2012年全国硕士研究生入学考试英语(二)试题及答案

2012-03-19 14:26:42 来源: 网易教育频道综合 举报
0
分享到:
T + -

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points)

Millions of Americans and foreigners see GI. Joe as a mindless war toy, the symbol of American military adventurism, but that’s not how it need to be. To the men and women who 1 in World War Ⅱand the people they liberated, the GI was the 2 man grown into hero, the poor farm kid torn away from his home, the guy who 3 all the burdens of battles, who slept in cold foxholes, who went without the 4 of food and shelter, who stuck it out and drove back the Nazi reign of murder. This was not a volunteer soldier, not someone well paid, 5 an average guy up 6 the best trained, best equipped, fiercest, most brutal enemies in centuries.

His name isn’t much.GI. is just a military abbreviation 7 Government Issue, and it was on all of the articles 8 to soldiers. And Joe? A common name for a guy who never 9 it to the top. Joe Blow, Joe Palooka, Joe Magrac…a working class name. The United States has 10 had a president or vice- president or secretary of state Joe.

GI. Joe had a 11 career fighting German, Japanese, and Korean troops. He appears as a character or a 12 of American personalities, in the 1945 movie The Story of GI. Joe, based on the last days of war correspondent Emie Pyle. Some of the soldiers Poly 13 portrayed themselves in the film. Pyle was famous for covering the 14 side of the war, writing about the dirt-snow-and-mud soldiers, not how many miles were 15 or what towns were captured or liberated. His reports 16 the “Willie” cartoons of famed Stars and Stripes artist Bill Maulden. Both men 17 the dirt and exhaustion of war, the 18 of civilization that the soldiers shared with each other and the civilians: coffee, tobacco, whiskey, shelter, sleep.19 Egypt, France, and a dozen more countries, GI. Joe was American soldiers, 20 the most important person in their lives.

1. [A]performed[B]served[C]rebelled[D]betrayed

2. [A]actual[B]common[C]special[D] normal

3. [A]bore[B]caused[C]removed[D] loaded

4. [A]necessities[B]facilities[C]commodities[D] properties

5. [A]and[B]nor[C]but[D]hence

6. [A]for[B]into[C]from[D]against

7. [A]meaning[B]implying[C]symbolizing[D]claiming

8. [A]handed out[B]turned over[C]brought back[D]passed down

9. [A]pushed[B]got[C]made[D]managed

10. [A]ever[B]never[C]either[D]neither

11. [A]disguised[B]disturbed[C]disputed[D]distinguished

12. [A]company[B]collection [C]community[D]colony

13. [A]employed[B]appointed[C]interviewed[D]questioned

14. [A]ethical[B]military[C]political[D]human

15. [A] ruined[B] commuted[C] patrolled[D] gained

16. [A]paralleled[B] counteracted[C] duplicated[D] contradicted

17. [A] neglected[B] avoided[C]emphasized[D] admired

18. [A] stages[B]illusions[C] fragments[D] advances

19. [A] With [B] To[C] Among[D] Beyond

20. [A] on the contrary[B] by this means[C] from the outset[D] at that point

Section II  Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)

Text 1

Homework has never been terribly popular with students and even many parents, but in recently years it has been particularly scorned. School districts across the country, most recently Los Angeles Unified, are revising their thinking on this educational ritual. Unfortunately, L.A. Unified has produced an inflexible policy which mandates that with the exception of some advanced courses, homework may no longer count for more than 10% of a student’s academic grade.

This rule is meant to address the difficulty that students from impoverished or chaotic homes might have in completing their homework. But the policy is unclear and contradictory. Certainly, no homework should be assigned that students cannot complete on their own or that they cannot do without expensive equipment. But if the district is essentially giving a pass to students who do not do their homework because of complicated family lives, it is going riskily close to the implication that standards need to be lowered for poor children.

