2008年考研英语真题和答案

2009-09-22 16:08:16 来源: 网易教育论坛 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points)

The idea that some groups of people may be more intelligent than others is one of those hypotheses that dare not speak its name. But Gregory Cochran is to say it anyway. He is that bird, a scientist who works independently any institution. He helped popularize the idea that some diseases not thought to have a bacterial cause were actually infections, which aroused much controversy when it was first suggested.

he, however, might tremble at the of what he is about to do. Together with another two scientists, he is publishing a paper which not only that one group of humanity is more intelligent than the others, but explains the process that has brought this about. The group in are a particular people originated from central Europe. The process is natural selection.

This group generally do well in IQ test, 12-15 points above the value of 100, and have contributed to the intellectual and cultural life of the West, as the of their elites, including several world-renowned scientists, . They also suffer more often than most people from a number of nasty genetic diseases, such as breast cancer. These facts, , have previously been thought unrelated. The former has been to social effects, such as a strong tradition of education. The latter was seen as a (an) of genetic isolation. Dr. Cochran suggests that the intelligence and diseases are intimately . His argument is that the unusual history of these people has them to unique evolutionary pressures that have resulted in this state of affairs.

1. [A] selected [B] prepared [C] obliged [D] pleased

2. [A] unique [B] particular [C] special [D] rare

3. [A] of [B] with [C] in [D] against

4. [A] subsequently [B] presently [C] previously [D] lately

5. [A] Only [B] So [C] Even [D] Hence

6. [A] thought [B] sight [C] cost [D] risk

7. [A] advises [B] suggests [C] protests [D] objects

8. [A] progress [B] fact [C] need [D] question

9. [A] attaining [B] scoring [C] reaching [D] calculating

10. [A] normal [B] common [C] mean [D] total

11. [A] unconsciously [B] disproportionately

[C] indefinitely [D] unaccountably

12. [A] missions [B] fortunes [C] interests [D] careers

13. [A] affirm [B] witness [C] observe [D] approve

14. [A] moreover [B] therefore [C] however [D] meanwhile

15. [A] given up [B] got over [C] carried on [D] put down

16. [A] assessing [B] supervising [C] administering [D] valuing

17. [A] development [B] origin [C] consequence [D] instrument

18. [A] linked [B] integrated [C] woven [D] combined

19. [A] limited [B] subjected [C] converted [D] directed

20. [A] paradoxical [B] incompatible [C] inevitable [D] continuous


Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

While still catching-up to men in some spheres of modern life, women appear to be way ahead in at least one undesirable category. “Women are particularly susceptible to developing depression and anxiety disorders in response to stress compared to men,” according to Dr. Yehuda, chief psychiatrist at New York’s Veteran’s Administration Hospital.

Studies of both animals and humans have shown that sex hormones somehow affect the stress response, causing females under stress to produce more of the trigger chemicals than do males under the same conditions. In several of the studies, when stressed-out female rats had their ovaries (the female reproductive organs) removed, their chemical responses became equal to those of the males.

Adding to a woman’s increased dose of stress chemicals, are her increased “opportunities” for stress. “It’s not necessarily that women don’t cope as well. It’s just that they have so much more to cope with,” says Dr. Yehuda. “Their capacity for tolerating stress may even be greater than men’s,” she observes, “it’s just that they’re dealing with so many more things that they become worn out from it more visibly and sooner.”

Dr. Yehuda notes another difference between the sexes. “I think that the kinds of things that women are exposed to tend to be in more of a chronic or repeated nature. Men go to war and are exposed to combat stress. Men are exposed to more acts of random physical violence. The kinds of interpersonal violence that women are exposed to tend to be in domestic situations, by, unfortunately, parents or other family members, and they tend not to be one-shot deals. The wear-and-tear that comes from these longer relationships can be quite devastating.”

