2007年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:06:11 来源: 网易教育论坛 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points)

By 1830 the former Spanish and Portuguese colonies had become independent nations. The roughly 20 million of these nations looked to the future. Born in the crisis of the old regime and Iberian Colonialism, many of the leaders of independence the ideals of representative government, careers to talent, freedom of commerce and trade, the to private property, and a belief in the individual as the basis of society. there was a belief that the new nations should be sovereign and independent states, large enough to be economically viable and integrated by a set of laws.

On the issue of of religion and the position of the church, , there was less agreement the leadership. Roman Catholicism had been the state religion and the only one by the Spanish crown. most leaders sought to maintain Catholicism the official religion of the new states, some sought to end the of other faiths. The defense of the Church became a rallying for the conservative forces.

The ideals of the early leaders of independence were often egalitarian, valuing equality of everything. Bolivar had received aid from Haiti and had in return to abolish slavery in the areas he liberated. By 1854 slavery had been abolished everywhere except Spain’s colonies. Early promises to end Indian tribute and taxes on people of mixed origin came much because the new nations still needed the revenue such policies . Egalitarian sentiments were often tempered by fears that the mass of the population was self-rule and democracy.

1. [A] natives

[B] inhabitants

[C] peoples

[D] individuals

2. [A] confusedly

[B] cheerfully

[C] worriedly

[D] hopefully

3. [A] shared

[B] forgot

[C] attained

[D] rejected

4. [A] related

[B] close

[C] open

[D] devoted

5. [A] access

[B] succession

[C] right

[D] return

6. [A] Presumably

[B] Incidentally

[C] Obviously

[D] Generally

7. [A] unique

[B] common

[C] particular

[D] typical

8. [A] freedom

[B] origin

[C] impact

[D] reform

9. [A] therefore

[B] however

[C] indeed

[D] moreover

10. [A] with

[B] about

[C] among

[D] by

11. [A] allowed

[B] preached

[C] granted

[D] funded

12. [A] Since

[B] If

[C] Unless

[D] While

13. [A] as

[B] for

[C] under

[D] against

14. [A] spread

[B] interference

[C] exclusion

[D] influence

15. [A] support

[B] cry

[C] plea

[D] wish

16. [A] urged

[B] intended

[C] expected

[D] promised

17. [A] controlling

[B] former

[C] remaining

[D] original

18. [A] slower

[B] faster

[C] easier

[D] tougher

19. [A] created

[B] produced

[C] contributed

[D] preferred

20. [A] puzzled by

[B] hostile to

[C] pessimistic about

[D] unprepared for


Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C], or [D]. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

If you were to examine the birth certificates of every soccer player in 2006’s World Cup tournament, you would most likely find a noteworthy quirk: elite soccer players are more likely to have been born in the earlier months of the year than in the later months. If you then examined the European national youth teams that feed the World Cup and professional ranks, you would find this strange phenomenon to be even more pronounced.

What might account for this strange phenomenon? Here are a few guesses: a) certain astrological signs confer superior soccer skills; b) winter-born babies tend to have higher oxygen capacity, which increases soccer stamina; c) soccer-mad parents are more likely to conceive children in springtime, at the annual peak of soccer mania; d) none of the above.

Anders Ericsson, a 58-year-old psychology professor at Florida State University, says he believes strongly in “none of the above.” Ericsson grew up in Sweden, and studied nuclear engineering until he realized he would have more opportunity to conduct his own research if he switched to psychology. His first experiment, nearly 30 years ago, involved memory: training a person to hear and then repeat a random series of numbers. “With the first subject, after about 20 hours of training, his digit span had risen from 7 to 20,” Ericsson recalls. “He kept improving, and after about 200 hours of training he had risen to over 80 numbers.”

This success, coupled with later research showing that memory itself is not genetically determined, led Ericsson to conclude that the act of memorizing is more of a cognitive exercise than an intuitive one. In other words, whatever inborn differences two people may exhibit in their abilities to memorize, those differences are swamped by how well each person “encodes” the information. And the best way to learn how to encode information meaningfully, Ericsson determined, was a process known as deliberate practice. Deliberate practice entails more than simply repeating a task. Rather, it involves setting specific goals, obtaining immediate feedback and concentrating as much on technique as on outcome.