District administrators say that homework will still be a part of schooling; teachers are allowed to assign as much of it as they want. But with homework counting for no more than 10% of their grades, students can easily skip half their homework and see very little difference on their report cards. Some students might do well on state tests without completing their homework, but what about the students who performed well on the tests and did their homework? It is quite possible that the homework helped. Yet rather than empowering teachers to find what works best for their students, the policy imposes a flat, across-the-board rule.

At the same time, the policy addresses none of the truly thorny questions about homework. If the district finds homework to be unimportant to its students’ academic achievement, it should move to reduce or eliminate the assignments, not make them count for almost nothing. Conversely, if should account for a significant portion of the grade. Meanwhile, this policy does nothing to ensure that the homework students receive is meaningful or appropriate to their age and the subject, or that teachers are not assigning more than they are willing to review and correct.

The homework rules should be put on hold while the shool board, which is responsible for setting educational policy, looks into the matter and conducts public hearings. It is not too late for L.A. Unified to do homework right.

21. It is implied in paragraph 1 that nowadays homework____.

[A] is receiving more criticism

[B]is no longer an educational ritual

[C]is not required for advanced courses

[D]is gaining more preferences

22. L.A.Unified has made the rule about homework mainly because poor students_____.

[A] tend to have moderate expectations for their education

[B]have asked for a different educational standard

[C]may have problems finishing their homework

[D]have voiced their complaints about homework

23. According to Paragraph 3’one problem with the policy is that it may____.

[A]discourage students from doing homework

[B]result in students’ indifference to their report cards

[C]undermine the authority of state tests

[D]restrict teachers’ power in education

24. As mentioned in Paragraph 4 a key question unanswered about homework is_____.

[A] it should be eliminated

[B] it counts much in schooling

[C] it places extra burdens on teachers

[D] it is important for grades

25. A suitable title for this text could be____.

[A] wrong Interpretations of an Educational Policy

[B] A Welcomed Policy for Poor Students

[C] Thorny Questions about Homework

[D] A Faulty Approach to Homework

Text 2

Pretty in pink: adult women do not remember being so obsessed with the colour, yet it is pervasive in our young girls’ lives. It is not that pink is intrinsically bad, but it is such a tiny slice of the rainbow and, though it may celebrate girlhood in one way, it also repeatedly and firmly fuses girls’ identity to appearance. Then it presents that connection, even among two-year-olds, between girls as not only innocent but as evidence of innocence. Looking around, I despaired at the singular lack of imagination about girls’ lives and interests.

Girls’ attraction to pink may seem unavoidable, somehow encoded in their DNA, but according to Jo Paoletti, an associate professor of American Studies, it is not. Children were not colour-coded at all until the early 20th century, in the era before domestic washing machines all babies wore white as a practical matter, since the only way of getting clothes clean was to boil them. What’s more, both boys and girls wore what were thought of as gender-neutral dresses. When nursery colours were introduced, pink was actually considered the more masculine colour, a pastel version of red, which was associated with strength. Blue, with its intimations of the Virgin Mary, constancy and faithfulness, symbolized femininity. It was not until the mid-1980s,when amplifying age and sex differences became a dominant children’s marketing strategy, that pink fully came into its own, when it began to seem inherently attractive to girls, part of what defined them as female, at least for the first few critical years.

I had not realized how profoundly marketing trends dictated our perception of what is natural to kids, including our core beliefs about their psychological development. Take the toddler. I assumed that phase was something experts developed after years of research into children’s behavior: wrong. Turns out, according to Daniel Cook, a historian of childhood consumerism, it was popularized as a marketing trick by clothing manufacturers in the 1930s.

Trade publications counseled department stores that, in order to increase sales, they should create a “third stepping stone” between infant wear and older kids’ clothes. It was only after “toddler” became a common shoppers’ term that it evolved into a broadly accepted developmental stage. Splitting kids, or adults, into ever-tinier categories has proved a sure-fire way to boost profits. And one of the easiest ways to segment a market is to magnify gender differences-or invent them where they did not previously exist.

26.By saying “it is … the rainbow” (Line3, Para.1), the author means pink____.