Adeline Alvarez married at 18 and gave birth to a son, but was determined to finish college. “I struggled a lot to get the college degree. I was living in so much frustration that that was my escape, to go to school, and get ahead and do better.” Later, her marriage ended and she became a single mother. “It’s the hardest thing to take care of a teenager, have a job, pay the rent, pay the car payment, and pay the debt. I lived from paycheck to paycheck.”

Not everyone experiences the kinds of severe chronic stresses Alvarez describes. But most women today are coping with a lot of obligations, with few breaks, and feeling the strain. Alvarez’s experience demonstrates the importance of finding ways to diffuse stress before it threatens your health and your ability to function.

21. Which of the following is true according to the first two paragraphs?

[A] Women are biologically more vulnerable to stress.

[B] Women are still suffering much stress caused by men.

[C] Women are more experienced than men in coping with stress.

[D] Men and women show different inclinations when faced with stress.

22. Dr. Yehuda’s research suggests that women

[A] need extra doses of chemicals to handle stress.

[B] have limited capacity for tolerating stress.

[C] are more capable of avoiding stress.

[D] are exposed to more stress.

23. According to Paragraph 4, the stress women confront tends to be

[A] domestic and temporary.

[B] irregular and violent.

[C] durable and frequent.

[D] trivial and random.

24. The sentence “I lived from paycheck to paycheck.” (Line 6, Para. 5) shows that

[A] Alvarez cared about nothing but making money.

[B] Alvarez’s salary barely covered her household expenses.

[C] Alvarez got paychecks from different jobs.

[D] Alvarez paid practically everything by check.

25. Which of the following would be the best title for the text?

[A] Strain of Stress: No Way Out?

[B] Responses to Stress: Gender Difference

[C] Stress Analysis: What Chemicals Say

[D] Gender Inequality: Women Under Stress

Text 2

It used to be so straightforward. A team of researchers working together in the laboratory would submit the results of their research to a journal. A journal editor would then remove the authors’ names and affiliations from the paper and send it to their peers for review. Depending on the comments received, the editor would accept the paper for publication or decline it. Copyright rested with the journal publisher, and researchers seeking knowledge of the results would have to subscribe to the journal.

No longer. The Internet – and pressure from funding agencies, who are questioning why commercial publishers are making money from government-funded research by restricting access to it – is making access to scientific results a reality. The Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) has just issued a report describing the far-reaching consequences of this. The report, by John Houghton of Victoria University in Australia and Graham Vickery of the OECD, makes heavy reading for publishers who have, so far, made handsome profits. But it goes further than that. It signals a change in what has, until now, been a key element of scientific endeavor.

The value of knowledge and the return on the public investment in research depends, in part, upon wide distribution and ready access. It is big business. In America, the core scientific publishing market is estimated at between $7 billion and $11 billion. The International Association of Scientific, Technical and Medical Publishers says that there are more than 2,000 publishers worldwide specializing in these subjects. They publish more than 1.2 million articles each year in some 16,000 journals.

This is now changing. According to the OECD report, some 75% of scholarly journals are now online. Entirely new business models are emerging; three main ones were identified by the report’s authors. There is the so-called big deal, where institutional subscribers pay for access to a collection of online journal titles through site-licensing agreements. There is open-access publishing, typically supported by asking the author (or his employer) to pay for the paper to be published. Finally, there are open-access archives, where organizations such as universities or international laboratories support institutional repositories. Other models exist that are hybrids of these three, such as delayed open-access, where journals allow only subscribers to read a paper for the first six months, before making it freely available to everyone who wishes to see it. All this could change the traditional form of the peer-review process, at least for the publication of papers.

26. In the first paragraph, the author discusses

[A] the background information of journal editing.

[B] the publication routine of laboratory reports.

[C] the relations of authors with journal publishers.

[D] the traditional process of journal publication.

27. Which of the following is true of the OECD report?

[A] It criticizes government-funded research.

[B] It introduces an effective means of publication.