Ericsson and his colleagues have thus taken to studying expert performers in a wide range of pursuits, including soccer. They gather all the data they can, not just performance statistics and biographical details but also the results of their own laboratory experiments with high achievers. Their work makes a rather startling assertion: the trait we commonly call talent is highly overrated. Or, put another way, expert performers – whether in memory or surgery, ballet or computer programming – are nearly always made, not born.

21. The birthday phenomenon found among soccer players is mentioned to

[A] stress the importance of professional training.

[B] spotlight the soccer superstars in the World Cup.

[C] introduce the topic of what makes expert performance.

[D] explain why some soccer teams play better than others.

22. The word “mania” (Line 4, Paragraph 2) most probably means

[A] fun.

[B] craze.

[C] hysteria.

[D] excitement.

23. According to Ericsson, good memory

[A] depends on meaningful processing of information.

[B] results from intuitive rather than cognitive exercises.

[C] is determined by genetic rather than psychological factors.

[D] requires immediate feedback and a high degree of concentration.

24. Ericsson and his colleagues believe that

[A] talent is a dominating factor for professional success.

[B] biographical data provide the key to excellent performance.

[C] the role of talent tends to be overlooked.

[D] high achievers owe their success mostly to nurture.

25. Which of the following proverbs is closest to the message the text tries to convey?

[A] “Faith will move mountains.”

[B] “One reaps what one sows.”

[C] “Practice makes perfect.”

[D] “Like father, like son.”

Text 2

For the past several years, the Sunday newspaper supplement Parade has featured a column called “Ask Marilyn.” People are invited to query Marilyn vos Savant, who at age 10 had tested at a mental level of someone about 23 years old; that gave her an IQ of 228 – the highest score ever recorded. IQ tests ask you to complete verbal and visual analogies, to envision paper after it has been folded and cut, and to deduce numerical sequences, among other similar tasks. So it is a bit confusing when vos Savant fields such queries from the average Joe (whose IQ is 100) as, What’s the difference between love and fondness? Or what is the nature of luck and coincidence? It’s not obvious how the capacity to visualize objects and to figure out numerical patterns suits one to answer questions that have eluded some of the best poets and philosophers.

Clearly, intelligence encompasses more than a score on a test. Just what does it mean to be smart? How much of intelligence can be specified, and how much can we learn about it from neurology, genetics, computer science and other fields?

The defining term of intelligence in humans still seems to be the IQ score, even though IQ tests are not given as often as they used to be. The test comes primarily in two forms: the Stanford-Binet Intelligence Scale and the Wechsler Intelligence Scales (both come in adult and children’s version). Generally costing several hundred dollars, they are usually given only by psychologists, although variations of them populate bookstores and the World Wide Web. Superhigh scores like vos Savant’s are no longer possible, because scoring is now based on a statistical population distribution among age peers, rather than simply dividing the mental age by the chronological age and multiplying by 100. Other standardized tests, such as the Scholastic Assessment Test (SAT) and the Graduate Record Exam (GRE), capture the main aspects of IQ tests.

Such standardized tests may not assess all the important elements necessary to succeed in school and in life, argues Robert J. Sternberg. In his article “How Intelligent Is Intelligence Testing?”, Sternberg notes that traditional test best assess analytical and verbal skills but fail to measure creativity and practical knowledge, components also critical to problem solving and life success. Moreover, IQ tests do not necessarily predict so well once populations or situations change. Research has found that IQ predicted leadership skills when the tests were given under low-stress conditions, but under high-stress conditions, IQ was negatively correlated with leadership – that is, it predicted the opposite. Anyone who has toiled through SAT will testify that test-taking skill also matters, whether it’s knowing when to guess or what questions to skip.

26. Which of the following may be required in an intelligence test?

[A] Answering philosophical questions.

[B] Folding or cutting paper into different shapes.

[C] Telling the differences between certain concepts.

