-grounded understanding of the legal system.

Section III Writing

Part A

51. Directions:

Write a letter to you university library, making suggestions for improving its service.

You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Li Ming” instead.

Do not write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your essay, you should

1) describe the drawing briefly,

2) explain its intended meaning, and then

3) support your view with an example/examples.

You should write neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)


答案

Section I: Use of English (10 points)

1. B 2. D 3. A 4. C 5. C

6. D 7. B 8. A 9. B 10. C

11. A 12. D 13. A 14. C 15. B

16. D 17. C 18. A 19. B 20. D

Section II: Reading Comprehension (60 points)

Part A (40 points)

21. C 22. B 23. A 24. D 25. C

26. D 27. C 28. A 29. A 30. B

31. C 32. B 33. D 34. C 35. B

36. D 37. A 38. B 39. A 40. D

Part B (10 points)

41. F 42. D 43. B 44. C 45. E

Part C (10 points)

46. 长久以来,法律知识在这类学校里一起被视为律师们专有的,而不是一个受教育者的知识素养的必要组成部分。

47. 另一方面,这一学科把这些概念结合到日常生活中,这与新闻记者每天报道和评论新闻的做法是相同的。

48. 新闻记者应比普通公民更加透彻地了解法律,而这种看法是基于他们对新闻媒体业已确立的规约和特殊责任的理解。

49. 事实上,很难设想那些对加拿大宪法的基本要点缺乏清晰了解的新闻记者何以能胜任政治新闻的报道工作。

50. 尽管律师的见解和反应会提高报道的质量,但新闻记者最好凭借他们自己对重要性的理解自行做出判断。

Section III: Writing (30 points)

Part A (10 points)

51. 参考范文

January 20th, 2007

Dear Sir or Madam,

I’m a student in the university and a loyal reader of this library. I’m writing to tell some of my ideas, which I hope to be helpful for you.

I notice that many magazines in our library are out of date. It would be beneficial to us students if they could be updated in time. And I suggest introducing some new journals so as to bring new fresh air to the library. Furthermore, since we have a huge number of books, it is not easy to find the right one easily. However, if we can introduce some new searching means, such as implementing new information management system that would be useful.

Thank you for taking time reading this letter and I’m looking forward to seeing some new changes soon.

Sincerely Yours,

Li Ming

Part B (20 points)

52. 参考范文

As can be seen from the cartoon, different ideas may come from the same thing. In the picture, while trying to catch the upcoming soccer, the goal-keeper says to himself why it is so big. And, the striker simply thinks in a different way, that is why it is so small?

What makes such a big contrary on the same tournament at the same moment? It is no doubt that they are facing the very same goal and experiencing the very same moment. However, the subjective views result in different impression on the same object. Many of us may still remember the story of a pony crossing the river, which we learned from the textbook in primary school. The squirrel tells him, the river is deep; and the cow tells him, the river is not deep at all. However, in the end, he tells himself a third answer. Therefore, it is not exaggerating to say that most of us are looking into the world with personal ideas. Subjective mental status may result in a really big difference in personal views, just like the goal-keeper and the striker in the drawing.

A possible solution might be to face any situation as objectively as possible. If we realize this in an objective way, it would be good for us to deal with what we encounter in life, especially when we are in setbacks or facing difficulties.