[C] It upsets profit-making journal publishers.

[D] It benefits scientific research considerably.

28. According to the text, online publication is significant in that

[A] it provides an easier access to scientific results.

[B] it brings huge profits to scientific researchers.

[C] it emphasizes the crucial role of scientific knowledge.

[D] it facilitates public investment in scientific research.

29. With the open-access publishing model, the author of a paper is required to

[A] cover the cost of its publication.

[B] subscribe to the journal publishing it.

[C] allow other online journals to use it freely.

[D] complete the peer-review before submission.

30. Which of the following best summarizes the text?

[A] The Internet is posing a threat to publishers.

[B] A new mode of publication is emerging.

[C] Authors welcome the new channel for publication.

[D] Publication is rendered easier by online service.


Text 3

In the early 1960s Wilt Chamberlain was one of only three players in the National Basketball Association (NBA) listed at over seven feet. If he had played last season, however, he would have been one of 42. The bodies playing major professional sports have changed dramatically over the years, and managers have been more than willing to adjust team uniforms to fit the growing numbers of bigger, longer frames.

The trend in sports, though, may be obscuring an unrecognized reality: Americans have generally stopped growing. Though typically about two inches taller now than 140 years ago, today’s people – especially those born to families who have lived in the U.S. for many generations – apparently reached their limit in the early 1960s. And they aren’t likely to get any taller. “In the general population today, at this genetic, environmental level, we’ve pretty much gone as far as we can go,” says anthropologist William Cameron Chumlea of Wright State University. In the case of NBA players, their increase in height appears to result from the increasingly common practice of recruiting players from all over the world.

Growth, which rarely continues beyond the age of 20, demands calories and nutrients – notably, protein – to feed expanding tissues. At the start of the 20th century, under-nutrition and childhood infections got in the way. But as diet and health improved, children and adolescents have, on average, increased in height by about an inch and a half every 20 years, a pattern known as the secular trend in height. Yet according to the Centers for Disease Control and Prevention, average height – 5′9″ for men, 5′4″ for women – hasn’t really changed since 1960.

Genetically speaking, there are advantages to avoiding substantial height. During childbirth, larger babies have more difficulty passing through the birth canal. Moreover, even though humans have been upright for millions of years, our feet and back continue to struggle with bipedal posture and cannot easily withstand repeated strain imposed by oversize limbs. “There are some real constraints that are set by the genetic architecture of the individual organism,” says anthropologist William Leonard of Northwestern University.

Genetic maximums can change, but don’t expect this to happen soon. Claire C. Gordon, senior anthropologist at the Army Research Center in Natick, Mass., ensures that 90 percent of the uniforms and workstations fit recruits without alteration. She says that, unlike those for basketball, the length of military uniforms has not changed for some time. And if you need to predict human height in the near future to design a piece of equipment, Gordon says that by and large, “you could use today’s data and feel fairly confident.”

31. Wilt Chamberlain is cited as an example to

[A] illustrate the change of height of NBA players.

[B] show the popularity of NBA players in the U.S..

[C] compare different generations of NBA players.

[D] assess the achievements of famous NBA players.

32. Which of the following plays a key role in body growth according to the text?

[A] Genetic modification.

[B] Natural environment.

[C] Living standards.

[D] Daily exercise.

33. On which of the following statements would the author most probably agree?

[A] Non-Americans add to the average height of the nation.

[B] Human height is conditioned by the upright posture.

[C] Americans are the tallest on average in the world.

[D] Larger babies tend to become taller in adulthood.

34. We learn from the last paragraph that in the near future

[A] the garment industry will reconsider the uniform size.

[B] the design of military uniforms will remain unchanged.

[C] genetic testing will be employed in selecting sportsmen.

[D] the existing data of human height will still be applicable.

35. The text intends to tell us that

[A] the change of human height follows a cyclic pattern.

[B] human height is becoming even more predictable.

[C] Americans have reached their genetic growth limit.