[D] Choosing words or graphs similar to the given ones.

27. What can be inferred about intelligence testing from Paragraph 3?

[A] People no longer use IQ scores as an indicator of intelligence.

[B] More versions of IQ tests are now available on the Internet.

[C] The test contents and formats for adults and children may be different.

[D] Scientists have defined the important elements of human intelligence.

28. People nowadays can no longer achieve IQ scores as high as vos Savant’s because

[A] the scores are obtained through different computational procedures.

[B] creativity rather than analytical skills is emphasized now.

[C] vos Savant’s case is an extreme one that will not repeat.

[D] the defining characteristic of IQ tests has changed.

29. We can conclude from the last paragraph that

[A] test scores may not be reliable indicators of one’s ability.

[B] IQ scores and SAT results are highly correlated.

[C] testing involves a lot of guesswork.

[D] traditional test are out of date.

30. What is the author’s attitude towards IQ tests?

[A] Supportive.

[B] Skeptical.

[C] Impartial.

[D] Biased.


Text 3

During the past generation, the American middle-class family that once could count on hard work and fair play to keep itself financially secure had been transformed by economic risk and new realities. Now a pink slip, a bad diagnosis, or a disappearing spouse can reduce a family from solidly middle class to newly poor in a few months.

In just one generation, millions of mothers have gone to work, transforming basic family economics. Scholars, policymakers, and critics of all stripes have debated the social implications of these changes, but few have looked at the side effect: family risk has risen as well. Today’s families have budgeted to the limits of their new two-paycheck status. As a result, they have lost the parachute they once had in times of financial setback – a back-up earner (usually Mom) who could go into the workforce if the primary earner got laid off or fell sick. This “added-worker effect” could support the safety net offered by unemployment insurance or disability insurance to help families weather bad times. But today, a disruption to family fortunes can no longer be made up with extra income from an otherwise-stay-at-home partner.

During the same period, families have been asked to absorb much more risk in their retirement income. Steelworkers, airline employees, and now those in the auto industry are joining millions of families who must worry about interest rates, stock market fluctuation, and the harsh reality that they may outlive their retirement money. For much of the past year, President Bush campaigned to move Social Security to a saving-account model, with retirees trading much or all of their guaranteed payments for payments depending on investment returns. For younger families, the picture is not any better. Both the absolute cost of healthcare and the share of it borne by families have risen – and newly fashionable health-savings plans are spreading from legislative halls to Wal-Mart workers, with much higher deductibles and a large new dose of investment risk for families’ future healthcare. Even demographics are working against the middle class family, as the odds of having a weak elderly parent – and all the attendant need for physical and financial assistance – have jumped eightfold in just one generation.

From the middle-class family perspective, much of this, understandably, looks far less like an opportunity to exercise more financial responsibility, and a good deal more like a frightening acceleration of the wholesale shift of financial risk onto their already overburdened shoulders. The financial fallout has begun, and the political fallout may not be far behind.

31. Today’s double-income families are at greater financial risk in that

[A] the safety net they used to enjoy has disappeared.

[B] their chances of being laid off have greatly increased.

[C] they are more vulnerable to changes in family economics.

[D] they are deprived of unemployment or disability insurance.

32. As a result of President Bush’s reform, retired people may have

[A] a higher sense of security.

[B] less secured payments.

[C] less chance to invest.

[D] a guaranteed future.

33. According to the author, health-savings plans will

[A] help reduce the cost of healthcare.

[B] popularize among the middle class.

[C] compensate for the reduced pensions.

[D] increase the families’ investment risk.

34. It can be inferred from the last paragraph that

[A] financial risks tend to outweigh political risks.

[B] the middle class may face greater political challenges.

[C] financial problems may bring about political problems.

[D] financial responsibility is an indicator of political status.