香香 本文来源:网易教育论坛 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

嫦娥五号成功落月

新闻 嫦娥五号 着陆
|
新华视点
6小时前
26013 跟贴26013

中方向朝鲜领导人金正恩提供新冠肺炎疫苗?外交部回应

新闻 外交部 金正恩
|
界面新闻
11小时前
1357 跟贴1357

澳大利亚主播这番指责 我们竟无力反驳

新闻 澳大利亚 国民党
|
环球时报
5小时前
132 跟贴132

媒体:以色列造谋杀伊核科学家枪支,通过卫星遥控

新闻 以色列 卫星
|
环球网
19小时前
1480 跟贴1480

法院通报干警饭店摔倒身亡:系朋友聚餐后不慎所致

新闻 法院
|
红星新闻
1天前
5982 跟贴5982

44岁女子与22岁男子发生关系 3天后各自觉得吃亏

新闻 发生关系 骗婚
| 悄悄围观
13小时前
37410 跟贴37410

小伙与女网友见面发生关系时安全套破了 立马往医院赶

新闻 艾滋病 艾滋病病毒
|
都市快报
19小时前
16340 跟贴16340

新西兰要站澳大利亚?外媒:新总理称已就漫画事件“向中方表达关

新闻 澳大利亚 新西兰
|
环球网
18小时前
74774 跟贴74774

亚利桑那、威斯康星两州正式认证拜登胜选,特朗普团队称将进一步

新闻 拜登 唐纳德·特朗普
|
界面新闻
22小时前
2156 跟贴2156

美智库专家:金正恩已接种中国新冠疫苗,中方或向朝鲜全民提供疫

新闻 疫苗 金正恩
|
纵相新闻
18小时前
5572 跟贴5572

特朗普“大选日”后首次接受电视台采访:选举被操纵了,我们轻松

新闻 唐纳德·特朗普 大选
|
环球网
1天前
2689 跟贴2689

美突击检查中国赴美人员党员身份 麦卡锡主义在美复活

新闻 麦卡锡 党员
|
中国日报
2天前
9215 跟贴9215

印媒哀叹中印边境印军过冬艰难:正常巡逻都不容易

新闻 拉达克 印军
|
环球时报
1天前
41 跟贴41

89岁韩国前总统全斗焕被判缓刑2年 曾获死刑还被抄家

新闻 全斗焕 前总统
| 海外网
1天前
2 跟贴2

尼日利亚一村庄上百人遇害:遭极端组织袭击 多人被割喉

新闻 遇害 尼日利亚
|
封面新闻
20小时前
3665 跟贴3665

韩国政府:中国四川泡菜国际标准不适用韩国泡菜

新闻 泡菜 韩国泡菜
|
环球网
1天前
13 跟贴13

拜登过渡团队:拜登将于30日接受首份总统每日简报

新闻 拜登 总统
|
中国新闻网
1天前
0 跟贴0

美议员与特朗普会面时,突然得知感染新冠,当场被带走

新闻 唐纳德·特朗普 白宫
| 海外网
1天前
417 跟贴417

中国制定泡菜行业国际标准,韩国政府这态度……

新闻 泡菜 韩国政府
|
环球网
2天前
2 跟贴2

调查:“封城”期间,英格兰地区新冠感染水平降三成

新闻 英格兰 封城
|
中国新闻网
1天前
10 跟贴10

现场!拜登与宠物狗玩耍滑倒扭伤脚踝后 扶门走出诊所

新闻 拜登 宠物狗
|
海客新闻
1天前
1350 跟贴1350

澳议员嘲讽莫里森搞"狗哨政治":挑起对华争端 企图巩固支持率

新闻 莫里森 工党
| 海外网
19小时前
75 跟贴75

快来看《11月三大网络诈骗典型案例》发布!