[D] the genetic pattern of Americans has altered.

Text 4

In 1784, five years before he became president of the United States, George Washington, 52, was nearly toothless. So he hired a dentist to transplant nine teeth into his jaw – having extracted them from the mouths of his slaves.

That’s a far different image from the cherry-tree-chopping George most people remember from their history books. But recently, many historians have begun to focus on the roles slavery played in the lives of the founding generation. They have been spurred in part by DNA evidence made available in 1998, which almost certainly proved Thomas Jefferson had fathered at least one child with his slave Sally Hemings. And only over the past 30 years have scholars examined history from the bottom up. Works of several historians reveal the moral compromises made by the nation’s early leaders and the fragile nature of the country’s infancy. More significantly, they argue that many of the Founding Fathers knew slavery was wrong – and yet most did little to fight it.

More than anything, the historians say, the founders were hampered by the culture of their time. While Washington and Jefferson privately expressed distaste for slavery, they also understood that it was part of the political and economic bedrock of the country they helped to create.

For one thing, the South could not afford to part with its slaves. Owning slaves was “like having a large bank account,” says Wiencek, author of An Imperfect God: George Washington, His Slaves, and the Creation of America. The southern states would not have signed the Constitution without protections for the “peculiar institution,” including a clause that counted a slave as three fifths of a man for purposes of congressional representation.

And the statesmen’s political lives depended on slavery. The three-fifths formula handed Jefferson his narrow victory in the presidential election of 1800 by inflating the votes of the southern states in the Electoral College. Once in office, Jefferson extended slavery with the Louisiana Purchase in 1803; the new land was carved into 13 states, including three slave states.

Still, Jefferson freed Hemings’s children – though not Hemings herself or his approximately 150 other slaves. Washington, who had begun to believe that all men were created equal after observing the bravery of the black soldiers during the Revolutionary War, overcame the strong opposition of his relatives to grant his slaves their freedom in his will. Only a decade earlier, such an act would have required legislative approval in Virginia.

36. George Washington’s dental surgery is mentioned to

[A] show the primitive medical practice in the past.

[B] demonstrate the cruelty of slavery in his days.

[C] stress the role of slaves in the U.S. history.

[D] reveal some unknown aspect of his life.

37. We may infer from the second paragraph that

[A] DNA technology has been widely applied to history research.

[B] in its early days the U.S. was confronted with delicate situations.

[C] historians deliberately made up some stories of Jefferson’s life.

[D] political compromises are easily found throughout the U.S. history.

38. What do we learn about Thomas Jefferson?

[A] His political view changed his attitude towards slavery.

[B] His status as a father made him free the child slaves.

[C] His attitude towards slavery was complex.

[D] His affair with a slave stained his prestige.

39. Which of the following is true according to the text?

[A] Some Founding Fathers benefit politically from slavery.

[B] Slaves in the old days did not have the right to vote.

[C] Slave owners usually had large savings accounts.

[D] Slavery was regarded as a peculiar institution.

40. Washington’s decision to free slaves originated from his

[A] moral considerations.

[B] military experience.

[C] financial conditions.

[D] political stand.


Part B

Directions:

In the following article, some sentences have been removed. For Questions 41—45, choose the most suitable one from the list A-G to fit into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the blanks. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)

The time for sharpening pencils, arranging your desk, and doing almost anything else instead of writing has ended. The first draft will appear on the page only if you stop avoiding the inevitable and sit, stand up, or lie down to write. (41)

Be flexible. Your outline should smoothly conduct you from one point to the next, but do not permit it to railroad you. If a relevant and important idea occurs to you now, work it into the draft. (42) Grammar, punctuation, and spelling can wait until you revise. Concentrate on what you are saying. Good writing most often occurs when you are in hot pursuit of an idea rather than in a nervous search for errors.

(43) Your pages will be easier to keep track of that way, and, if you have to clip a paragraph to place it elsewhere, you will not lose any writing on the other side.