35. Which of the following is the best title for this text?

[A] The Middle Class on the Alert

[B] The Middle Class on the Cliff

[C] The Middle Class in Conflict

[D] The Middle Class in Ruins

Text 4

It never rains but it pours. Just as bosses and boards have finally sorted out their worst accounting and compliance troubles, and improved their feeble corporation governance, a new problem threatens to earn them – especially in America – the sort of nasty headlines that inevitably lead to heads rolling in the executive suite: data insecurity. Left, until now, to odd, low-level IT staff to put right, and seen as a concern only of data-rich industries such as banking, telecoms and air travel, information protection is now high on the boss’s agenda in businesses of every variety.

Several massive leakages of customer and employee data this year – from organizations as diverse as Time Warner, the American defense contractor Science Applications International Corp and even the University of California, Berkeley – have left managers hurriedly peering into their intricate IT systems and business processes in search of potential vulnerabilities.

“Data is becoming an asset which needs to be guarded as much as any other asset,” says Haim Mendelson of Stanford University’s business school. “The ability to guard customer data is the key to market value, which the board is responsible for on behalf of shareholders.” Indeed, just as there is the concept of Generally Accepted Accounting Principles (GAAP), perhaps it is time for GASP, Generally Accepted Security Practices, suggested Eli Noam of New York’s Columbia Business School. “Setting the proper investment level for security, redundancy, and recovery is a management issue, not a technical one,” he says.

The mystery is that this should come as a surprise to any boss. Surely it should be obvious to the dimmest executive that trust, that most valuable of economic assets, is easily destroyed and hugely expensive to restore – and that few things are more likely to destroy trust than a company letting sensitive personal data get into the wrong hands.

The current state of affairs may have been encouraged – though not justified – by the lack of legal penalty (in America, but not Europe) for data leakage. Until California recently passed a law, American firms did not have to tell anyone, even the victim, when data went astray. That may change fast: lots of proposed data-security legislation is now doing the rounds in Washington, D.C. Meanwhile, the theft of information about some 40 million credit-card accounts in America, disclosed on June 17th, overshadowed a hugely important decision a day earlier by America’s Federal Trade Commission (FTC) that puts corporate America on notice that regulators will act if firms fail to provide adequate data security.

36. The statement “It never rains but it pours” is used to introduce

[A] the fierce business competition.

[B] the feeble boss-board relations.

[C] the threat from news reports.

[D] the severity of data leakage.

37. According to Paragraph 2, some organizations check their systems to find out

[A] whether there is any weak point.

[B] what sort of data has been stolen.

[C] who is responsible for the leakage.

[D] how the potential spies can be located.

38. In bringing up the concept of GASP the author is making the point that

[A] shareholders’ interests should be properly attended to.

[B] information protection should be given due attention.

[C] businesses should enhance their level of accounting security.

[D] the market value of customer data should be emphasized.

39. According to Paragraph 4, what puzzles the author is that some bosses fail to

[A] see the link between trust and data protection.

[B] perceive the sensitivity of personal data.

[C] realize the high cost of data restoration.

[D] appreciate the economic value of trust.

40. It can be inferred from Paragraph 5 that

[A] data leakage is more severe in Europe.

[B] FTC’s decision is essential to data security.

[C] California takes the lead in security legislation.

[D] legal penalty is a major solution to data leakage.


Part B

Directions:

You are going to read a list of headings and a text about what parents are supposed to do to guide their children into adulthood. Choose a heading from the list A—G that best fits the meaning of each numbered part of the text (41-45). The first and last paragraphs of the text are not numbered. There are two extra headings that you do not need to use. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

A. Set a Good Example for Your Kids

B. Build Your Kids’ Work Skills

C. Place Time Limits on Leisure Activities

D. Talk about the Future on a Regular Basis

E. Help Kids Develop Coping Strategies

F. Help Your Kids Figure Out Who They Are

G. Build Your Kids’ Sense of Responsibility

How Can a Parent Help?

Mothers and fathers can do a lot to ensure a safe landing in early adulthood for their kids. Even if a job’s starting salary seems too small to satisfy an emerging adult’s need for rapid content, the transition from school to work can be less of a setback if the start-up adult is ready for the move. Here are a few measures, drawn from my book Ready or Not, Here Life Comes, that parents can take to prevent what I call “work-life unreadiness.”