[A]should not be the sole representation of girlhood

[B]should not be associated with girls’ innocence

[C]cannot explain girls’ lack of imagination

[D]cannot influence girls’ lives and interests

27. According to paragraph 2, which of the following is true of colours?

[A] Colours are encoded in girls’ DNA.

[B] Blue used to be regarded as the colour for girls.

[C] Pink used to be a neutral colour in symbolising genders.

[D] White is preferred by babies.

28. The author suggests that our perception of children’s psychological development was much influenced by_____.

[A]the marketing of products for children

[B]the observation of children’s nature

[C]researches into children’s behaviour

[D]studies of childhood consumption

29. We may learn from paragraph 4 that department stores were advised to____.

[A]focus on infant wear and older kids’ clothes

[B]attach equal importance to different genders

[C]classify consumers into smaller groups

[D]create some common shoppers’ terms

30. It can be concluded that girls’ attraction to pink seems to be____.

[A]clearly explained by their inborn tendency

[B]fully understood by clothing manufacturers

[C]mainly imposed by profit-driven businessmen

[D]well interpreted by psychological experts

Text 3

In2010, a federal judge shook America’s biotech industry to its core. Companies had won patents for isolated DNA for decades-by 2005 some 20% of human genes were patented .But in March 2012 a judge ruled that genes were unpatentable. Executives were violently agitated. The Biotechnology Industry Organisation (BIO), a trade group, assured members that this was just a “preliminary step” in a longer battle

On July 29th they were relieved, at least temporarily. A federal appeals court overturned the prior decision, ruling that Muriad Genetics could indeed hold patents to two genes that help forecast a woman’s risk of breast cancer .The chief executive of Mytiad, a company in Utah, said the ruling was a blessing to firms and patients alike.

But as companies continue their attempts at personalised medicine, the courts will remain rather busy. The Myriad case itself is probably not over. Critics make three main arguments against gene patents: a gene is a product of nature, so it may not be patented; gene patents suppress innovation rather than reward it; and patents monopolies restrict access to genetic tests such as Myriads A growing number seem to agree. Last year a federal task-force urged reform for patents related to genetic tests. In October the Department of Justice filed a brief in the Myriad case, arguing that an isolated DNA molecule “is no less a product of nature…than are cotton fibres that have been separated from cotton seeds.”

Despite the appeals court’s decision, big questions remain unanswered. For example, it is unclear whether the sequencing of a whole genome violates the patents of individual genes within it. The case may yet reach the Supreme Court.

As the industry advances, however, other suits may have an even greater impact. Companies are unlikely to file many more patents for human DNA molecules-most are unlikely patented or in the public domain. Firms are now studying how genes interact, looking for correlations that might be used to determine the causes of disease or predict a drug’s efficacy. Companies are eager to win patents for “connecting the dots,” explains Hans Sauer, a lawyer for the BIO.

Their success may be determined by a suit related to this issue, brought by the Mayo Clinic, which the Supreme Court will hear in its next term. The BIO recently held a convention which included sessions to coach lawyer on the shifting landscape for patents. Each meeting was packed.

31. It can be learned from Paragraph 1 that the biotech companies would like_____.

[A] their executives to be active

[B] judges to rule out gene patenting

[C] genes to be patentable

[D] the BIO to issue a warning

32. Those who are against gene patents believe that_____.

[A] genetic tests are not reliable

[B] only man-made products are patentable

[C] patants on genes depend much on innovation

[D] courts should restrict access to genetic tests

33. According to Hans Sauer , companies are eager to win patents for_____.

[A] establishing disease correlations

[B] discovering gene interactions

[C] drawing pictures of genes

[D] identifying human DNA

34. By saying“Each meeting was packed”(Line 4,Para.6), the author means that______.

[A] the supreme court was authoritative

[B] the BIO was a powerful organisation

[C] gene patenting was a great concern

[D] lawyers were keen to attend conventions

35. Generally speaking, the author’s attitude toward gene patenting is______.

[A] critical

[B] supportive

[C] scornful

[D] objective

Text 4

The great recession may be over, but this era of high joblessness is probably beginning. Before it ends, it will likely change the life course and character of a generation of young adults. And ultimately, it is likely to reshape our politics, our culture, and the character of our society for years.