If you are working on a word processor, you can take advantage of its capacity to make additions and deletions as well as move entire paragraphs by making just a few simple keyboard commands. Some software programs can also check spelling and certain grammatical elements in your writing. (44) These printouts are also easier to read than the screen when you work on revisions.

Once you have a first draft on paper, you can delete material that is unrelated to your thesis and add material necessary to illustrate your points and make your paper convincing. The student who wrote “The A & P as a State of Mind” wisely dropped a paragraph that questioned whether Sammy displays chauvinistic attitudes toward women. (45)

Remember that your initial draft is only that. You should go through the paper many times – and then again – working to substantiate and clarify your ideas. You may even end up with several entire versions of the paper. Rewrite. The sentences within each paragraph should be related to a single topic. Transitions should connect one paragraph to the next so that there are no abrupt or confusing shifts. Awkward or wordy phrasing or unclear sentences and paragraphs should be mercilessly poked and prodded into shape.

[A] To make revising easier, leave wide margins and extra space between lines so that you can easily add words, sentences, and corrections. Write on only one side of the paper.

[B] After you have clearly and adequately developed the body of your paper, pay particular attention to the introductory and concluding paragraphs. It’s probably best to write the introduction last, after you know precisely what you are introducing. Concluding paragraphs demand equal attention because they leave the reader with a final impression.

[C] It’s worth remembering, however, that though a clean copy fresh off a printer may look terrific, it will read only as well as the thinking and writing that have gone into it. Many writers prudently store their data on disks and print their pages each time they finish a draft to avoid losing any material because of power failures or other problems.

[D] It makes no difference how you write, just so you do. Now that you have developed a topic into a tentative thesis, you can assemble your notes and begin to flesh out whatever outline you have made.

[E] Although this is an interesting issue, it has nothing to do with the thesis, which explains how the setting influences Sammy’s decision to quit his job. Instead of including that paragraph, she added one that described Lengel’s crabbed response to the girls so that she could lead up to the A & P “policy” he enforces.

[F] In the final paragraph about the significance of the setting in “A & P,” the student brings together the reasons Sammy quit his job by referring to his refusal to accept Lengel’s store policies.

[G] By using the first draft as a means of thinking about what you want to say, you will very likely discover more than your notes originally suggested. Plenty of good writers don’t use outlines at all but discover ordering principles as they write. Do not attempt to compose a perfectly correct draft the first time around.


Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on ANSWER SHEET 2. (10 points)

In his autobiography, Darwin himself speaks of his intellectual powers with extraordinary modesty. He points out that he always experienced much difficulty in expressing himself clearly and concisely, but (46) he believes that this very difficulty may have had the compensating advantage of forcing him to think long and intently about every sentence, and thus enabling him to detect errors in reasoning and in his own observations. He disclaimed the possession of any great quickness of apprehension or wit, such as distinguished Huxley. (47) He asserted, also, that his power to follow a long and purely abstract train of thought was very limited, for which reason he felt certain that he never could have succeeded with mathematics. His memory, too, he described as extensive, but hazy. So poor in one sense was it that he never could remember for more than a few days a single date or a line of poetry. (48) On the other hand, he did not accept as well founded the charge made by some of his critics that, while he was a good observer, he had no power of reasoning. This, he thought, could not be true, because the “Origin of Species” is one long argument from the beginning to the end, and has convinced many able men. No one, he submits, could have written it without possessing some power of reasoning. He was willing to assert that “I have a fair share of invention, and of common sense or judgment, such as every fairly successful lawyer or doctor must have, but not, I believe, in any higher degree.” (49) He adds humbly that perhaps he was “superior to the common run of men in noticing things which easily escape attention, and in observing them carefully.”