You can start this process when they are 11 or 12. Periodically review their emerging strengths and weaknesses with them and work together on any shortcomings, like difficulty in communicating well or collaborating. Also, identify the kinds of interests they keep coming back to, as these offer clues to the careers that will fit them best.

Kids need a range of authentic role models – as opposed to members of their clique, pop stars and vaunted athletes. Have regular dinner-table discussions about people the family knows and how they got where they are. Discuss the joys and downsides of your own career and encourage your kids to form some ideas about their own future. When asked what they want to do, they should be discouraged from saying “I have no idea.” They can change their minds 200 times, but having only a foggy view of the future is of little good.

Teachers are responsible for teaching kids how to learn; parents should be responsible for teaching them how to work. Assign responsibilities around the house and make sure homework deadlines are met. Encourage teenagers to take a part-time job. Kids need plenty of practice delaying gratification and deploying effective organizational skills, such as managing time and setting priorities.

Playing video games encourages immediate content. And hours of watching TV shows with canned laughter only teaches kids to process information in a passive way. At the same time, listening through earphones to the same monotonous beats for long stretches encourages kids to stay inside their bubble instead of pursuing other endeavors. All these activities can prevent the growth of important communication and thinking skills and make it difficult for kids to develop the kind of sustained concentration they will need for most jobs.

They should know how to deal with setbacks, stresses and feelings of inadequacy. They should also learn how to solve problems and resolve conflicts, ways to brainstorm and think critically. Discussions at home can help kids practice doing these things and help them apply these skills to everyday life situations.

What about the son or daughter who is grown but seems to be struggling and wandering aimlessly through early adulthood? Parents still have a major role to play, but now it is more delicate. They have to be careful not to come across as disappointed in their child. They should exhibit strong interest and respect for whatever currently interests their fledging adult (as naive or ill conceived as it may seem) while becoming a partner in exploring options for the future. Most of all, these new adults must feel that they are respected and supported by a family that appreciates them.


Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

The study of law has been recognized for centuries as a basic intellectual discipline in European universities. However, only in recent years has it become a feature of undergraduate programs in Canadian universities. (46) Traditionally, legal learning has been viewed in such institutions as the special preserve of lawyers, rather than a necessary part of the intellectual equipment of an educated person. Happily, the older and more continental view of legal education is establishing itself in a number of Canadian universities and some have even begun to offer undergraduate degrees in law.

If the study of law is beginning to establish itself as part and parcel of a general education, its aims and methods should appeal directly to journalism educators. Law is a discipline which encourages responsible judgment. On the one hand, it provides opportunities to analyze such ideas as justice, democracy and freedom. (47) On the other, it links these concepts to everyday realities in a manner which is parallel to the links journalists forge on a daily basis as they cover and comment on the news. For example, notions of evidence and fact, of basic rights and public interest are at work in the process of journalistic judgment and production just as in courts of law. Sharpening judgment by absorbing and reflecting on law is a desirable component of a journalist’s intellectual preparation for his or her career.

(48) But the idea that the journalist must understand the law more profoundly than an ordinary citizen rests on an understanding of the established conventions and special responsibilities of the news media. Politics or, more broadly, the functioning of the state, is a major subject for journalists. The better informed they are about the way the state works, the better their reporting will be. (49) In fact, it is difficult to see how journalists who do not have a clear grasp of the basic features of the Canadian Constitution can do a competent job on political stories.

Furthermore, the legal system and the events which occur within it are primary subjects for journalists. While the quality of legal journalism varies greatly, there is an undue reliance amongst many journalists on interpretations supplied to them by lawyers. (50) While comment and reaction from lawyers may enhance stories, it is preferable for journalists to rely on their own notions of significance and make their own judgments. These can only come from a well-grounded understanding of the legal system.

Section III Writing

Part A

51. Directions:

Write a letter to you university library, making suggestions for improving its service.

You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Li Ming” instead.

Do not write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your essay, you should

1) describe the drawing briefly,

2) explain its intended meaning, and then

3) support your view with an example/examples.