No one tries harder than the jobless to find silver linings in this national economic disaster. Many said that unemployment, while extremely painful, had improved them in some ways: they had become less materialistic and more financially prudent; they were more aware of the struggles of others. In limited respects, perhaps the recession will leave society better off. At the very least, it has awoken us from our national fever dream of easy riches and bigger houses, and put a necessary end to an era of reckless personal spending.

But for the most part, these benefits seem thin, uncertain, and far off. In The Moral Consequences of Economic Growth, the economic historian Benjamin Friedman argues that both inside and outside the U.S., lengthy periods of economic stagnation or decline have almost always left society more mean-spirited and less inclusive, and have usually stopped or reversed the advance of rights and freedoms. Anti-immigrant sentiment typically increases, as does conflict between races and classes.

Income inequality usually falls during a recession, but it has not shrunk in this one. Indeed, this period of economic weakness may reinforce class divides, and decrease opportunities to cross them - especially for young people. The research of Till Von Wachter, the economic at Columbia University, suggests that not all people graduating into a recession see their life chances dimmed: those with degrees from elite universities catch up fairly quickly to where they otherwise would have been if they had graduated in better times; it is the masses beneath them that are left behind.

In the Internet age, it is particularly easy to see the resentment that has always been hidden within American society. More difficult, in the moment, is discerning precisely how these lean times are affecting society’s character. In many respects, the U.S. was more socially tolerant entering this recession than at any time in its history, and a variety of national polls on social conflict since then have shown mixed results. We will have to wait and see exactly how these hard times will reshape our social fabric. But they certainly will reshape it, and all the more so the longer they extend.

36. By saying “to find silver linings”(Line 1,Para.2)the author suggests that the jobless try to ___.

[A] seek subsidies from the government

[B] explore reasons for the unemployment

[C] make profit from the troubled economy

[D] look on the bright side of the recession

37. According to Paragraph 2, the recession has made people___.

[A] realize the national dream

[B] struggle against each other

[C] challenge their prudence

[D] reconsider their lifestyle

38. Benjamin Friedman believes that economic recessions may___.

[A] impose a heavier burden on immigrants

[B] bring out more evils of human nature

[C] promote the advance of rights and freedoms

[D] ease conflicts between races and classes

39. The research of Till Von Wachter suggests that in the recession graduates from elite universities tend to___.

[A] lag behind the others due to decreased opportunities

[B] catch up quickly with experienced employees

[C] see their life chances as dimmed as the others

[D] recover more quickly than the others

40. The author thinks that the influence of hard times on society is _____.

[A] certain

[B] positive

[C] trivial

[D] destructive

Part B

Directions:

Read the following text and answer the questions by reading information from the left column that corresponds to each of the marked details given in the right column. There are two extra choices in the right column. Make your answer on ANSWER SHEET 1. (10 points)

“University history, the history of what man has accomplished in the world, is at bottom the History of the Great Men who have worked here,” wrote the Victorian Thomas Carlyle Well, not any more it is not.

Suddenly, Britain looks to have fallen out with its favorite historical form. This could be no more than a passing literary craze, but it also points to a broader truth about how we now approach the past: less concerned with learning from our forefathers and more interested in feeling their pain. Today, we want empathy, not inspiration.

From the earliest days of the Renaissance, the writing of history meant recounting the exemplary lives of great men. In 1337, Petrarch began work on his rambling writing Debins Illustribus-on Famous Men, highlighting the virtus (or virtue) of classical heroes. Petrarch celebrated their greatness in conquering fortune and rising to the top. This was the biographical tradition which Niccolo Machiavelli turned on its head. In The Prince, he championed cunning, ruthlessness, and boldness, rather than virtue, mercy and justice, as the skills of successful leaders.