Writing in the last year of his life, he expressed the opinion that in two or three respects his mind had changed during the preceding twenty or thirty years. Up to the age of thirty or beyond it poetry of many kinds gave him great pleasure. Formerly, too, pictures had given him considerable, and music very great, delight. In 1881, however, he said: “Now for many years I cannot endure to read a line of poetry. I have also almost lost my taste for pictures or music.” (50) Darwin was convinced that the loss of these tastes was not only a loss of happiness, but might possibly be injurious to the intellect, and more probably to the moral character.

Section III Writing

Part A

51. Directions:

You have just come back from Canada and found a music CD in your luggage that you forgot to return to Bob, your landlord there. Write him a letter to

1) make an apology, and

2) suggest a solution.

You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Li Ming” instead.

Do not write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

Write an essay of 160-200 words based on the following drawing. In your essay, you should

1) describe the drawing briefly,

2) explain its intended meaning, and then

3) give your comments.

You should write neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)


答案

Section I: Use of English (10 points)

1. B 2. D 3. A 4. C 5. C

6. A 7. B 8. D 9. B 10. C

11. B 12. D 13. A 14. C 15. D

16. D 17. C 18. A 19. B 20. A

Section II: Reading Comprehension (60 points)

Part A (40 points)

21. A 22. D 23. C 24. B 25. D

26. D 27. C 28. A 29. A 30. B

31. A 32. C 33. B 34. D 35. C

36. D 37. B 38. C 39. A 40. B

Part B (10 points)

41. D 42. G 43. A 44. C 45. E

Part C (10 points)

46. 他相信正是这个困难具有一个补偿性优点:迫使他长时间专注地思考每一句,因此促使他发现推理及他本人观察上的错误。

47. 他还宣称,他理解长而纯抽象的思路的能力非常有限,为此,他感到自己绝不会在数学方面获得成功。

48. 另一方面,他不并认为他的某些批评者的这项指责非常合理:尽管他是一位优秀的观察家,他没有推理的能力。

49. 他还谦虚地补充道,在觉察不易被注意的事物,以及仔细观察他们方面,他要强于一般人。

50. 达尔文深信这些爱好的失去,不仅失去了幸福,而且可能对智力有害,还更有可能伤及品德。

Section III: Writing (30 points)

Part A (10 points)

51. 参考范文

(略)

Part B (20 points)

52. 参考范文

香香 本文来源:网易教育论坛 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 热点
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

真敢!马云:中国的银行还是当铺思想 害了很多企业家

新闻 马云 金融
|
中国基金报
6小时前
9571 跟贴9571

王岐山:中国金融不能走投机赌博的歪路,不能走庞氏骗局的邪路

新闻 王岐山 金融创新
|
红星新闻
11小时前
24 跟贴24

江苏政法委书记王立科涉嫌严重违纪违法 主动投案

新闻 王立科 江苏省委
| 新京报
2小时前
2385 跟贴2385

瑞典之后 意大利阻止本国电信集团与华为签署5G协议

新闻 意大利 瑞典
|
环球网
6小时前
1352 跟贴1352

喀什机场大量航班取消,部分航班已返航,警方提醒:戴好口罩

新闻 喀什机场 航班取消
|
红星新闻
4小时前
117217 跟贴117217

女孩订婚时被丈夫杀害抛尸:男方母亲3次离异 跟每任都有孩子

新闻 张燕 订婚
|
半岛都市报
11小时前
22193 跟贴22193

逆子持8种凶器砍杀母亲 母亲暗夜求救仍伤重惨死

新闻 凶杀 社会
|
看看新闻
9小时前
61 跟贴61

30000座隧道的诞生!中国人的穿山之路!