You should write neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)


答案

Section I: Use of English (10 points)

1. B 2. D 3. A 4. C 5. C

6. D 7. B 8. A 9. B 10. C

11. A 12. D 13. A 14. C 15. B

16. D 17. C 18. A 19. B 20. D

Section II: Reading Comprehension (60 points)

Part A (40 points)

21. C 22. B 23. A 24. D 25. C

26. D 27. C 28. A 29. A 30. B

31. C 32. B 33. D 34. C 35. B

36. D 37. A 38. B 39. A 40. D

Part B (10 points)

41. F 42. D 43. B 44. C 45. E

Part C (10 points)

46. 长久以来,法律知识在这类学校里一起被视为律师们专有的,而不是一个受教育者的知识素养的必要组成部分。

47. 另一方面,这一学科把这些概念结合到日常生活中,这与新闻记者每天报道和评论新闻的做法是相同的。

48. 新闻记者应比普通公民更加透彻地了解法律,而这种看法是基于他们对新闻媒体业已确立的规约和特殊责任的理解。

49. 事实上,很难设想那些对加拿大宪法的基本要点缺乏清晰了解的新闻记者何以能胜任政治新闻的报道工作。

50. 尽管律师的见解和反应会提高报道的质量,但新闻记者最好凭借他们自己对重要性的理解自行做出判断。

Section III: Writing (30 points)

Part A (10 points)

51. 参考范文

January 20th, 2007

Dear Sir or Madam,

I’m a student in the university and a loyal reader of this library. I’m writing to tell some of my ideas, which I hope to be helpful for you.

I notice that many magazines in our library are out of date. It would be beneficial to us students if they could be updated in time. And I suggest introducing some new journals so as to bring new fresh air to the library. Furthermore, since we have a huge number of books, it is not easy to find the right one easily. However, if we can introduce some new searching means, such as implementing new information management system that would be useful.

Thank you for taking time reading this letter and I’m looking forward to seeing some new changes soon.

Sincerely Yours,

Li Ming

Part B (20 points)

52. 参考范文

As can be seen from the cartoon, different ideas may come from the same thing. In the picture, while trying to catch the upcoming soccer, the goal-keeper says to himself why it is so big. And, the striker simply thinks in a different way, that is why it is so small?

What makes such a big contrary on the same tournament at the same moment? It is no doubt that they are facing the very same goal and experiencing the very same moment. However, the subjective views result in different impression on the same object. Many of us may still remember the story of a pony crossing the river, which we learned from the textbook in primary school. The squirrel tells him, the river is deep; and the cow tells him, the river is not deep at all. However, in the end, he tells himself a third answer. Therefore, it is not exaggerating to say that most of us are looking into the world with personal ideas. Subjective mental status may result in a really big difference in personal views, just like the goal-keeper and the striker in the drawing.

A possible solution might be to face any situation as objectively as possible. If we realize this in an objective way, it would be good for us to deal with what we encounter in life, especially when we are in setbacks or facing difficulties.

香香 本文来源:网易教育论坛 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

台湾外籍女学生被杀害弃尸 蔡英文致歉遭网友大骂

新闻 蔡英文 台湾
|
环球网
5小时前
1825 跟贴1825

网曝常熟农商行近百名员工查出肺部结节 官方通报

新闻 常熟农商行 结节
|
常熟发布
8小时前
5031 跟贴5031

全职太太回母校捐款被校长骂滚出去 当事校长首回应

新闻 张桂梅 全职太太
|
红星新闻
1天前
32332 跟贴32332

重案公布!境外组织策反博士高工,细节曝光!