新闻 11月三大网络诈骗典型案例
|
首都网警
14小时前
7 跟贴7

法国逾13万人参加游行示威 至少81人被警方逮捕

新闻 法国 难民
|
中国新闻网
1天前
13 跟贴13

福奇:美国需要为感恩节后“一波接一波”的疫情做好准备

新闻 福奇 美国
|
澎湃新闻
1天前
10 跟贴10

外媒:伊朗遭暗杀核科学家下葬,国防部长誓言报复

新闻 伊朗 国防部长
|
环球网
21小时前
221 跟贴221

澳总理指责中国发布“假照片”,华春莹:那是插画

新闻 华春莹 外交部
|
环球时报-环球网
13小时前
0 跟贴0

伊朗核科学家遭暗杀后,伊方披露更多细节

新闻 伊朗 德黑兰
|
中国新闻网
13小时前
0 跟贴0

日媒:东京奥运会延期产生的追加经费预估约为两千亿日元

新闻 东京奥运会 东京奥运
|
澎湃新闻
1天前
10 跟贴10

说到做到!乌合麒麟发布新作:《致莫里森》

新闻 乌合麒麟 致莫里森
|
环球网
8小时前
1146 跟贴1146

多国谴责伊朗核科学家遭暗杀事件

新闻 伊朗 外交部
|
新华社
1天前
482 跟贴482

又借口委内瑞拉打压中企!美财政部宣布制裁中国电子进出口有限公

新闻 委内瑞拉 中国电子进出口有限公司
|
环球网
22小时前
5785 跟贴5785

专家:"亚洲小北约"不可能搞成 印度放不下上合与金砖

新闻 金砖 潘光
|
观察者网
2天前
174 跟贴174

习近平在中央政治局第二十五次集体学习时强调 全面加强知识产权

新闻 习近平 知识产权保护
|
央视网
12小时前
1468 跟贴1468

"澳大利亚士兵理应被尊重,中国应该受谴责" 她说的

新闻 澳大利亚 参议院
|
环球网
1天前
14718 跟贴14718

亚洲最大红灯区:女孩七八岁就"继承母业"成为雏妓

新闻 奥斯卡 普瑞蒂
| 悄悄围观
11小时前
5365 跟贴5365

习近平说的“考古”这些事,你知道多少?

新闻 习近平 你知道
|
新华网
8小时前
115 跟贴115

6岁女童幼儿园午休时死亡,家长:视频全被删了!

新闻 幼儿园 中毒
|
新闻夜航
1天前
27744 跟贴27744

中国乘客赴日穿防护服坐飞机 日本专家:这有点过了

新闻 防护服 日本
|
环球网
18小时前
0 跟贴0

嫦娥五号成功落月!揭秘其中技术→

新闻 嫦娥五号 落月
|
瞭望
6小时前
0 跟贴0

“电子狗”倒下后,下一个倒下的就是行车记录仪!能否实现自救?

不凡智库官方
2020-11-30 16:42:37

山东发生一起事故,地址位于青岛,场面惊险让人痛心

赞娱
2020-12-01 17:17:41

13岁女孩因疫情封闭在家数月后怀孕,胎儿父亲竟是她35岁亲叔叔

明眼千里
2020-11-28 23:29:38

我生三女儿,婆婆2年不看孩子一眼,临终前婆婆的话,我无地自容

猫咪动物
2020-12-01 16:30:04

老年人过夫妻生活是“老不正经”?能坚持到多少岁?听一听建议

39健康网
2020-11-30 19:37:31

嫦娥揽月|探测器完美落月背后隐藏着什么“黑科技”?

澎湃新闻
2020-12-01 23:26:07

0-4!超级惨案!中超豪门遭垫底队疯狂吊打,疑似又挑淘汰赛对手

侃球熊弟
2020-12-01 22:58:20

天津市人大常委会任免一批干部

陈可可
2020-12-01 21:03:00

凌晨一点,实地探访成都年轻男女的真实夜生活

潮妹儿吃成都
2020-12-01 17:14:02

拼多多打响双12首枪,iPhone12降到“mini价”,iPhone11再见!

换手机
2020-12-01 21:51:23

将杨幂直接踢出剧组,封杀靠近陈飞宇的小花,陈红的“辣”你想象不到!

运动与我同在
2020-11-29 06:38:05

京东被辞P7员工前领导已离职;目前华为每条产线生产一部手机仅需 27 秒;DBeaver 7.3 发布|极客头条

CSDN
2020-12-01 14:04:43

怀孕后,如何解决另一半的“生理需求”?这样做夫妻间会更加幸福

护芽妈妈
2020-11-30 15:02:28

从2021年开始,楼市迎来“强硬”新规,5年前的情景或将重演?

巧谈大楼市
2020-12-01 15:29:28

李佳琦直播间突现“重大失误”,7包坚果错设成5元,场面一度失控

事事播报
2020-12-02 00:52:28

金价跌回200天前,中国大妈抄底黄金,却被银行拦住了?

钱包那些事儿
2020-12-01 13:24:02

全球性艾滋病调查分析,HIV多样性快速增加,人类将面临更大困难

生物世界
2020-12-01 13:04:30

事情越闹越大,莫里森紧急向阿富汗道歉,阿特使:澳并非唯一凶手

海峡军武
2020-11-27 12:15:40

俗语“头九不见雪,九九如六月”,今冬冷不冷?专家:已成定局

诗词散文
2020-12-01 12:06:11

雅鲁藏布江水电站敲定,发电量相当于3个三峡大坝,印媒有情绪了

军机图
2020-12-01 15:16:18
2020-12-02 05:52:59
+ 加载更多新闻
×

【TED】快乐的源泉

疫情再起 海外的中国留学生如何继续学业和

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页