新闻 隧道 铁路
|
人民日报
5小时前
0 跟贴0

外交部驳斥蓬佩奥污蔑言论:不要成为逆时代潮流的孤家寡人

新闻 蓬佩奥 外交部
|
央视新闻客户端
5小时前
18 跟贴18

台媒:20余艘大陆渔船澎湖海域避风,台“海巡署”竟派舰用水炮驱

新闻 海巡署 澎湖
|
环球网
22小时前
3255 跟贴3255

突发!喀什航班大面积取消,警方提醒戴好口罩,网友反馈当地进出

新闻 喀什 航班
|
健康时报
1小时前
28803 跟贴28803

突发!喀什航班大面积取消,警方提醒戴好口罩,网友反馈当地进出

新闻 喀什 航班
|
健康时报
1小时前
28803 跟贴28803

揭秘!“退役”的火车都去哪儿了?

新闻 蒸汽机 内燃机车
|
人民日报
5小时前
11 跟贴11

热解读丨这次重磅讲话 习近平两度引用同一句歌词有何深意

新闻 习近平 总书记
|
央视网
6小时前
2974 跟贴2974

《英雄儿女——纪念中国人民志愿军抗美援朝出国作战70周年文艺晚

新闻 抗美援朝 志愿军
|
央视新闻客户端
6小时前
372 跟贴372

鉴往知来,跟着总书记学历史丨伟大抗美援朝精神要这样传承发扬

新闻 抗美援朝 志愿军
|
央视新闻客户端
2小时前
51 跟贴51

刚刚上任8天就落马的厅官 被指长期赌博

新闻 史文清 苏荣
|
政知道
2小时前
0 跟贴0

答应我,千万别嫁山东男人

新闻 文化 城市
| 城市漫游计划
1天前
1090 跟贴1090

胡锡进:喀什警方的快速回应很必要,值得鼓励

新闻 喀什 新疆
|
胡锡进微博
2小时前
57 跟贴57

78套别墅无人认领,富人们已经不敢承认房子是自己的了?

新闻 别墅 物业
|
起点财经
21小时前
11674 跟贴11674

美国军机撞民宅坠毁:两名飞行员丧生 多辆汽车被破坏

新闻 坠毁 美国
| 海外网
12小时前
0 跟贴0

轻松一刻:韩国小姐选美出炉,我仍然分不清谁是谁

新闻 美女 韩国小姐
| 轻松一刻
1天前
4291 跟贴4291

捷克卫生部长称几乎可以确定新冠病毒源于中国实验室泄露,中使馆

新闻 新冠病毒 捷克
|
界面新闻
1天前
9031 跟贴9031

最后一辩,美国大选出现重大变化!中国人要关注

新闻 拜登 唐纳德·特朗普
|
环球时报
22小时前
2839 跟贴2839

中国脱发地图出炉,这里的人最秃

新闻 社会 脱发
| 网易数读
2小时前
1 跟贴1

雄赳赳、气昂昂,读懂这篇重要讲话蕴含的中国力量

新闻 志愿军 抗美援朝
|
央视新闻客户端
2小时前
129 跟贴129

四川达州退休教师修建双人活人墓 相关部门:当事人已同意拆除

新闻 达州 达州市
|
红星新闻
1天前
2554 跟贴2554

第1视点|习近平:伟大抗美援朝精神必须永续传承世代发扬

新闻 习近平 第1视点
|
新华社
2小时前
31 跟贴31

普京称俄中理论上存在建立军事同盟可能性,赵立坚:中方愿同俄方

新闻 普京 赵立坚
|
环球时报-环球网
1天前
833 跟贴833

吉林一高校回应防艾宣讲被指涉及女德内容:系外请医学专家

新闻 医学 讲座
|
澎湃新闻
1天前
17 跟贴17

外媒:巴西卫生监督局批准进口600万剂中国新冠疫苗

新闻 疫苗 巴西
| 海外网
11小时前
1201 跟贴1201

为了拍特朗普马屁,美国海军接到了一个不可能完成的任务

新闻 唐纳德·特朗普 驱逐舰
|
环球时报
21小时前
0 跟贴0

曼谷取消紧急状态 抗议者给泰国总理三天期限下台

新闻 抗议者 巴育
|
界面新闻
12小时前
115 跟贴115

台媒:中共再增一个开战理由 随时可攻台!