新闻 博士 间谍
|
河南都市频道
14小时前
20012 跟贴20012

新疆新增无症状感染者61例

新闻 症状 新疆
|
天山网
4小时前
8425 跟贴8425

张玉环前妻宋小女:不会要张玉环一分钱

新闻 宋小女 张玉环
|
齐鲁网
7小时前
2689 跟贴2689

涉案2.6亿!广东一公司逼女员工直播淫秽表演 尺度极大

新闻 直播 绵阳市公安局
|
红星新闻
6小时前
6950 跟贴6950

蓬佩奥发声明要中方立即放人 外交部回击

新闻 汪文斌 外交部
|
中华人民共和国外交部
1天前
6170 跟贴6170

"亿元司长"与85后女子生3子女 藏2亿多现金 点钞机当场烧坏

新闻 魏鹏远 受贿
|
澎湃新闻
4小时前
5270 跟贴5270

公园湖中捞出70公斤黄金,原国企经理侵吞黄金潜逃21年后落网

新闻 黄金 贪污罪
| 新京报
17小时前
1821 跟贴1821

日媒:防备台海冲突 日本酝酿举行35年来最大规模演习

新闻 台海 演习
|
观察者网
17小时前
80 跟贴80

专家:疫情+恐袭 欧洲对中国的看法复杂中有"新意"

新闻 恐袭 欧洲
|
观察者网
2小时前
288 跟贴288

南宁硅胶娃娃体验馆店主:主要客源是打工者,体验价百元起

新闻 硅胶 赵林
|
澎湃新闻
18小时前
18737 跟贴18737

潍坊市长:我的脸上火辣辣的 发生这样的问题 我脸上挂不住 屁股

新闻 潍坊市 潍坊
| 新京报
3小时前
5124 跟贴5124

习近平总书记指挥谋划“十四五”——人民至上 一以贯之

新闻 习近平 总书记
|
央视网
3小时前
340 跟贴340

在这个国家 “反共狂魔”为啥突然闭嘴了?

新闻 纳粹 戈培尔
| 参考消息
2小时前
235 跟贴235

"黄鳝门"色情直播女主角:刚开始心里抵触 两月赚9万

新闻 直播 直播平台
| 悄悄围观
4小时前
7481 跟贴7481

国产ARJ21支线飞机首次在中国商飞江西生产试飞中心交付

新闻 中国商飞 飞机
|
中国民航网
11小时前
0 跟贴0

国产大飞机C919亮相南昌飞行大会

新闻 c919 飞行
|
中国民航网
11小时前
11 跟贴11

西安高校歧视指南:谁才是友谊路一哥?

新闻 社会 西安
| 城市漫游计划
8小时前
68 跟贴68

9个高频词帮你学习五中全会公报

新闻 高频词 五中全会
|
人民日报
3小时前
14 跟贴14

读了难以启齿的专业怎么办?在线等挺急的

新闻 每个人 坑爹
| 网易槽值
1天前
157 跟贴157

满屏禁忌,这国产良心越往后越可怕

新闻 癌症 截肢
| 网易谈心社
2天前
57 跟贴57

【央视快评】不断实现人民对美好生活的向往

新闻 社会主义 习近平
|
央视网
3小时前
216 跟贴216

有了这座机场,珠峰不再遥远……西藏日喀则和平机场通航10周年

新闻 日喀则 西藏
|
中国民航网
11小时前
0 跟贴0

张玉环称将拿五六万赔偿款补偿前妻,宋小女:不会要一分钱

新闻 宋小女 张玉环
|
澎湃新闻
9小时前
0 跟贴0

阿塞拜疆使用无人机摧毁亚美尼亚“龙卷风”火箭炮?现场画面曝光

新闻 火箭炮 阿塞拜疆
|
环球网
1天前
10 跟贴10

无锡美女与男人发生关系 男友围观

新闻 上诉 顾衡民
|
无锡市梁溪区人民法院
1天前
446 跟贴446

荆州机场将通航?这家航司为所有乘客开放头等舱卫生间

新闻 头等舱 美联航
|
民航资源网
11小时前
0 跟贴0

亚美尼亚总理致信普京:盟友,请支援

新闻 普京 亚美尼亚
|
澎湃新闻
6小时前
11 跟贴11

突发!美国男子坐三轮车上伏击2名警察:1人面部中枪

新闻 警察 三轮车
| 海外网
14小时前
18 跟贴18

78岁李明博入狱前现身医院:面容消瘦 夫人紧紧搀扶

新闻 李明博 最高法院
| 海外网
15小时前
6 跟贴6

法国发出“最高袭击风险”警告!