Over time, the attributes of greatness shifted. The Romantics commemorated the leading painters and author of their day, stressing the uniqueness of the artist’s person experience rather than public glory. By contrast, the Victorian author Samuel Smile wrote self-Help as a catalogue of the worthy lives of engineers, industrialists and explorers. “The valuable examples which they furnish of the power of self -help, of patient purpose resolute working and steadfast integrity, issuing in the formation of truly noble and manly character, exhibit.” wrote Smile, “what it is in the power of each to accomplish for himself.” His biographies of James Watt, Richard Arkwright and Josian Wedgwood were held up as beacons to guide the working man through his difficult life.

This was all a bit bourgeois for Thomas Carlyle, who focused his biographies on the truly heroic lives of Martin Luther, Oliver Cromwell and Napoleon Bonaparte. These epochal figures represented lives hard to imitate, but to be acknowledged as possessing higher authority than mere mortals.

Not everyone was convinced by such bombast. “The history of all hitherto existing society is the history of class struggles,” wrote Marx and Engel in The Communist Manifesto. For them, history did nothing, it possessed no immense wealth nor waged battles: “It is man, living man who does all that.” And history should be the story of the masses and their record of struggle, As such, it needed to appreciate the economic realities, the social contexts and power relations in which each epoch stood. For:“Men make their own history, but they do not make it just as they please; they do not make it under circumstances chosen by themselves, but under circumstances directly found, given and transmitted from the past.”

This was the tradition which revolutionized our appreciation of the past. In place of Thomas Carlyle, Britain nurtured Christopher Hill, EP Thompson and Eric Hobsbawm. History from below stood alongside biographies of great men. Whole new realms of understanding - from gender to race to cultural studies - were opened up as scholars unpicked the multiplicity of lost societies. And it transformed public history too: downstairs became just as fascinating as upstairs.

  [A] emphasized the virtue of classical heroes
41. Petrarch highlighted the public glory of the leading artists.
42.Niccolò Machiavelli [C] focused on epochal figures whose lives were hard to imitate.
43. Samuel Smiles [D]opened up new realms of understanding the masses and their record of struggle.
44. Thomas Carlyle [E] held that history should
45. Marx and Engels [F] dismissed virtue as unnecessary for successful leaders.
  [G] depicted the worthy lives of engineer industrialists and explorers.

Section III Translation

46. Directions:

Translate the following text from English into Chinese. Write your translation on ANSWER SHEET 2. (15 points)

When people in developing countries worry about migration, they are usually concerned at the prospect of their best and brightest departure to Silicon Valley or to hospitals and universities in developed world. These are the kind of workers that countries like Britain, Canada and Australia try to attract by using immigration rules that privilege college graduates.

Lots of studies have found that well-educated people from developing countries are particularly likely to emigrate. A big survey of Indian households in 2004 found that nearly 40% of emigrants had more than a high-school education, compared with around 3.3% of all Indians over the age 25. This “brain drain” has long bothered policymakers in poor countries. They fear that it hurts their economies, depriving them of much-needed skilled workers who could have taught at their universities, worked in their hospitals and come up with clever new products for their factories to make.

Section IV  Writing

Part A

47. Directions:

Suppose you have found something wrong with the electronic dictionary that you bought from an online store the other day. Write an email to the customer service center to

1)make a complaint, and

2)demand a prompt solution.

You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2.

Do not sign your own name at the end of the letter. Use“Zhang Wei”instead.

Part B

48. Directions:

Write an essay based on the following table. In your writing, you should

1) describe the table, and

2) give your comments.

You should write at least 150 words.

Write your essay on ANSWER SHEET 2. (15point)

某公司员工工作满意度调查

满意度年龄组 满意 不清楚 不满意
≦40岁 16.7% 50.0% 33.3%
40—50岁 0.0% 36.0% 64.0%
﹥50岁 40.0% 50.0% 10.0%

完形填空:

1.B 2.B 3.A 4.A 5.C

6.B 7.C 8.A 9.D 10.B

11.D 12.B 13.C 14.D 15.B

16.A 17.C 18.B 19.B 20.D

TEXT1:

21. A 22.C 23.A 24.B 25.D

TEXT2:

26.A 27.B 28.A 29.C 30.C

TEXT3:

31.C 32.B 33.A 34.D 35.D

TEXT4:

36.D 37.D 38.B 39.D 40.A

新题型:

41-45:AFGCE

小作文范文:

Dear Sir or Madame,

As one of the regular customers of your online store, I am writing this letter to express my complaint against the flaws in your product—an electronic dictionary I bought in your shop the other day.