新闻 台湾 大陆
|
环球网
1天前
778 跟贴778

中国女排,太狠了

新闻 中国女排 女排
| 网易槽值
23小时前
12 跟贴12

全国国际航班都由上海承担飞行?官方辟谣:相关政策没变化

新闻 上海 航班
|
新民晚报
1天前
0 跟贴0

紧急通报!此地一居家隔离者,检测阳性!

新闻 隔离者 阳性
|
工人日报
15小时前
992 跟贴992

纪录片《英雄儿女》第一集中,央视首次公开毛岸英一段珍贵影像

新闻 毛岸英 英雄儿女
|
观察者网
1天前
347 跟贴347

海报|习近平:伟大抗美援朝精神跨越时空、历久弥新

新闻 习近平 抗美援朝
|
人民网
6小时前
299 跟贴299

再表态!德国经济部长:我不反对华为

新闻 华为 德国
|
环球网
12小时前
10 跟贴10

巨贪照顾老领导女儿发展成情妇,保姆也是情妇,枪决

事事播报
2020-10-24 12:53:59

消防员抢救13岁女孩,抱人姿势遭网友吐槽,应该避开隐私部位

擦车工聊车
2020-10-24 18:54:14

志愿军多少发子弹毙伤1个美军?真实子弹消耗量让人竖起大拇指

无定河
2020-10-24 17:15:30

浙江18岁奶茶妹被店长侵犯后跳河身亡,留遗书称:没脸活下去,店老板:事发非上班时间,店铺不负责

世界你好
2020-10-24 18:25:32

王立科主动投案!(附简历)

中国经济网
2020-10-24 21:42:44

两天前还在主持会议的“政法虎”,主动投案了

政知新媒体
2020-10-24 21:55:47

正式退出中国!继家乐福之后,又一外资巨头扛不住了!

简易科技
2020-10-24 11:27:15

赵丽颖被曝感情不和,与冯绍峰结婚2年后,她的真面目竟是这样?

周冲的影像声色
2020-10-24 12:46:16

儿子是元帅,她却流落街头成为乞丐,最终死于荒郊,至今尸骨不明

文化长河论
2020-10-23 21:46:49

户口合并即将开始, 这3件事能办就办

衡水热线
2020-10-24 18:51:10

亚美尼亚守军打到最后一个人,战壕里堆满尸骸:现场照片很残酷

无定河
2020-10-24 17:09:41

拜登这一意外言论震惊观众特朗普完胜?金融市场跳水声不绝于耳

独角兽财经
2020-10-24 07:28:40

罗思义:美国大选结果或将有利于中美合作

观察者网
2020-10-24 08:40:33

史上最失败奥运会,遭中美67个国家缺席,网友:90亿美金打水漂

开球咯
2020-10-24 16:47:44

《金刚川》评论呈两极分化,豆瓣和韩国网友评论尤其寒心

柳林后
2020-10-24 10:18:06

定了!新增10天假!11月1日起,每周2.5天假,独生子女享15天带薪假,正式执行!更重磅的是...

祥顺财税俱乐部
2020-10-24 16:31:28

6713亿!华为正式官宣,任正非养的“三只狼崽”必须上场了

体坛赛事风云录
2020-10-24 16:30:37

外媒:巴西卫生监督局批准进口600万剂中国新冠疫苗

新京报
2020-10-24 12:22:24

“原来我馋你身子,还可以这样表达!”快找个妹子试试哈哈哈

情爱一生
2020-10-24 08:37:08

李默然葬礼,“儿子”李金斗惋惜,“容嬷嬷”哭成泪人

社会de记忆
2020-10-24 15:05:21
2020-10-24 22:57:00
+ 加载更多新闻
×

【TED】阅读全世界

考上这几所院校的研究生,毕业后直接落户!

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页