新闻 法国 恐袭
|
环球网微信公众号
7小时前
10 跟贴10

北京地铁建设的几个最新消息,涉及5条线路

新闻 车辆段 北京地铁
| 新京报
10小时前
105 跟贴105

广东一男子发现女邻居正在洗澡,摸出钥匙进房间意欲强奸,结果…

新闻 强奸 女邻居
|
羊城晚报
2天前
390 跟贴390

境内一机场强行对女乘客做下体检查 卡塔尔政府致歉

新闻 下体 卡塔尔
| 新京报
1天前
601 跟贴601

女子照料他20多年 老人以4套房产相赠

新闻 李婷 遗赠扶养协议
|
安徽新闻网-安徽商报
1天前
13978 跟贴13978

死刑!女护士因情感纠纷 趁熟睡杀死男医生案判了

新闻 盗窃罪 杀人罪
|
玉林市中级人民法院
1天前
72410 跟贴72410

欧盟与加拿大诬称中国任意拘押外国公民 中方回应

新闻 欧盟 加拿大
| 海外网
18小时前
0 跟贴0

爱琴海海域发生强震 已致土耳其20人遇难 希腊2人遇难

新闻 土耳其 地震
| 新京报
17小时前
243 跟贴243

蒋经国生前就发现国民党出问题了,他直言:唯有全部打掉重练才有救

今日新讯
2020-10-31 12:39:44

大乐透开7注1058万+6注588万 吉林或1人独揽5千万

彩票大师
2020-10-31 21:23:23

有一种“炫富”叫谢楠的耳环,得知价格后,网友:放弃模仿!

社会de记忆
2020-10-30 12:01:11

1:27票压倒性赞同!世界组织通过一项重磅决议,美国强烈反对无效

前沿时刻
2020-10-31 14:26:50

女人有这种肚子?做仰卧起坐也没用!医生说这不是病,而是……

FitTime
2020-10-30 07:50:25

苹果 iPhone 12 的 3D 游戏测试:续航三小时,比前作大幅度缩水

IT之家
2020-10-31 17:40:48

棚改即将结束?明年起,住宅采用“新标准”,20年老小区又吃香了

专业聊房君
2020-10-31 18:13:41

难怪萧亚轩从不摘下假睫毛,当她睡前卸妆后,感觉都能当她男朋友的妈了!

掌厨食品
2020-10-31 15:59:03

李沁现身活动,颜值抗打却因裤子上热搜,工作室回应:再也不穿

芳婷说娱乐
2020-10-29 10:29:08

新消息突如其来,台积电果然没骗人

十八少年
2020-10-31 03:13:19

奚梦瑶产后瘦回超模身材,看清她每餐的份量,我承认我做不到

白夜追娱
2020-10-31 10:39:53

PDD:LPL只有两个队伍可以低价买我的选手,IG是因为老

皮卡丘班长
2020-10-31 08:02:06

巴西采购中国600万剂疫苗后,刚刚,俄罗斯也“找上门合作”!

金十数据
2020-10-31 17:40:14

苏联解体其实给中国带来的四大好处

青曦娱乐
2020-10-31 10:31:03

网信办终于忍不住了!整改这个软件,影响中国七亿手机用户

财经无忌
2020-10-28 23:05:57

腾讯法务部笑了!英雄联盟手游国服还没上,山寨手游就来搞事了

17173游戏网
2020-10-31 16:54:08

3900万欧白花了?曝曼联准备捡个“大便宜”,或放毒瘤去皇马

字圆球方
2020-10-31 10:03:37

原来“甄嬛”第一人选不是孙俪,看了她的定妆照后:活不过一集吧

美景让我惊醒
2020-10-30 09:37:02

美海军强大后勤形象崩塌,退役军人曝光,除了周末没吃到过好食物

强国网
2020-10-30 20:54:25

美国前总统夫人米歇尔的丧偶式婚姻:生活不要等男人回家后才开始

那一束光
2020-10-29 19:44:19
2020-11-01 00:52:59
+ 加载更多新闻
×

【TED】学习新语言的四个理由

学生们兴致高 高校开广场舞课名额被抢光

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页