The dictionary is supposed to be a favorable tool for my study. Unfortunately, I found that there are several problems. To begin with, when I opened it, I detected that the appearance of it had been scratched. Secondly, I did not find the battery promised in the advertisement posted on the homepage of your shop, which makes me feel that you have not kept your promise. What is worse, some of the keys on the keyboard do not work.

I strongly request that a satisfactory explanation be given and effective measures should be taken to improve your service and the quality of your products. You can either send a new one to me or refund me my money in full.

I am looking forward to your reply at your earliest convenience.

Sincerely yours,

Zhang Wei

xiongxiaoling 本文来源:网易教育频道综合 责任编辑:王晓易_NE0011
分享到:
跟贴0
参与0
发贴
为您推荐
  • 推荐
  • 娱乐
  • 体育
  • 财经
  • 时尚
  • 科技
  • 军事
  • 汽车

扬言“撞死你我赔得起”,山东临沂一路虎女司机连撞3次路人被行

新闻 行拘 临沂
|
界面新闻
11小时前
46210 跟贴46210

女医生自称被上级性侵20余次 警方曾通报系男女不正当关系

新闻 性侵 立案
|
澎湃新闻
17小时前
7785 跟贴7785

特斯拉将美国政府告上法庭,要求宣告对华关税非法并退款

新闻 特斯拉 特朗普
|
界面新闻
11小时前
282 跟贴282

社评:美方可以讹诈一家公司,但讹诈不了中国

新闻 美国 美国政府
|
环球时报
19小时前
265 跟贴265

哈尔滨呼兰区200余名学生出现呕吐腹泻,当地成立工作专班

新闻 呼兰区 腹泻
|
澎湃新闻
13小时前
0 跟贴0

侠客岛:年底,中国将再次进军太空

新闻 欧阳自远 月球
|
侠客岛
12小时前
55 跟贴55

联合国不是传播“政治病毒”的平台

新闻 联合国 世卫组织
|
人民网-人民日报
5小时前
0 跟贴0

伊拉克军队发现“伊斯兰国”遗留火箭弹及发射器

新闻 isis 伊拉克
|
环球时报-环球网
1小时前
0 跟贴0

特朗普提前离开记者会称接紧急电话 记者道出实情

新闻 唐纳德·特朗普 白宫
| 中国日报网
3小时前
0 跟贴0

“让孩子们跑起来”

新闻 总书记 习近平
|
人民日报
2小时前
0 跟贴0

袁野:澳大利亚反华情绪高涨,有人鼓吹和中国开战

新闻 澳大利亚 美国
|
观察者网
1天前
0 跟贴0

蔡英文称"怎能让共机在领空耀武扬威",台退将纠错

新闻 蔡英文 空军
|
环球网
20小时前
0 跟贴0

毛主席与周总理最后一次握手:总理的举动一反常态

新闻 周总理 毛主席
| 沙盘上的战争
3小时前
4087 跟贴4087

独家视频丨习近平会见联合国秘书长古特雷斯

新闻 习近平 古特雷斯
|
央视新闻客户端
11小时前
1030 跟贴1030

禽业残忍真相:鸡蛋是母鸡生的,鸡肉也是母鸡的,那公鸡都去哪了

新闻 公鸡 鸡蛋
| 胖编心头好
1天前
3024 跟贴3024

敏感时刻,蔡英文视察“天驹部队”

新闻 蔡英文 台军
|
环球网
1天前
135 跟贴135

违规使用手机泄密,东部战区某旅一战士被降衔退役

新闻 东部战区 主官
|
观察者网
1天前
0 跟贴0

"囤地"十六年卖了78亿!李嘉诚公司惹怒了成都

新闻 李嘉诚 和记黄埔
|
中国基金报
19小时前
116672 跟贴116672

第一观察 | 习主席为何要在联合国讲“聚焦行动”“起而行之”

新闻 联合国 习近平
|
新华网
1小时前
0 跟贴0

建设社会主义文化强国,习近平这样谋划“十四五”

新闻 习近平 总书记
|
央视新闻客户端
2小时前
0 跟贴0

巴基斯坦陆军首次公开展示VT-4坦克

新闻 巴基斯坦 坦克
|
观察者网
20小时前
0 跟贴0

俄军苏-30SM离奇坠毁:竟是被苏-35开炮打下来的?

新闻 苏-30 苏-30战斗机
|
环球时报-环球网
1小时前
0 跟贴0

为什么90%的男人都扛不住丝袜诱惑?

新闻 丝袜 黑丝
| 网易H5
14小时前
14146 跟贴14146

“被催婚后,她找了6个单身女人同居”

新闻 闺蜜 同居生活
| 网易谈心社
1天前
70 跟贴70

河南一幼儿园校车与货车相撞 造成4死9伤

新闻 交通事故 面包车
|
禹州融媒
17小时前
2373 跟贴2373

马英九喊话蔡英文:政策若错,千万人头落地

新闻 蔡英文 马英九
|
环球时报-环球网
19小时前
0 跟贴0

钟南山回忆"乘餐车去武汉"背后故事 一句话令人泪目

新闻 钟南山 武汉
|
央视新闻
2小时前
1 跟贴1

土总统在联合国大会上谈克什米尔问题 遭印度反驳

新闻 克什米尔 印度
|
环球时报-环球网
20小时前
0 跟贴0

美媒:让美国对台湾提供军事保护的建议,很糟糕

新闻 美国 台湾
|
环球时报-环球网
23小时前
0 跟贴0

河南一女子被前夫拽上车失联12天:父母对两人离婚一事不知情

新闻 离婚 失联
|
封面新闻
12小时前
1309 跟贴1309

台媒称解放军怕被送往中印边界痛哭 还附了配图

新闻 解放军 中印
|
环球时报-环球网
1天前
3665 跟贴3665

上海落户新政:复旦等4所大学应届毕业生可直接落户

新闻 应届毕业生 本科
|
中国新闻网
19小时前
12818 跟贴12818

轻松一刻:因为彩礼没谈妥,她跳河求冷静,结局亮了

新闻 情感 两性
| 轻松一刻
15小时前
4993 跟贴4993

别让获赞千万的抖音视频,毁掉你的宠物

新闻 宠物 狗狗
| 网易槽值
15小时前
0 跟贴0

蔡英文宣称共军在“领空”上“耀武扬威”,台湾退役中将:你说错

新闻 蔡英文 台湾
|
环球网
23小时前
582 跟贴582

凛冬将至,中印两军边境越冬保障哪家强?

新闻 中印 印军
|
上观新闻
4小时前
0 跟贴0

印度一男子切开孕妻腹部检查胎儿性别,致妻子病危胎儿死亡

新闻 胎儿 印度
|
澎湃新闻
1天前
797 跟贴797

林郑月娥:香港国安法不影响香港法治和司法独立

新闻 林郑月娥 国安法
|
中国新闻网
18小时前
4 跟贴4

055远不止航母"带刀侍卫":美军定义为巡洋舰

新闻 驱逐舰 巡洋舰
|
观察者网
2天前
0 跟贴0

特朗普突然离开白宫记者会:我必须去接个"紧急电话"

新闻 唐纳德·特朗普 大选
|
环球网
2小时前
0 跟贴0
+ 加载更多新闻
×

【TED】机器会抢走我们的工作吗?

回望大一:抛弃“高考光环” 换个新模样

态度原创

热点新闻

网易号

查看全部
阅读下一篇

返回网易首页 返回教育首页